Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 7 åbne hold i Køge Karate Klub

Lokation

Sportsgren

Klub

Køn og alder

Tidspunkt

Nulstil filtre

Om Køge Karate Klub

Klub CVR: 10598192

Køge Karate Klub er et fællesskab for alle. Karate er nemlig for både piger, drenge, mænd og kvinder, børn, unge og voksne. Og du kan være med uanset, om du har trænet karate før eller ej, for vores undervisning tager altid højde for, at deltagerne har forskelligt niveau.

Det er aldrig for sent at begynde til karate - i Køge karate Klub har vi aktive medlemmer fra 5 til 75 år.

Med karateundervisningen håber vi, at du vil opleve, at du udvikler dig både fysisk og mentalt, at du vil opnå større styrke i din krop, få en bedre balance, blive mere smidig og øge dit fokus og sidst men ikke mindst at du få en masse nye bekendtskaber og måske endda venskaber på tværs af alder, køn og andre eventuelle forskelle.

I Køge Karate Klub træner vi traditionel Okinawa GoJu Ryu Karate, som er kendt for sin unikke blanding af hårde og bløde teknikker og fokus på selvforsvar i nærkamp. Træningen omfatter bl.a. basisteknikker, frigørelsesteknikker, styrke, udholdenhed og fokus. Vores træning består af mange forskellige elementer fx junbi undo, kata, kumiti og hojo undo. Vi holder GoJu Ryu traditionerne i hævd, det betyder bl.a. at undervisning starter og slutter på den traditionelle måde, så vi mentalt får tjekket både ind og ud af undervisningen, og så vi får takket hinanden og vores forgængere for træningen.

Hvert halve år i hhv. maj/juni måned og december måned afholder vi graduering, for alle de af klubbens medlemmer, som endnu ikke har opnået det sorte bælte. Disse gradueringer kaldes Kyu graduering.

Kyu gradueringerne er tilpasset til den enkelte elev og instruktøren tager udgangspunkt i, hvad eleven og holdet har arbejdet med i det forgange halve år. Herudover bliver der taget hensyn til elevernes udviklingstrin, alder og lignende forhold.

Som helt ny karateudøver hos os har man det hvide bælte, ved hver graduering kan man stige en halv eller en hel grad afhængig af niveau. Fra det hvide begynderbælte til det sorte bælte er 20 halve grader.

Der afholdes også graduering hvert halve år, for de elever, som skal op til sortbæltegraduering, kaldet Dan graduering. Men i modsætning til Kyu gradueringen er der en 100 % standart for sortbæltegradueringen, som der aldrig bliver slækket på. Der tages dog stadig hensyn til udøvernes alder og fysiske formåen.

Okinawa GoJu Ryu Karate trænes over hele verden i mere end 60 lande. Køge Karate Klub er en del af organisationen bag, som hedder IOGKF - læs mere nedenfor.

Der afholdes løbende fælles træningsarrangementer i regi af IOGKF, disse træninger kaldes Gasshuku. De afholdes både i Danmark og rundt om i hele verden. Alle der træner Okinawa GoJu Ryu Karate kan deltage i disse Gasshukuer.

I Køge Karate Klub vægter vi godt kammeratskab og god omgangstone højt, og vi omgås hinanden i gensidig respekt.

Alt i alt er Okinawan Goju Ryu Karate en sjov og givende måde at udvikle sig fysisk og mentalt og i Køge Karate Klub glæder os til at byde endnu flere børn, unge og voksne velkommen i vores fællesskab.


På IOGKF's hjemmeside (https://www.iogkf.dk/om-iogkf/) kan du læse følgende om IOGKF og om Okinawa GoJu Ryu Karatens historie:

"IOGKF blev grundlagt i 1979, med det formål, at bevare og beskytte Okinawan Goju Ryu Karate, i sin oprindelige form, som det blev overleveret fra Chojun Miyagi.

IOGKF er i dag verdens største Goju Ryu Karate organisation og repræsenteret i over 60 lande.

Den internationale IOGKF Honbu Dojo ligger i Naha, Okinawa, mens det administrative hovedsæde er placeret i Toronto, Canada.

På grund af Okinawa’s isolation efter anden verdenskrig, blev de Okinawiske karate stilarter, ikke udbredt uden for Okinawa før i 1960’erne.

I slutningen af 1950’erne begyndte det japanske undervisningsministerium, at udsendte japanske karateinstruktører til den vestlige verden, som en form for kulturambassadører. Der var på dette tidspunkt kun tale om japanske instruktører, med baggrund i den moderne japanske form for karate. De okinawiske stilarter, forblev derfor en hemmelighed for den vestlige verden.

Da Morio Higaonna Sensei i 1965, begyndte at undervise i Yoyogi Dojo i Tokyo, var der derfor tale om en helt ny fortolkning af karate, både for japanerne og især for de mange vesterlændinge, som besøgte Tokyo, for at træne karate.

Higaonna Sensei rygte spredte sig i karatekredse i Tokyo og da Higaonna Sensei blev verdenskendt i BBC serien ”The way of the warrior”, hvor Don Dragoner betegnede Higaonna Sensei, som den farligste mand i Japan, hvis det kom et en rigtig kamp på liv og død, strømmede mange vestlige udøvere med især baggrund i Shotokan, til Yoyogi Dojo, med det resultat, at mange skiftede stilart og begyndte at træne Okinawa Goju Ryu karate.

Flere og flere udøvere og hele organisationer, begyndte af skifte fra deres oprindelige stilarter til Okinawa Goju Ryu Karate, under Higaonna Sensei kyndige vejledning.

I juni 1979 var tiden så inde til, at man stiftede et internationalt karateforbund for Okinawa Goju Ryu Karate.

I Poole, England blev der holdt stiftende generalforsamling i 1979 og International Okinawa Goju Ryu Karate-Do Federation, så dagens lys. Det nye forbund blev støttet af Ken Miyagi (4. søn af Chojun Miyagi), An’ichi Miyagi (successor efter Chojun Miyagi) og senior elever af Chojun Miyagi: Seiko Kina, Seijin Nakamoto, Kiei Tomoyose, Shunshin Furugen, Jitsuei Yogi og Shuichi Aragaki.

IOGKF er i dag en af de meget få karateorganisationer, som er anderkendt af den japanske regering, som en oprindelig japansk traditionel kampkunst organisation. IOGKF er stolte af at være medlem af Nihon Kobudo Kyokai (Japan Traditional Martial Arts Associasion).

I september 2007, modtog Higaonna Sensei 10. Dan, fra sin livslange instruktør og mentor An’ichi Miyagi og Shuichi Aragaki, begge elever af Chojun Miyagi.

I 2013 blev Morio Higaonna Sensei anderkendt af den japanske stat, som en levende kulturskat inden for Okinawan Karate." Kilde: IOGKF: https://www.iogkf.dk/om-iogkf/

Karate i Køge

Køge Karate Klub har aktive karate hold her: (Galoche Alle 8, 1. th). Holdene træner tirsdage, torsdage og lørdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 5+ årige.

Køge Karate Klub har følgende karate hold i Køge.

(Galoche Alle 8, 1. th):
Karate for børn fra 5-9 år | Tirsdage, kl. 17:00-18:00
Karate for børn fra 5-9 år | Torsdage, kl. 17:00-18:00
Karate for børn og unge fra 9 år - ca. 16 år | Tirsdage, kl. 17:00-18:00
Karate for børn og unge fra 9 år - ca. 16 år | Torsdage, kl. 17:00-18:00
Karate for nye og øvede voksne fra ca. 16 - 99 år | Tirsdage, kl. 18:00-19:30
Karate for nye og øvede voksne fra ca. 16 - 99 år | Torsdage, kl. 18:00-19:30
Karate familiehold Børn/Voksne | Lørdage, kl. 09:00-10:00

Køge Karate Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Køge kommune