Om Gentofte Shotokan Karate-Do Kai

Klub alias: GSKK

Klub CVR: 42290750

I GSKK træner vi karate med vægt på at alle skal kunne være med og få en god oplevelse. Karate er for alle uanset alder og fysisk formåen.

GENTOFTE SHOTOKAN KARATE-DO KAI (GSKK)
I GSKK træner vi Shotokan karate. Vi tilbyder Ninja-kids hold (6-7 år) der kan træne sammen med deres forældre og så tilbyder vi træning på hold fra 8 år og op. Voksne er meget velkomne, karate er for alle, uanset alder og fysisk formåen. Det kræver kun at man møder op.

Der lægges vægt på udviklingen af den enkeltes karate, på det sociale samvær, alt i kontekst af fysisk og mental træning der alt sammen leder til personlig udvikling.

Vi har erfarne trænere, der har mange års erfaring med alle aldersgrupper og niveauer.

TRÆNINGSHOLD

NINJA-KIDS med forældre
Kom og prøv vores Ninja Kids hold for de 6-7-årige. NU MED FORÆLDRE

Har du børn i alderen 6-7 år og mangler du en fritidsaktivitet I kan dyrke sammen, så er karate måske svaret.

Gennem leg og træning bliver barnet introduceret til karatens ånd og kerneværdier.

Som Ninja Kid vil vi arbejde med at udvikle barnets motorik, fysik, balance og koordinationsevne, vi arbejder med barnets evne til at lytte, fokusere og koncentrere sig. Vi opbygger selvtillid, selvdisciplin og tro på egne evner.
Udgangspunktet for alt dette er kerneværdien respekt, dvs respekt for hinanden uanset alder og grad, respekt for det vi laver sammen og den rejse vi er på, både som individ og som gruppe. Så selvom vi nogle gange leger og pjatter, så skal man kunne være på når det gælder.

Træningen vil nogle gange være hård og man vil få sved på panden og man vil kunne mærke karaten på sin krop, det er alt sammen en del af tilvænningen til karaten.
Vi vil i træningen dække alle tre hovedområder i karaten, Kihon (grundteknikker), Kata (form øvelser) og Kumite (kamp). Sidstnævnte i form af boksepuder og lette sparingsøvelser.

I vores klub kan du træne sammen med dine børn på vores Ninja Kids hold. Kom forbi til en gratis prøvetime.


KARATETRÆNING for alle over 8 år
Har du lyst til at træne hele kroppen og hovedet samtidig, så er karate måske noget for dig. Vi træner tirsdage og torsdage på blandede hold hvor undervisningen tilpasses deltagernes niveau (bæltegrader). Vi lægger vægt på den enkeltes udvikling og forståelse af karate. Vi træner fysikken, det mentale og teknikken/forståelsen så vi kan forstå de praktiske aspekter af karate som kamp-kunst. Alt i trygge rammer for både børn, unge og voksne. Du er en del af holdet/karate-familien, men udviklingen er din egen, det er din indsats der giver resultaterne, vi hjælper dig på vej.

I vores klub har du mulighed for at dyrke karate ud fra dine forudsætninger, du kan komme for motionens skyld, fællesskabets skyld, måske vil du gerne konkurrere eller gå budo-vejen, der er plads til alle. Kom forbi til en gratis prøvetime.SHOTOKAN (karate stilart)
I starten af 1920erne grundlagde Sensei Gichin Funakoshi Shotokan stilarten. Han grundlagde den efter at have trænet Shorei-Ryu og Shorin-Ryu, der begge var meget populære karate stilarter på Okinawa.

Sensei Funakoshi’s første elever navngav den første dojo ”Shoto-Kan”. Gichin Funakoshi’s kunstnernavn var ”Shoto” og ”Kan” kunne oversættes med ”hus”, altså Shoto’s hus. Shotokan blev efterfølgende brugt til at betegne den stilart Funakoshi havde grundlagt.

