Ringsted Shotokan Do Kai Jka tryout image
Ringsted Shotokan Do Kai Jka logo

Ringsted Shotokan Do Kai Jka

Tilmeld gratis prøvetræning

Klubbens adresse

  • Bøllingsvej 47, 1 sal, 4100 Ringsted

Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 2 åbne hold i Ringsted Shotokan Do Kai Jka

Køn og alder

Tidspunkt

Nulstil filtre

Om Ringsted Shotokan Do Kai Jka

Klub CVR: 29582599

Traditionel Karate Shotokan JKA - en ambitiøs karateklub med godt fællesskab og sjov træning


Undervisningen foregår nøjagtig som i Japan, med samme ånd og disciplin. Karate læres gennem en struktureret og gennemtænkt undervisning. At træne så ofte som muligt er vigtigt. Forsøm ikke én eneste træningsdag.

Karatetræningen er opdelt i kihon (basisteknik), kata (kamp imod imaginær modstander) og kumite (kamp). I basistræningen bygges hele fundamentet op, hvor teknikker og stillinger læres og finpudses. I kumite opbygges ens kontrol og forståelse af kamp fra bunden. Først trænes forskellige aftalte basis kampformer, som til sidst muliggør Kumite, fri kamp. Kataer læres og bunkai trænes og forstås.
Som begynder bliver man grundligt introduceret til karatetræningens metode, indhold og praksis. Der tages altid hensyn til hver enkelt. Alle har samme muligheder for at lære karate. Men det kræver trofast og viljefast træning gennem en årrække. Man lærer sig selv at kende.

Som udøver bærer man gi (dragt) og obi (bælte). I starten er det i orden at være iklædt joggingdragt. Gi kan bestilles gennem klubben. Vi samarbejder med nippon sport og shotokan shop.

Osu Jacob Bang Hansen

HOLDTIDER – når vi træner indendørs i Dojoen på Bøllingsvej 47, er:
Mandag Kl. 17.15-18.15 Børnehold fra 7 år Begynder / Øvet
Mandag Kl. 18.15-19.10 Kata/Kumite hold (Lilla bælte – du bliver udtaget af din instruktør).
Mandag kl. 19.15 – 20.15 Voksenhold Begynder / Øvet (Man kan rykke op når instruktører finder barn/den unge
egnet)
Tirsdag Kl. 17.00-19.00 Efter behov (Tal med din instuktør.) Alle
Torsdag Kl. 17.15-18.30 Børnehold fra 7 år Begynder / Øvet
Torsdag Kl. 18.30-19.30 Voksenhold Begynder / Øvet (Man kan rykke op når instruktører finder barn/den unge egnet)
Lørdag Kl. 09.00-10.15 Voksenhold fra lilla bælte Øvet (Man kan rykke op når instruktører finder barn/den unge egnet)
Karate er først og fremmest træningen i at opnå balancen mellem krop og sind. Karate er effektivt selvforsvarssystem og krigskunst udviklet i østen. >> læs om karatens historie her..

Kroppen optrænes gennem systematisk og disciplineret træning, og omdannes til forsvars- og angrebsteknikker. En karateudøver udvikler kroppens muskelstyrke, smidighed, fleksibillitet, balance, koordination, timing og åndedræt. Mentalt udvikler man styrke i kraft af et åbent sind med stor koncentration. Man opnår en indre ro og harmoni. Karate har dybe rødder i bushido. >> læs mere om bushido her…

Karatens traditioner og filosofi handler om at have et fredeligt, respektfuldt og ydmygt sind. Det er ikke tilladt at skade sin modstander under træning. Alle teknikker skal udføres med forsvarligt. Uden for dojoen gælder de samme regler som i det øvrige samfund i forhold til lovlig nødværge.

KARATE-DO

Funakoshi sensei, grundlæggeren af Shotokan Karate, påpegede gang på gang at Karatetræningens første og fornemste mål er at kultivere et godt sind; en ydmyghedens ånd. Det er kun muligt at blive en sand elev af Karate-Do, hvis man søger både den mentale og fysiske side.

Essensen i Karate er ”Kime”. Kime betyder et eksplosivt angreb på målet med den rigtige teknik og med maksimal kraft på den kortest mulige tid. For længe siden brugte man udtrykket ”Ikken Hissatsu”, der betyder at ”dræbe med ét eneste slag”. At tro at det betyder at formålet er at dræbe, er både forkert og farligt. Man bør huske at de gamle dages Karate-Ka`er trænede deres Kime hver eneste dag med indædt alvor ved at træne på deres Makiwara.

Karate-Do er Karatens rigtige brug, udført med den rette forståelse. Den der oprigtigt træner i denne Do og virkelig forstår Karate-Do bliver aldrig nemt trukket ind i en kamp.

“At vinde hundrede sejre i hundrede
slag er ikke den største færdighed.
At besejre fjenden, uden at kæmpe,
er den største færdighed”…

Dojo-Kun er de 5 mest vigtige regler i JKA shotokan karate-do, som vi alle tilstræber at efterleve

Jinkaku kansei ni tsutomuro koto (Søg den perfekte karakter)
Heri skal søges den perfekte karakter for en selv, uheldige træk skal ved træningen af krop og sind fuldkommengøre ens karakter, når samtidig man følger de etiske regler i dagligdagen, og gør dette til en vej i gennem livet, opnår man den optimale bevidsthedsgørelse og dermed en bedre karakter.

Makoto no michi i mamuro koto (Vær trofast)
Først og fremmest overfor en selv. I karate-do er det vores vigtigste regel som alle skal efterleve. Man er trofast overfor sin karate-do, sin familie og venner – kort sagt: vær trofast overfor dig selv. Svigt ikke.

Doriyoko no seihin o yashinau koto (Vær stræbsom)
Vær altid kritisk med det du laver, vær ufravigelig oprigtig overfor dig selv, om det nu er den maksimale ydelse man har afgivet, dette gælder i alle livets forhold.

Reigi o omonsuru koto (Respekter andre)
Vær ikke hovmodig, negliger ingen, vis hensyn, vær omsorgsfuld.
Kekki no yo o mashmuru koto (Vær ikke voldelig i din optræden) Man tilstræber en værdig optræden under alle forhold og samtidig en ansvarlighed overfor det som du repræsenterer, karate-do, familie og venner og andre.

Kekki no yo o mashmuru koto (Vær ikke voldelig i din optræden)
Man tilstræber en værdig optræden under alle forhold og samtidig en ansvarlighed overfor det som du repræsenterer, karate-do, familie og venner og andre.

Karate i Ringsted

Ringsted Shotokan Do Kai Jka har aktive karate hold her: (Bøllingsvej 47, 1 sal). Holdene træner mandage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 13+ årige.

Ringsted Shotokan Do Kai Jka har følgende karate hold i Ringsted.

(Bøllingsvej 47, 1 sal):
Karate i Ringsted - Unge- & voksenhold | Torsdage, kl. 18:30 - 19:30
Karate i Ringsted - Unge- & voksenhold | Mandage, kl. 19:15 - 20:15

Ringsted Shotokan Do Kai Jka har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Ringsted kommune