Om klubben

Klub alias: FDGK

Den hyggeligste disc golf klub i Danmark

Hvem er Fyns Disc Golf Klub?
Fyns Disc Golf Klub blev stiftet af nogle enkelte ildsjæle tilbage i 2018. Klubben startede med kun en håndfuld medlemmer og har siden da været under en stødt stigende udvikling.
Vi er en flok mennesker i alderen 20+, hvor alle er velkomne - uanset alder, niveau og køn. Det der gør disc golf specielt er, at man kan dyrke det på sin helt egen måde.

Hvad laver Fyns Disc Golf Klub?
Fyns Disc Golf Klub arbejder for at udbrede disc golf på Fyn, og skabe nogle af de bedste forhold til at skabe de bedste spillere i landet. Vi samarbejder med efterskolen Sport Academy Denmark, hvor elever fra efterskolen fungerer som medlemmer af foreningen, og får træning af os. Vores almindelige medlemmer får verdensklasse træning af nogle af de bedste spillere i DK.
Derudover arbejder vi på at bygge nye baner - både for nybegyndere og øvede spillere. Disc golf vokser på verdensplan hurtigere end de fleste andre sportsgrene. Vi ønsker at få Fyn med på den udvikling.

Hvorfor går folk til disc golf?
Der er rigtig mange gode grunde til at spille disc golf. Her har vi samlet nogle enkelte grunde:

Det er billigere end golf - man kan komme i gang med disc golf for 99.- ved at købe et starterset af DiscTree i vores klubhus. Settet indeholder 3 disce, og så kan man få prøvet kræfter med sporten. Ligeledes er det gratis at spille på vores bane.

Det er mere afslappet end golf - disc golfere er generelt yngre end "boldgolfere", og så er der ikke en dresscode.

Der er mindst ligeså sjovt som golf - En disc golf runde tager mindre end halvdelen af tiden af en golfrunde. Så man skal ikke vente længe før det bliver din tur til at kaste.

Langt de fleste mennesker kan spille disc golf - Og så er det meget let at komme i gang. Det er en sport som kroppen kan holde ud at spille hele livet. Desuden kan man tage ens spil så langt som man vil, da loftet for hvor dygtig man kan blive er ekstremt højt. En begynder starter typisk med at kunne kaste en disc 40m. En lettere øvet 80m. En dygtig spiller 130m, og så findes der professionelle som kaster 170m+.

Vores medlemmer har dette at sige om hvorfor de går til disc golf:
"Folk går nok til disc golf af mange grunde. Man kan komme ud i naturen, være aktiv og gå helt i dybden med udstyret. Så er det selvfølgelig også dybt fascinerende at se en frisbee flyve på så mange forskellige måder - og nogle gange flyve langt også" - Lasse, formand

"Jeg startede hos FDGK fordi jeg havde prøvet disc golf, og syntes at det var meget sjovere end teamsport såsom fodbold. Og så er det fedt at nørde i de forskellige disce man kan kaste med" - Thomas, medlem

"Det er fedt at få lov til at gå en tur i naturen, og faktisk lave noget aktivt på samme tid!" - Andreas, medlem

Til træning hver tirsdag kan man fornemme en afslappet stemning, hvor alle på samme tid forsøger at gøre deres bedste, for at udvikle sit spil. Trænerne er velforberedte og har den enkelte spiller for øje.
Når vi holder små konkurrencer og turneringer, kan man mærke at disc golf er i familie med "boldgolf". Rundt omkring bliver der heppet på gode kast, og så får man ofte et 'kom igen' hvis man misser sit putt.
Nogle gange holder vi også sociale arrangementer. Enten grillaftner, livestream af professionelle turneringer, ture til andre baner eller fester i vores klubhus.

Vi har alle slags medlemmer, og vi har helt sikkert også plads til dig.