KARATE - Tom hånd
På japansk betyder karate "Tom Hånd" - kunsten at forsvare sig selv uden våben. Karate handler om selvforsvar, effektive teknikker med det der er til rådighed at forsvare sig med, nemlig ens egen krop.

KARATE - 3 elementer
Karate består af tre elementer: KIHON (basistræning), KATA (formtræning) og KUMITE (kamptræning).

KIHON (grundlag eller basis)
Fokuserer på basisform og teknik, mange repetitioner der skal sikre at man kan reagere uden at skulle tænke samt at perfektionere teknikkerne så de bliver så effektive som muligt.

KATA (form eller figur, dagligdags rutiner i Japan er også kata)
Er formeringer, fastsatte mønstre (kamp mod usynlig modstander). Kata indeholder alle de teknikker vi får brug for at kunne forsvare os samtidig med at vi lærer at bevæge os dynamisk og udvikler vores teknikker mod mere effektivitet.

KUMITE (krydser hænder)
Er kamp simulering i mange former og niveauer. Vi starter fra dag et med meget kontrolleret kumite med makker og som eleven bliver dygtigere bliver kumite mere frit og stiller større krav til den enkeltes formåen. Til alle niveauer hører forskellige kampstrategier som vi kontinuert træner i. Vi træner blandt andet med puder og handsker, alt sammen for at vores selvforsvarsteknikker skal blive så effektive og anvendbare som muligt.

MENTAL TRÆNING
Vi træner både fysisk og mentalt. Træning starter og slutter altid med en kort meditation hvor man kan forberede sig på at give sit bedste og efter træningen komme tilbage i en mere afslappet tilstand og måske tænke over træningen. Den metale træning ligger derudover i den måde vi træner og motiverer den enkelte elev ved at de forbedrer sig og opnår større forståelse.

FYSISK TRÆNING
I karate træner vi hele kroppen, grundtræningen indeholder både kredsløbs-, udholdens- og styrketræning. Herudover arbejder vi også med vigtige områder som, smidighed, balance, koordination, hurtighed og reaktionsevne. Psyken styrkes gradvis og det samme gør evnen til at koncentrerer sig. Denne kombination af fysisk og psykisk træning, er med til at give eleven en alsidig udvikling – og give karaten en dybere mening og et bedre velvære i det daglige.

FORBUND (HDKI og Dansk Karate Forbund)

HDKI
Er et international Shotokan karate organisation repræsenteret i 21 lande, vi lægger vores træningsmål og visioner op ad HDKI's visioner og deltager i stævner, seminarer og sommerlejre, både som inspiration og læring, men også for at bygge netværk og sociale relationer. Det betyder blandt andet at vi afholder seminarer med internationale instruktører for vores medlemmer og andre interesserede.

DANSK KARATE FORBUND
Dansk Karate Forbund er specialforbund under Danmarks Idræts Forbund (DIF) og er eliteforbund under Team Danmark.

Karate i Gentofte

Gentofte Shotokan Karate-Do Kai har aktive karate hold her: Ordruphallen (Ejgårdsvej 11). Holdene træner tirsdage, torsdage og lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6+ årige.

Gentofte Shotokan Karate-Do Kai har følgende karate hold i Gentofte.

Ordruphallen (Ejgårdsvej 11):
Ninja-Kids + Ninja-Kids med forældre - Lørdage | Lørdage, kl. 10:00 - 11:00
Karate fra 8 år og op - Begynder - Torsdage | Torsdage, kl. 17:00 - 18:00
Karate fra 8 år og op - Begynder - Tirsdage | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:00

Gentofte Shotokan Karate-Do Kai har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Gentofte kommune

Velkommen til Gentofte Kommune - Et pulserende foreningsliv og mangfoldige fritidsaktiviteter

Det kan ikke være manglen på muligheder, som gør at man ikke holder sig fysisk aktiv i Gentofte Kommune.
Gammel er ikke noget man er, det er noget man bliver. Hos Modne Motionister kan du blive lidt langsommere gammel, ved at melde dig til et af deres hold. Hos Modne Motionister er fokus på at man skal bevæge sig selvom man er 50+, men også på at det skal være sjovt og socialt at bevæge sig. Selvom man er over de 50 kan man stadig have et ønske om at være sund, stærk, fit eller bare ganske godt tilfreds med sig selv. Her hjælper Modne Motionister dig med at holde dig i gang, holde hovedet klart og ikke mindst give dig et smil på læben. Du kan få hjælp til at vælge den motionsform som passer bedst til dig og din krop. Alt det kræver af dig, er at du har lidt gåpåmod og et frisk og åbent sind, så skal Modne Motionister nok sørge for resten.

Skal der være fart og feltet, og skal hele familien kunne dyrke den samme sport, så kan I alle komme til rugby eller touch rugby hos Gentofte Rugby Klub. Her mener de, ikke overraskende, at rugby er den bedste sport i verden, hvilket du får at opleve ved dygtige trænere og et stærkt fællesskab.

De fleste af os har stiftet bekendtskab med hockey i idræt eller gymnastiktimerne i folkeskolen og gymnasiet. Nu kan du dog prøve kræfter med den i din fritid hos Gentofte Hockey Klub. Klubben har både børne, ungdom og senior hold. Klubben har en del udenlandske medlemmer og har i øjeblikket repræsentanter fra: England, Tyskland, Holland, Australien, Argentina og Sydafrika, udover danskere naturligvis. Klubben er yderst socialt anlagt, og holder flere gange om året arrangementer for at styrke fællesskabet i klubben. Her er der plads til alle, uanset niveau så det er bare med at komme i gang.

Hvis du nogensinde har set udspring på TV, har du måske haft den reaktion mange har. “Gud hvor ser det farligt ud” eller “Hold fast hvor er det dog smukt”. Nu har du muligheden for selv at prøve kræfter med udspring i Lyngby Udsprings Klub eller bare LUK2002. Udspring udfordrer dig både fysisk og mentalt, men giver dig også et adrenalinsus af de store, og ikke mindst et smil på læben, når du har turde at prøve et nyt spring. På Motivu kan du finde og tilmelde dig til prøvetræninger i klubben.

Om du har en musketer gemt i dig, eller du bare synes det kunne være sjovt at prøve kræfter med fægtning, så har du muligheden for det i Hellerup Fægte-Klub. Klubben tilbyder struktureret træninger fra børnehold til verdensklasse med gode resultater og endnu bedre oplevelser. Så kom ud og prøv kræfter med fægtning i HFK!
Hvis du er til kampsport, så har du et væld af muligheder hvis du bor i Gentofte Kommune. Du kan gå til karate med en forælder eller alene i Gentofte Shotokan Karate-Do Kai. Her lægges der vægt på udviklingen af den enkeltes karate samt på det sociale. Alt i kontekst af fysisk og mental træning som fører til en personlig udvikling. GSKK har erfarne trænere som alle har erfaring med alle aldersgrupper og niveauer. Udover GSKK har du mulighed for at træne karate i Charlottenlund Shotokan Karateklub. Klubben har miniput, børne, elite, voksen og kombihold. Vil du hellere prøve kræfter med Jiu-Jitsu eller Arnis - Filipinsk stokkekamp - så kan du melde dig til en prøvetræning hos Gentofte Budo- og Selvforsvarsklub. Her kan du finde juniorhold som er for 8-15 årige, eller seniorhold som er for +15. Hvis du hellere vil prøve kræfter med Taekwondo, kan det også lade sig gøre i Gentofte Kommune. Her kan du komme til prøvetræning hos Gentofte Taekwondo klub, som er en klub der bygger på sammenhold, respekt og tålmodighed. Det betyder også, at det er vigtigt for klubben at alle har en god oplevelse når de deltager i træningerne. Taekwondo er en koreansk selvforsvars/kampsport hvor der både bruges spark og håndhandlinger. Dele af udtrykene som bruges i løbet af træningen er på koreansk, hvilket sikre at man også kan træne taekwondo i andre lande.

Lad os hoppe fra kampsporten til isen, for her er der også muligheder i Gentofte Kommune. Du kan for eksempel komme til en prøvetræning i ishockey hos Gentofte Stars. Her starter man på U7 holdet som er deres begynderhold, hvorfra man vil lære de nødvendige færdigheder. Ishockey er måske mest kendt som en hård og brutal sport, men faktisk kræver den stor smidighed, udholdenhed og ikke mindst en masse gåpåmod.
Vil du hellere kaste med sten og feje med koste, så kan du prøve kræfter med Curling i Gentofte Curling Club. Her kan du melde dig til en begynder træning, men det anbefales at du lige husker en varm trøje.
Vil du have et væld af muligheder for træning, så kan du komme til en prøvetræning hos Lyngby og Gentofte gymnastik. Her kan du prøve kræfter med parkour, springgymnastik, kondi, styrke og kordination eller akrobatik, dansegymnastik, street dance, rytme dans og rope skipping. Mulighederne virker næsten uendelige, men så er det jo godt at man kan prøve alle de forskellige ting af, for at finde ud af hvad der passer bedst til en. LG Gymnastik går meget op i at det skal være sjovt, og bruger derfor ideen om LEG - Læring, Energi og Glæde. Klubben tilbyder hold i: Gentofte, Hellerup, Lyngby, Sorgenfri og Virum.

Er du til holdsport indendørs og plads til det sociale, så kan du melde dig til en prøvetræning hos håndboldklubben Gentofte-Vangede Håndboldklub. Her er der hold til hele familien, og det vigtigste for klubben er at der skal være plads til alle. Så snør indendørs skoene og kom til håndboldtræning hos Gentofte-Vangede Håndboldklub.

Har du en drøm om en dag at deltage i konge disciplinen 100m til OL, så er det en god idé at starte i Gentofte Idræts Klub - GIK. Klubben tilbyder træning inden for alle atletik discipliner og appellerer til breden. Målet for klubben er at skabe et klubmiljø som fastholder de unge i klubben og den aktive livsstil hvor der er plads til alle. Udover den daglige træninger står klubben også for Skole OL og er en aktiv spiller i forhold til kommunens projekter.

Hvis du har en drøm om en dag at gennemføre en triatlon, eller er du den helt hårde type som synes en Ironman lyder som det fedeste, så skal du prøve kræfter med Skovshoved Triathlon Klub. Her kan du både melde dig til interval løbetræning, cykeltræning på landevej og ikke mindst svømning. Her kan du få trænet mange af de store muskelgrupper og få bygget dig en solid form.

Synes du fodbold er det sejeste i verden, og kunne du tænke dig at komme ind i en god breddeklub med sportslige ambitioner, så kan du melde dig til en træning hos Jægersborg Boldklub. Klub har stor fokus på det sociale og leg med bolden, hvilket styrker fodboldglæden blandt foreningens medlemmer.

Læste du fodbold som football eller er du bare bidt af det gale griseskind, så kan du prøve kræfter med Flag Football eller Football hos Copenhagen Towers. Her er det plads til alle, så uanset din kropsform eller fysiske niveau, så har de brug for dig. Klubben har fokus både på det sociale og det at vinde, hvilket de så fint opsummerer i hashtagget #WhereFriendsTouchDown.

Kort sagt er der et væld af foreninger og muligheder i Gentofte Kommune, så hvad venter du på? Foreningerne i Gentofte Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig.

Fritidsaktiviteter i Gentofte Kommune - Noget for enhver smag

Gentofte Kommune tilbyder et bredt udvalg af fritidsaktiviteter for alle aldre. Uanset om du er interesseret i sport, kultur eller hobbyer, vil du finde noget, der passer til dine interesser. Fra aktive udendørsaktiviteter til mere afslappede indendørsaktiviteter er der noget for enhver smag. Her er nogle af de populære fritidsaktiviteter, som Gentofte Kommune har at byde på: Fodbold, Håndbold, Gymnastik, Yoga, Skak, Rugby og mange flere.

Fritidsaktiviteter for voksne i Gentofte Kommune - Opdag nye interesser

Gentofte Kommune er en perle for voksne, der ønsker at udforske nye fritidsaktiviteter og udvide deres horisonter. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, vil du finde et bredt udvalg af aktiviteter, der kan berige dit liv. Voksne i Gentofte Kommune kan deltage i alt fra sportsklubber, kreative workshops, sprogkurser, dansetimer, frivilligt arbejde og meget mere. Byen er hjemsted for mange foreninger og klubber, der tilbyder aktiviteter specielt designet til voksne. Uanset om du ønsker at dyrke motion, udvikle dine færdigheder eller møde nye mennesker, vil Gentofte Kommune ikke skuffe dig.

Fritidsaktiviteter for børn i Gentofte Kommune - Skab gode minder og udvikl færdigheder

Gentofte Kommune er også et ideelt sted for børn at udforske en bred vifte af fritidsaktiviteter og udvikle sig både fysisk og mentalt. Kommunen byder på et væld af muligheder for børn i alle aldre, hvor de kan dyrke deres interesser og skabe gode minder. Børn i Gentofte Kommune kan deltage i sportsklubber, kunstworkshops, teatergrupper, musikundervisning, svømmehold og meget mere. Aktiviteterne er ikke kun sjove, men de giver også børnene mulighed for at udvikle deres færdigheder, opbygge selvtillid og skabe venskaber.

Sport i Gentofte Kommune - En aktiv og sund livsstil

Sport spiller en vigtig rolle i Gentofte Kommune, hvor folk i alle aldre og niveauer kan dyrke deres favoritsportsgrene og opretholde en sund livsstil. Kommunen har et rigt udvalg af sportsfaciliteter, der understøtter en bred vifte af sportsgrene. Uanset om du er interesseret i boldspil som fodbold, håndbold og basketball, eller om du foretrækker individuelle discipliner som løb, cykling eller svømning, vil du finde mulighederne i Gentofte Kommune tilfredsstillende.

Hvad kan man gå til i Gentofte Kommune? - Muligheder for alle

Gentofte Kommune er kendt for sin mangfoldighed og rigdom af aktiviteter, som borgerne kan deltage i. Uanset om du er interesseret i sport, kultur, kunst eller hobbyer, vil du finde et bredt udvalg af muligheder. Her er nogle af de aktiviteter, du kan gå til i Gentofte Kommune: Se Motivu.dk/gentofte

Klubber i Gentofte Kommune - Sammen om fællesskabet

Gentofte Kommune er hjemsted for mange klubber, der er dedikeret til at fremme forskellige interesser og skabe et stærkt fællesskab. Uanset om du er interesseret i sport, musik, kunst, frivilligt arbejde eller noget helt andet, vil du finde klubber i Gentofte Kommune, der passer til dine ønsker og behov. Klubberne i Gentofte Kommune tilbyder et frirum for folk med fælles interesser, hvor de kan dyrke deres passion og opbygge stærke bånd med andre medlemmer.

Gentofte Kommune byder velkommen til en mangfoldighed af fritidsaktiviteter, sportsgrene og klubber for både børn og voksne. Uanset om du er interesseret i at dyrke motion, udforske kulturelle aktiviteter eller møde nye mennesker, vil du finde noget, der passer til dine behov i denne pulserende kommune. Gå på opdagelse i Gentofte Kommune, og lad dig inspirere af alt, hvad denne spændende destination har at tilbyde!

Læs mere Luk