Book en gratis prøvetræning

Jysk Akademisk Fægteklub har ingen aktive prøvetræninger i øjeblikket

Se træninger i nærheden

Om klubben

Jysk Akademisk Fægteklub har eksisteret siden 1950’erne. Som navnet antyder, har klubben altid været tilknyttet det akademiske miljø, hvilket blandt andet ses i klubbens våbenskjold, der har Århus Universitets delfin i centrum. Vi er medlemmer af Aarhus Universitetssport (AUS) og således stadig i dag tilknyttet universitetet, med et særligt [kontingenttilbud] til studerende. Vi henvender os imidlertid ikke kun til studerende, men derimod til alle lige fra legesyge børn og voksne med hang til hygge til ambitiøse fægtere, der deltager ved både EM og VM. I JAF er fægtning for alle!

Fægtning er for ALLE!
Fægtning er en fantastisk sport på mange måder! Det er der dog desværre ikke så mange som er klar over i Danmark, og utroligt nok har denne olympiske sportsgren kun et sted mellem 1500 og 2000 udøvere i Danmark. I JAF vil vi gerne dele sporten med så mange som muligt og vise både hvad den kan, men også hvad man selv kan med den. Vores medlemmer brænder for sporten og holder af det lokale, nationale og potentielt internationale miljø, man hurtigt bliver en del af som fægter.
Vi vil i JAF gennem glæden for sporten og klubben gerne skabe grundlaget for at, hvem som helst kan dyrke sporten! Om det er er den fattige studerende som gerne vil holde sin fysiske form når bøgerne ikke fylder for meget, om det er den 6-årige Jack Sparrow som egentligt bare synes det kunne være fedt at stikke sine venner ned og hygge med dem på én gang, om det er de elite-orienterede der ønsker udfordring og den helt hårde behandling, eller om det er dem der blot ønsker at hyggefægte et par kampe og ellers nyde selskabet. Uanset hvem der gerne vil fægte og på hvilket niveau de ønsker det, er de velkomne i JAF og vi vil forsøge at imødekomme deres ambitioner - store som små.

Sportsgren

Fægtning

Der bliver råbt “En Garde”, så, “Pré”, “aller” og duellen er i gang, i gamle dage var det med fatale konsekvenser, i dag handler det heldigvis om teknik, snilde, motion og kammeratskab. 
 
Hvad enten du er blevet inspireret af Prinsessen og de skøre riddere, historiske kampe om ære, eller bare gerne vil kæmpe med store sværd, så er fægtning måske noget for dig. Her på Motivu.dk kan du heldigvis finde lige præcis det hold til netop dig eller dit barn som gerne vil i gang med at fægte, vi har også hold til de mere øvede indenfor disciplinen. 
 

Hvad er fægtning egentlig? 
 
Først og fremmest er fægtning en god motionsform, som træner ens styrke, hurtighed og balance. Fægtning er en god blanding af sport og taktik samt strategi, man får både trænet kroppen og hjernen. Alle kan fægte, det er for piger og drenge, børn såvel som voksne, begyndere såvel som øvede.
 
Disciplinen er en smuk blanding af nostalgi og moderne individuel kampsport. Kort beskrevet går en duel ud på at få 5 touchéer, det vil sige at man har angrebet og ramt sin modstander 5 gange med spidsen af våbnet. 
 
En sportsgren med meget udstyr. 
 
Det er vigtigt, at sikkerheden er i top, derfor er noget der kendetegner fægtning; udstyret. Når man duellere med våben er det vigtigt at være i denne rette uniform, dette inkluderer maske, handsker, bukser, frakke og selvfølgelig selve våbnet. Til prøvetræningen vil alt dette være gratis at låne af klubben. 
 

Kom nemt og godt i gang med fægtning
 
Hvis du efter at have læst dette har mod på at starte til fægtning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve, om lige præcis fægtning er det rette valg for dig, find dit hold og fat våbnet i hånden hvad end det er Fleuret, Kårde eller Sabel. 
For at gøre det nemmere foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Alt, du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
Kampen begynder først når du kommer til din prøvetime. Sagt på en anden måde, så er Motivu: nemt, hurtigt og overskueligt. På alle træninger kan du se, hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til, hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 

God fornøjelse og held og lykke med din første træning!  

Adresse

Jysk Akademisk Fægteklub - FENRISVEJ 29, 8210 Aarhus V
Se på kort