Kolding Firma og Familieidræt tryout image
Kolding Firma og Familieidræt logo

Kolding Firma og Familieidræt

Tilmeld gratis prøvetræning

Om Kolding Firma og Familieidræt

Klub alias: KFI

Klub CVR: 39603128

Firma og Familie Idræt - du kan også være med.....

I Kolding Firma og Familie Idræt kan alle være med.
Som medlemmer optager vi både medarbejdere, arbejdsledige, familier, enkeltpersoner og efterlønnere - kort sagt alle, der er interesserede i at deltage i de motions- og idrætsaktiviteter, der er på programmet i foreningen.

Kolding Firma og Familie Idræt er medlem af DFIF - Dansk Firmaidrætsforbund (Danmarks tredjestørste idrætsforbund) og desuden KI - Kolding Idrætsråd.

Vi har også mange medlemmer, der er kredsmestre og Dansk Mestre i DFIF regi.

Se de mange tilbud på vores hjemmeside.

Kolding Firma Sport blev stiftet den 19. marts 1952.

Det var 2 pionerer fra Kolding Hørfabrik og Brdr. Volkerts Fabrikker, der var ophavsmænd til Kolding Firma Sport. At det netop var disse to er nok ingen tilfældighed, for de havde gennem flere år dyrket firmaidræt under Dansk Textil Union.

I foreningens første år blev der kun dyrket fodbold og håndbold og kun udendørs, men allerede i 1953 blev der etableret et vintersportsudvalg. Dette udvalg havde til opgave at undersøge mulighederne for at spille håndbold i ridehallen på Dyrehavevej. Der blev også indkøbt to bordtennisborde og i sæsonen 1955/-56 flyttede inde
håndbolden til den nybyggede KIF-hal på Tvedvej.

Medlemstilgangen tog rigtig fart i midten af tresserne og i begyndelsen af halvfjerdserne, hvor det især var indendørsaktiviteterne, der dominerede. Ved indførelsen af 7-mandsfodbold i begyndelsen af halvfjerdserne kom der rigtig gang i medlemstilgangen udendørs.

Op gennem halvfjerdserne, firserne og halvfemserne har Kolding Firma Sport stort set kun mærket til medlemsfremgang.

Her ved indgangen til 2007 er det ikke uden en vis stolthed at kunne præsentere en forening med små 5000 aktivitetsmedlemmer, og foreningen er dermed den største forening i Kolding Kommune.

Kolding Firma Sport er derved med til at sætte sit væsentlige præg på den del af idrætten, der kan kaldes motionsidræt. Den idræt, der kan være afløseren for konkurrence idrætten, når udøveren ikke mere har den store lyst til at træne adskillige timer hver dag for at komme på det bedste hold.

I dag hedder vi KOLDING FIRMA og FAMILIE IDRÆT - vi er nemlig for alle, der har lyst til at være en del af den sociale idræt, uanset om man ikke er en del af et firma.

På fodboldsiden, ser vi tit hold der består af naboer, gode venner, eller familie.


Kolding Firma og Familieidræt har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Kolding kommune

Find din næste aktivitet i Kolding Kommune!
I det store trekantsområde, nærmere bestemt Kolding er der rig mulighed for at tilnærme sig en sportsklub. Over 200 klubber er lokaliseret i Kolding Kommune, som skaber en masse glæde og aktivitet for kommunens beboere. Flest dyrker gymnastik, fodbold, håndbold og svømning, men også fitness og badminton er populært. Du har måske allerede stiftet bekendtskab med en række af de forskellige foreninger, men ikke har haft tiden, lysten eller overskuddet til at finde ud af mere om disse klubber og hvilke spændende muligheder kommunens sportsfaciliteter tilbyder. Kommunen spænder bredt mellem sports mulighederne, hvor der vil være alt fra græsspillende sportsgrene som fodbold, ridning og golf til mere våde bekendtskaber som svømning, vandpolo og kajak. Måske er disse sportsgrene ikke lige dig og ønsker du at tilbringe din fritid indendørs til håndbold, basketball eller gymnastik, vil dette også være en mulighed i Kolding kommune. I Kolding Kommune er der mere end 250 idrætsforenigner og ud af dem har kommunen 43 idrætshaller, 38 fodboldanlæg og fire svømmeanlæg. 
 
Kolding kommune bestrider også en masse andre kulturelle oplevelser i blandet andet Kolding storcenter, Kolding bio og Koldinghus. Fritid og idræt er to af de ting der gør hverdagen højere, da man i højere grad styrker sit fysiske helbred, samt styrker sine sociale relationer. I Kolding kommune er der ikke grænser for, hvilke sportsgrene der er at prøve, så det er bare med at få kroppen afsted og prøve en masse ting af. 
 
KIF Kolding er en flerstrenget idrætsforening som råder over hele 13 forskellige og er en af de største klubber og mest mangfoldige i trekantsområdet og generelt i hele Danmark. KIF råder over sportsgrene som Bowling, Bowls, Brydning, Cricket, Fodbold, Gymnastik & Spring, Håndbold, Old boys, KIF Padel, Tennis, samt Tirsdagsklubben.
 
Sidstnævnte Tirsdagsklubben er den næstyngste afdeling i hele KIF Kolding foreningen, men samtidig har de ældste medlemmer. Klubben har ca. 50 medlemmer, hvor aldersspektrer spænder fra 65 til 95 år, hvilket gør det til den klub med de ældste medlemmer i KIF. Tirsdagsklubben medlemmer har en ting tilfælles, nemlig at samtlige har tidligere været en aktiv del af en afdeling i KIF. Målet for holdet er at skabe et stærkt sammenhold, hyggeligt samvær og give den en over nakken til bowling hver tirsdag fra 9:30-11:30. Udover det, er medlemmerne at finde til diverse events arrangeret af KIFs afdelinger, hvor de kan findes blandt de frivillige. Denne afdeling ville være guld værd for samtlige flerstrenget sportsforeninger og er generelt et stort forbillede for de yngre modeller i idrætsforeninger i Kolding kommune. Så rammer du målgruppen 65+ og ønsker at indgå i et fantastisk fællesskab, samt være aktiv og øge chancen for at forlænge levetiden, så tag og vær med hos Tirsdagsklubben.
 
Fra en fantastisk god klub til en anden, der sætter fokus på at alle kan være med og dyrke noget idræt, nemlig Old Boys holdet i KIF. Vil du dyrke idræt og motion og har lysten og behovet efter at få rørt sig til forskellige slags fysiske aktiviteter, så kan Old Boys holdet måske være noget for dig. Sloganet er klart: 'ta' nu en rask beslutning, kom og vær med!' Det beskriver meget godt at holdet er for at holde sig i form og ikke mindst være i munteret samvær med gode kammerater. Old Boys holdet dyrker blandet andet gynmastik, fodbold og atletik på Kolding Stadion. Ta' en raske beslutning og start din mere humørfyldte hverdag.
 
Er du mere klassisk anlagt og ønsker måske at være Koldings næste Jan Mølby, så råder KIF foreningen også over 1 divisions holdet Kolding IF. Måske er 1. holdet hos Kolding lige at stramme garnet, men så det heldigt at klubben har hold på alle niveauer. Netop Jan Mølby er Kolding Ifs eneste landsholdsspiller igennem tiden og har slået sine folder på det magiske græs i Liverpool, men fra barnsben startede selv samme Mølby i Kolding som 6-årige og debuterede for første holdet som 17 årig. Så om du drømmer om de helt store triumfer på Anfield eller på bane 7 i Kolding, så starter de alle sammen med en prøvetræning.
 
Er du mindre til den fysiske aktive del, men ønsker derimod træne din udholdenhed, koncentration og reaktionsevnen der holder hjernen knivskarp, så er E-sport hos Kolding Esport måske noget for dig. Hold A-long, rotér, rush B, smoke in the banana er et fremmed sprog for de fleste, men ikke desto mindre er Esport eksploderet i hele verden. Kan det være du skal være Astralis næste AWP eller ønsker du blot at skyde nogle kammerater ugentlig, så er der rig mulighed for det i Kolding Kommune.
 
Hvor om alt er, er der rig mulighed for at finde fritid og idræts muligheder i Kolding kommune for at komme ud og få ugentlig motion. Bevæg dig for livet er en af de organisationer, hvis mission er at få flere danskere ud til bredde idrætten og specielt i motionsforeninger i Kolding kommune er der utal af muligheder for at tilgå sig en prøvetræning og starte allerede i dag. 
Læs nedenfor, hvordan du så finder frem til et af disse hold og hvor du kan gå på et hold.
 
Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk