Om Gentofte Shotokan Karate-Do Kai

Klub alias: GSKK

Klub CVR: 42290750

I GSKK træner vi karate med vægt på at alle skal kunne være med og få en god oplevelse. Karate er for alle uanset alder og fysisk formåen.

GENTOFTE SHOTOKAN KARATE-DO KAI (GSKK)
I GSKK træner vi Shotokan karate. Vi tilbyder Ninja-kids hold (6-7 år) der kan træne sammen med deres forældre og så tilbyder vi træning på hold fra 8 år og op. Voksne er meget velkomne, karate er for alle, uanset alder og fysisk formåen. Det kræver kun at man møder op.

Der lægges vægt på udviklingen af den enkeltes karate, på det sociale samvær, alt i kontekst af fysisk og mental træning der alt sammen leder til personlig udvikling.

Vi har erfarne trænere, der har mange års erfaring med alle aldersgrupper og niveauer.

TRÆNINGSHOLD

NINJA-KIDS med forældre
Kom og prøv vores Ninja Kids hold for de 6-7-årige. NU MED FORÆLDRE

Har du børn i alderen 6-7 år og mangler du en fritidsaktivitet I kan dyrke sammen, så er karate måske svaret.

Gennem leg og træning bliver barnet introduceret til karatens ånd og kerneværdier.

Som Ninja Kid vil vi arbejde med at udvikle barnets motorik, fysik, balance og koordinationsevne, vi arbejder med barnets evne til at lytte, fokusere og koncentrere sig. Vi opbygger selvtillid, selvdisciplin og tro på egne evner.
Udgangspunktet for alt dette er kerneværdien respekt, dvs respekt for hinanden uanset alder og grad, respekt for det vi laver sammen og den rejse vi er på, både som individ og som gruppe. Så selvom vi nogle gange leger og pjatter, så skal man kunne være på når det gælder.

Træningen vil nogle gange være hård og man vil få sved på panden og man vil kunne mærke karaten på sin krop, det er alt sammen en del af tilvænningen til karaten.
Vi vil i træningen dække alle tre hovedområder i karaten, Kihon (grundteknikker), Kata (form øvelser) og Kumite (kamp). Sidstnævnte i form af boksepuder og lette sparingsøvelser.

I vores klub kan du træne sammen med dine børn på vores Ninja Kids hold. Kom forbi til en gratis prøvetime.


KARATETRÆNING for alle over 8 år
Har du lyst til at træne hele kroppen og hovedet samtidig, så er karate måske noget for dig. Vi træner tirsdage og torsdage på blandede hold hvor undervisningen tilpasses deltagernes niveau (bæltegrader). Vi lægger vægt på den enkeltes udvikling og forståelse af karate. Vi træner fysikken, det mentale og teknikken/forståelsen så vi kan forstå de praktiske aspekter af karate som kamp-kunst. Alt i trygge rammer for både børn, unge og voksne. Du er en del af holdet/karate-familien, men udviklingen er din egen, det er din indsats der giver resultaterne, vi hjælper dig på vej.

I vores klub har du mulighed for at dyrke karate ud fra dine forudsætninger, du kan komme for motionens skyld, fællesskabets skyld, måske vil du gerne konkurrere eller gå budo-vejen, der er plads til alle. Kom forbi til en gratis prøvetime.SHOTOKAN (karate stilart)
I starten af 1920erne grundlagde Sensei Gichin Funakoshi Shotokan stilarten. Han grundlagde den efter at have trænet Shorei-Ryu og Shorin-Ryu, der begge var meget populære karate stilarter på Okinawa.

Sensei Funakoshi’s første elever navngav den første dojo ”Shoto-Kan”. Gichin Funakoshi’s kunstnernavn var ”Shoto” og ”Kan” kunne oversættes med ”hus”, altså Shoto’s hus. Shotokan blev efterfølgende brugt til at betegne den stilart Funakoshi havde grundlagt.

KARATE - Tom hånd
På japansk betyder karate "Tom Hånd" - kunsten at forsvare sig selv uden våben. Karate handler om selvforsvar, effektive teknikker med det der er til rådighed at forsvare sig med, nemlig ens egen krop.

KARATE - 3 elementer
Karate består af tre elementer: KIHON (basistræning), KATA (formtræning) og KUMITE (kamptræning).

KIHON (grundlag eller basis)
Fokuserer på basisform og teknik, mange repetitioner der skal sikre at man kan reagere uden at skulle tænke samt at perfektionere teknikkerne så de bliver så effektive som muligt.

KATA (form eller figur, dagligdags rutiner i Japan er også kata)
Er formeringer, fastsatte mønstre (kamp mod usynlig modstander). Kata indeholder alle de teknikker vi får brug for at kunne forsvare os samtidig med at vi lærer at bevæge os dynamisk og udvikler vores teknikker mod mere effektivitet.

KUMITE (krydser hænder)
Er kamp simulering i mange former og niveauer. Vi starter fra dag et med meget kontrolleret kumite med makker og som eleven bliver dygtigere bliver kumite mere frit og stiller større krav til den enkeltes formåen. Til alle niveauer hører forskellige kampstrategier som vi kontinuert træner i. Vi træner blandt andet med puder og handsker, alt sammen for at vores selvforsvarsteknikker skal blive så effektive og anvendbare som muligt.

MENTAL TRÆNING
Vi træner både fysisk og mentalt. Træning starter og slutter altid med en kort meditation hvor man kan forberede sig på at give sit bedste og efter træningen komme tilbage i en mere afslappet tilstand og måske tænke over træningen. Den metale træning ligger derudover i den måde vi træner og motiverer den enkelte elev ved at de forbedrer sig og opnår større forståelse.

FYSISK TRÆNING
I karate træner vi hele kroppen, grundtræningen indeholder både kredsløbs-, udholdens- og styrketræning. Herudover arbejder vi også med vigtige områder som, smidighed, balance, koordination, hurtighed og reaktionsevne. Psyken styrkes gradvis og det samme gør evnen til at koncentrerer sig. Denne kombination af fysisk og psykisk træning, er med til at give eleven en alsidig udvikling – og give karaten en dybere mening og et bedre velvære i det daglige.

FORBUND (HDKI og Dansk Karate Forbund)

HDKI
Er et international Shotokan karate organisation repræsenteret i 21 lande, vi lægger vores træningsmål og visioner op ad HDKI's visioner og deltager i stævner, seminarer og sommerlejre, både som inspiration og læring, men også for at bygge netværk og sociale relationer. Det betyder blandt andet at vi afholder seminarer med internationale instruktører for vores medlemmer og andre interesserede.

DANSK KARATE FORBUND
Dansk Karate Forbund er specialforbund under Danmarks Idræts Forbund (DIF) og er eliteforbund under Team Danmark.

Karate i Gentofte

Gentofte Shotokan Karate-Do Kai har aktive karate hold her: Ordruphallen (Ejgårdsvej 11). Holdene træner tirsdage, torsdage og lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6+ årige.

Gentofte Shotokan Karate-Do Kai har følgende karate hold i Gentofte.

Ordruphallen (Ejgårdsvej 11):
Ninja-Kids + Ninja-Kids med forældre - Lørdage | Lørdage, kl. 10:00 - 11:00
Karate fra 8 år og op - Begynder - Torsdage | Torsdage, kl. 17:00 - 18:00
Karate fra 8 år og op - Begynder - Tirsdage | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:00

Gentofte Shotokan Karate-Do Kai har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Gentofte kommune