Om Fyns Disc Golf Klub

Klub alias: FDGK

Klub CVR: 39417537

Den hyggeligste disc golf klub i Danmark

Hvem er Fyns Disc Golf Klub?
Fyns Disc Golf Klub blev stiftet af nogle enkelte ildsjæle tilbage i 2018. Klubben startede med kun en håndfuld medlemmer og har siden da været under en stødt stigende udvikling.
Vi er en flok mennesker i alderen 20+, hvor alle er velkomne - uanset alder, niveau og køn. Det der gør disc golf specielt er, at man kan dyrke det på sin helt egen måde.

Hvad laver Fyns Disc Golf Klub?
Fyns Disc Golf Klub arbejder for at udbrede disc golf på Fyn, og skabe nogle af de bedste forhold til at skabe de bedste spillere i landet. Vi samarbejder med efterskolen Sport Academy Denmark, hvor elever fra efterskolen fungerer som medlemmer af foreningen, og får træning af os. Vores almindelige medlemmer får verdensklasse træning af nogle af de bedste spillere i DK.
Derudover arbejder vi på at bygge nye baner - både for nybegyndere og øvede spillere. Disc golf vokser på verdensplan hurtigere end de fleste andre sportsgrene. Vi ønsker at få Fyn med på den udvikling.

Hvorfor går folk til disc golf?
Der er rigtig mange gode grunde til at spille disc golf. Her har vi samlet nogle enkelte grunde:

Det er billigere end golf - man kan komme i gang med disc golf for 99.- ved at købe et starterset af DiscTree i vores klubhus. Settet indeholder 3 disce, og så kan man få prøvet kræfter med sporten. Ligeledes er det gratis at spille på vores bane.

Det er mere afslappet end golf - disc golfere er generelt yngre end "boldgolfere", og så er der ikke en dresscode.

Der er mindst ligeså sjovt som golf - En disc golf runde tager mindre end halvdelen af tiden af en golfrunde. Så man skal ikke vente længe før det bliver din tur til at kaste.

Langt de fleste mennesker kan spille disc golf - Og så er det meget let at komme i gang. Det er en sport som kroppen kan holde ud at spille hele livet. Desuden kan man tage ens spil så langt som man vil, da loftet for hvor dygtig man kan blive er ekstremt højt. En begynder starter typisk med at kunne kaste en disc 40m. En lettere øvet 80m. En dygtig spiller 130m, og så findes der professionelle som kaster 170m+.

Vores medlemmer har dette at sige om hvorfor de går til disc golf:
"Folk går nok til disc golf af mange grunde. Man kan komme ud i naturen, være aktiv og gå helt i dybden med udstyret. Så er det selvfølgelig også dybt fascinerende at se en frisbee flyve på så mange forskellige måder - og nogle gange flyve langt også" - Lasse, formand

"Jeg startede hos FDGK fordi jeg havde prøvet disc golf, og syntes at det var meget sjovere end teamsport såsom fodbold. Og så er det fedt at nørde i de forskellige disce man kan kaste med" - Thomas, medlem

"Det er fedt at få lov til at gå en tur i naturen, og faktisk lave noget aktivt på samme tid!" - Andreas, medlem

Til træning hver tirsdag kan man fornemme en afslappet stemning, hvor alle på samme tid forsøger at gøre deres bedste, for at udvikle sit spil. Trænerne er velforberedte og har den enkelte spiller for øje.
Når vi holder små konkurrencer og turneringer, kan man mærke at disc golf er i familie med "boldgolf". Rundt omkring bliver der heppet på gode kast, og så får man ofte et 'kom igen' hvis man misser sit putt.
Nogle gange holder vi også sociale arrangementer. Enten grillaftner, livestream af professionelle turneringer, ture til andre baner eller fester i vores klubhus.

Vi har alle slags medlemmer, og vi har helt sikkert også plads til dig.

Fyns Disc Golf Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Odense kommune