Klubben er en del af

Odense kommune

Find din næste idræt i Odense Kommune!
Det kan næsten ikke være manglen på prøvetræninger og fritidstilbud, der gør at man ikke dyrker mere motion i Odense Kommune. Her er der nemlig rigtig mange muligheder i de fynske foreninger og sportsklubber, som blot venter på at du kommer til en gratis prøvetræning. Det kan være du har været på stadion i Odense og set Sabbi, Frøkjær og Tverskov brillere med bolden og selv ønsket at prøve kræfter med fodbolden? Måske skal det ikke være på så højt plan og mere være hyggebold med vennere et par gange om ugen, så har du muligheden hos DSIO Fodbold og Boldklubben Posten. Klubberne tilbyder prøvetræninger for alle niveauer, som tør at prøve kræfter med fodbolden, men fællesnævneren er socialt samvær. Selvom socialt samvær er i højsædet, mindsker det ikke den seriøsist som er i at blive bedre både teknisk og fysisk. Der sigtes altid mod at forbedre holdet på både dame og herre siden. Så vil du være den nye 9'er eller Simon Kjær for en af de to fynske fodboldklubber kan du tilmelde dig en prøvetræning med det samme.

Firmaidræt Odense
Det kan også ske at du er mere til ketchersport og være indendørs når du skal ud at bevæge dig. Hvor vind, muldvarpeskud og andre udendørs faktorer ikke spiller ind, så kan det være badminton er noget for dig? Hos Firmaidræt Odense har de hold for alle over 13 år og har et hold for seniorer på +50 år, hver torsdag. Medlemmer spiller på kryds og tværs på 6 baner blandt venner som de har fået nede til badminton. Fjerboldene smashes hårdt i gulvet ude i Dyrup/Bellinge Kultur- & idrætscenter og spillegælden hos de mange medlemmer har aldrig været større. Badminton er kun 1 ud af de 8 sportsgrene Firmaidræt Odense råder over. Du kan også prøve træninger som Shape It - Mave Balder Lår, Billard, Bordtennis, Bowling, Bridge, Cykling og Dans. På tværs af alle sportsgrenene har Firmaidræt Odense, hold nu fast - 1566 medlemmer som ugentlig giver den gas til klubbens træninger. Men der er stadig plads til flere glade medlemmer - så kom og prøv det af.
 
Atletik for alle + Para-Atletik
Er du mere til løb, spring, kaste eller hoppe, så har du muligheden for at melde dig ind i Odense Atletik klub! Klubben har en masse forskellige fritidstilbud og prøvetræninger for alle aldre, men sætter stor fokus på børn og unge. Holdene er for dem, som elsker at lege og udforske nye måder at bevæge sig på. I træningen tages der udgangspunkt i grunddisciplinerne løb, spring og kast, som er grundlæggende for al idræt. Der trænes i at være den alsidige atlet og når man nærmer sig senior alderen vil man kunne specialisere sig indenfor en disciplin. Alle atletikkens discipliner; sprint, mellemdistanceløb, stafet, hækkeløb, højde-, længde- og trespring, kuglestød, diskos-, hammer- og spydkast.

Derudover tilbyder klubben også træninger for spastisk lammede og andre personer med fysiske handicap. Odense Atletik har en træning med en RaceRunner. RaceRunneren giver selv de sværest spastisk lammede en følelse af at bevæge sig frit og kunne konkurrerer på lige fod med kørestolsracere og løbere. RaceRunneren er en meget effektiv rekvisit til at forbedre kondition, styrke og smidighed samt stimulering af nervesystem og stofskifte. En RaceRunner er en trehjulet løbecykel, som giver spastisk lammede og andre handicappede med balance- og motoriske problemer. Så lad ikke dit fysiske handicap stoppe dig med at komme ud og skabe nye fællesskaber og få en masse frisk luft og motion.

Træninger i Odense og omegn
Udover fodboldklubberne DSIO og Posten, samt Firmaidræt Odense og Atletik Odense byder andre sportsklubber og foreninger også til gratis prøvetræninger. Du kan blandt andet også tilmelde dig hos: Hockeyklubben Odin, Odense Curling Club, Odense Australsk Fodbold BGIF og Odense Fægteklub. Så der er masser af muligheder og tilbud ude hos sports klubberne i Odense Kommune. Tag ud og prøv dem af og tag gerne en ven eller veninde med.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk