Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 0 åbne hold i Osted/Lejre Skytteforening

Osted/Lejre Skytteforening har ingen aktive prøvetræninger i øjeblikket

Om Osted/Lejre Skytteforening

Klub alias: OLSF

Klub CVR: 29044007

Skytteforening hvor man kan dyrke skydning med både rifler og pistoler.

Spørgsmål: Hvordan med sikkerheden?

Svar: Sikkerheden er i top, banernes faciliteter bliver jævnligt kontrolleret, og der er altid tilsyn på skydestandpladserne af uddannede skydeledere.Spørgsmål: Skal jeg anskaffe mig et skydevåben for at være med?

Svar: Nej, det er ikke nødvendigt. Foreningen stiller våben til rådighed. Så de eneste udgifter er til ammunition og skiver + kontingent. Hvis du bliver bidt af sporten er det muligt senere at anskaffe et våben.Spørgsmål: Er knaldene ikke farlige for hørelsen?

Svar: Høreværn er påbudt under skydningen. De stilles gratis til rådighed af foreningen.Spørgsmål: Hvordan kommer jeg i gang?

Svar: Besøg os på en af åbningsdagene. Der vil altid være en instruktør til at hjælpe. Instruktionen er gratis.Spørgsmål: Hvad betyder caliber og hvad står tallene for?

Svar: Caliberen på et skydevåben angiver diameteren af kuglen.

Caliber .177 er lig med 4,5 mm. Alle vores luftvåben er af denne caliber

Caliber .22 er lig med 220/1000 engelsk tomme eller 5,588 mm Benyttes i de fleste "Salon" våben som riffel, pistol og revolver.

Caliber .32 er lig med 8,128 mm.

Caliber .357 Magnum. Magnum angiver at patronen har en ekstra stor krudladning, og det er altså en kraftigere patron.

Caliber .38 er lig med 9,652 mm. I praksis er .38 og .357 calibre ens.

Desuden angives nogle calibre i mm: f. eks 6.5 mm patron til "stor" riffel 200 meter og 9 mm patron til visse pistoler og revolvere.

Helt uden for nummer er calibrene på jagtgeværer, som vi ikke bruger her i foreningen. De fleste jagtgeværer er enten caliber 12 eller 16. Det angiver det antal kugler, man kunne lave af et pund (engelsk pund) bly. Det er derfor en 16'ener bruger mindre patroner end en 12'er.

Osted/Lejre Skytteforening: Hvor Præcision Møder Sikkerhed

Velkommen til Osted/Lejre Skytteforening, din indgang til verdenen af skydesport og en fællesskab dedikeret til ekspertise og sikkerhed. Med en rig arv og en dedikation til medlemmernes sikkerhed og uddannelse tilbyder vores klub en unik og berigende oplevelse for enhver, der er interesseret i kunsten af præcisionsskydning.

Sikkerhed er en Prioritet:

Når det kommer til sikkerhed, tager Osted/Lejre Skytteforening dette meget alvorligt. Vores skydebaner og faciliteter gennemgår regelmæssige sikkerhedskontroller og inspektioner for at opretholde de højeste standarder. Derudover er hver skydebane under opsyn af uddannede skydeledere, der sikrer, at alle sikkerhedsregler og procedurer følges nøje. Vi prioriterer sikkerheden for at give vores medlemmer et sikkert og behageligt miljø.

Skal jeg Anskaffe mig et Skydevåben for at Deltage?

Absolut ikke. Osted/Lejre Skytteforening stiller skydevåben til rådighed for sine medlemmer, hvilket eliminerer behovet for individuel våbenejerskab. Derfor er de eneste udgifter, du vil pådrage dig, relateret til ammunition, mål og medlemskontingent. Hvis du bliver passioneret omkring sporten, kan du på et senere tidspunkt vælge at erhverve dit eget våben, men det er på ingen måde et krav for at deltage.

Fokus på Høreværn:

De høje lyde fra skydevåben kan faktisk udgøre en risiko for hørelsen. Derfor håndhæver vi strengt brugen af høreværn under skydningssessioner. For at sikre vores medlemmers sikkerhed og trivsel tilbyder vi gratis høreværn, så du kan nyde sporten uden bekymring om høreskader.

Sådan Kommer du i Gang:

At træde ind i verdenen af skydesport er let i Osted/Lejre Skytteforening. Besøg os på en af vores åbne dage, og du vil finde et imødekommende og støttende fællesskab klar til at hjælpe. Vores kyndige instruktører er til rådighed for at give vejledning, og instruktion tilbydes uden omkostninger. Uanset om du er ny inden for skydning eller en erfaren skytte, er vi her for at hjælpe dig med at komme i gang og få mest muligt ud af din rejse i sporten.

Forståelse af Kaliber:

Inden for skydevåben er det vigtigt at forstå kaliber. Kaliber refererer til kuglens diameter, der bruges i et skydevåben, og tallene, der er knyttet til det, repræsenterer kuglens størrelse. Hos Osted/Lejre Skytteforening bruger vi primært luftvåben og skydevåben med følgende kaliber:

Kaliber .177 (4.5 mm): Denne kaliber er standard for luftvåben og pelletsrifler, der anvendes i vores klub.
Kaliber .22 (5.588 mm): Ofte brugt i forskellige rifler, pistoler og revolvers i vores klub.
Kaliber .32 (8.128 mm): Mindre almindelig og bruges i specifikke skydevåben.
Kaliber .357 Magnum: Angiver en større krudtmængde for øget kraft.
Kaliber .38 (9.652 mm): I praksis er .38 og .357 kaliber temmelig ens.
Andre Kalibre i mm: Nogle skydevåben har deres kalibre angivet i millimeter.
Det er vigtigt at bemærke, at vores klub ikke beskæftiger sig med haglvåben, der typisk har kaliber 12 eller 16, hvilket indikerer antallet af blykugler, der kan fremstilles af et pund bly. Disse haglvåben bruges ikke i vores klubs aktiviteter.

Osted/Lejre Skytteforening er mere end bare en skydeklub; det er et sted, hvor præcision og sikkerhed eksisterer side om side med kammeratskab og læring. Uanset om du er her for at forbedre dine færdigheder som skytte eller blot opleve skydesportens unikke kultur, finder du et imødekommende og støttende fællesskab i vores klub. Kom og slut dig til os og begiv dig ud på en rejse, hvor sikkerhed, færdighed og fællesskab går hånd i hånd. Velkommen til Osted/Lejre Skytteforening, hvor ekspertise er vores mål, og sikkerhed er vores prioritet.

Klubben er en del af Lejre kommune