Om ParaSport Aabenraa

Klub alias: ParaSport Aabenraa

Klub CVR: 29671443

ParaSport forening med El-hockey, Kørestolsbasket, Bowling, Frame Running og Svømning

Foreningen startede i 1970-erne og havde til formål at samle områdets handicappede til motionsidræt. Igennem årene har der været mange forskellige idrætsgrene inde over foreningen og der er en stadig udvikling og nye tiltag i andre idrætsgrene.

I dag er foreningen en slags paraplyforening med mange idrætsgrene, hvor hver enkelt idrætsgren kører selvstændigt med kontaktpersoner. Bestyrelsen forsøger at afspejle alle idrætsgrene.

Hvem kan spille El-hockey
El-hockey er en sportsgren, der kan udøves af både lettere og svært fysisk handicappede børn og unge.
Spillerne lider typisk af en af følgende sygdomme: muskelsvind, spasticitet, rygmarvsbrok, knogleskørhed, leddegigt eller dværgvækst.

Hvem kan spille kørestolsbasket og kørestolstennis?
De personer som kan deltage er paraplegiker, rygmarvsbrok, amputeret, (ben, fingre, fod, etc.), dårligt knæ, hofte, ankel eller lignende, polio, sclerose… eller andet der nu gør du ikke kan deltage i “almindelig gående” basket

Hvem kan løbe Frame Running
Frame Running løbes på en trehjulet løbecykel uden pedaler kaldet Frame Runner, som giver spastisk lammede og andre handicappede med balance- og motoriske problemer helt nye bevægelsesmuligheder, og dermed også mulighed for at dyrke sport på lige fod med kørestolsracere og løbere. Frame Running giver også handicappede, der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft.

Hvem kan spille bowling
Alle handicappede børn, unge og voksne kan deltage.
Der er ingen hindring om du er gående eller kørestolsbrugere.

Hvem kan deltage i svømning
Handicapsvømning er for alle fysisk og psykisk handicappede børn, voksne og seniorer.

Kørestolsbasket i Stubbæk

ParaSport Aabenraa har aktive kørestolsbasket hold her: Ensted Idrætsanlæg (Stubbæk Skolegade 10). Holdene træner lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10+ årige.

ParaSport Aabenraa har følgende kørestolsbasket hold i Stubbæk.

Ensted Idrætsanlæg (Stubbæk Skolegade 10):
Gratis kørestolsbasket træning | Lørdage, kl. 08:00 - 11:00

ParaSport Aabenraa har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Aabenraa kommune