Om klubben

Traditionel Karate Shotokan JKA - en ambitiøs karateklub med godt fællesskab og sjov træning


Undervisningen foregår nøjagtig som i Japan, med samme ånd og disciplin. Karate læres gennem en struktureret og gennemtænkt undervisning. At træne så ofte som muligt er vigtigt. Forsøm ikke én eneste træningsdag.

Karatetræningen er opdelt i kihon (basisteknik), kata (kamp imod imaginær modstander) og kumite (kamp). I basistræningen bygges hele fundamentet op, hvor teknikker og stillinger læres og finpudses. I kumite opbygges ens kontrol og forståelse af kamp fra bunden. Først trænes forskellige aftalte basis kampformer, som til sidst muliggør Kumite, fri kamp. Kataer læres og bunkai trænes og forstås.
Som begynder bliver man grundligt introduceret til karatetræningens metode, indhold og praksis. Der tages altid hensyn til hver enkelt. Alle har samme muligheder for at lære karate. Men det kræver trofast og viljefast træning gennem en årrække. Man lærer sig selv at kende.

Som udøver bærer man gi (dragt) og obi (bælte). I starten er det i orden at være iklædt joggingdragt. Gi kan bestilles gennem klubben. Vi samarbejder med nippon sport og shotokan shop.

Osu Jacob Bang Hansen

HOLDTIDER – når vi træner indendørs i Dojoen på Bøllingsvej 47, er:
Mandag Kl. 17.15-18.15 Børnehold fra 7 år Begynder / Øvet
Mandag Kl. 18.15-19.10 Kata/Kumite hold (Lilla bælte – du bliver udtaget af din instruktør).
Mandag kl. 19.15 – 20.15 Voksenhold Begynder / Øvet (Man kan rykke op når instruktører finder barn/den unge
egnet)
Tirsdag Kl. 17.00-19.00 Efter behov (Tal med din instuktør.) Alle
Torsdag Kl. 17.15-18.30 Børnehold fra 7 år Begynder / Øvet
Torsdag Kl. 18.30-19.30 Voksenhold Begynder / Øvet (Man kan rykke op når instruktører finder barn/den unge egnet)
Lørdag Kl. 09.00-10.15 Voksenhold fra lilla bælte Øvet (Man kan rykke op når instruktører finder barn/den unge egnet)
Karate er først og fremmest træningen i at opnå balancen mellem krop og sind. Karate er effektivt selvforsvarssystem og krigskunst udviklet i østen. >> læs om karatens historie her..

Kroppen optrænes gennem systematisk og disciplineret træning, og omdannes til forsvars- og angrebsteknikker. En karateudøver udvikler kroppens muskelstyrke, smidighed, fleksibillitet, balance, koordination, timing og åndedræt. Mentalt udvikler man styrke i kraft af et åbent sind med stor koncentration. Man opnår en indre ro og harmoni. Karate har dybe rødder i bushido. >> læs mere om bushido her…

Karatens traditioner og filosofi handler om at have et fredeligt, respektfuldt og ydmygt sind. Det er ikke tilladt at skade sin modstander under træning. Alle teknikker skal udføres med forsvarligt. Uden for dojoen gælder de samme regler som i det øvrige samfund i forhold til lovlig nødværge.

KARATE-DO

Funakoshi sensei, grundlæggeren af Shotokan Karate, påpegede gang på gang at Karatetræningens første og fornemste mål er at kultivere et godt sind; en ydmyghedens ånd. Det er kun muligt at blive en sand elev af Karate-Do, hvis man søger både den mentale og fysiske side.

Essensen i Karate er ”Kime”. Kime betyder et eksplosivt angreb på målet med den rigtige teknik og med maksimal kraft på den kortest mulige tid. For længe siden brugte man udtrykket ”Ikken Hissatsu”, der betyder at ”dræbe med ét eneste slag”. At tro at det betyder at formålet er at dræbe, er både forkert og farligt. Man bør huske at de gamle dages Karate-Ka`er trænede deres Kime hver eneste dag med indædt alvor ved at træne på deres Makiwara.

Karate-Do er Karatens rigtige brug, udført med den rette forståelse. Den der oprigtigt træner i denne Do og virkelig forstår Karate-Do bliver aldrig nemt trukket ind i en kamp.

“At vinde hundrede sejre i hundrede
slag er ikke den største færdighed.
At besejre fjenden, uden at kæmpe,
er den største færdighed”…

Dojo-Kun er de 5 mest vigtige regler i JKA shotokan karate-do, som vi alle tilstræber at efterleve

Jinkaku kansei ni tsutomuro koto (Søg den perfekte karakter)
Heri skal søges den perfekte karakter for en selv, uheldige træk skal ved træningen af krop og sind fuldkommengøre ens karakter, når samtidig man følger de etiske regler i dagligdagen, og gør dette til en vej i gennem livet, opnår man den optimale bevidsthedsgørelse og dermed en bedre karakter.

Makoto no michi i mamuro koto (Vær trofast)
Først og fremmest overfor en selv. I karate-do er det vores vigtigste regel som alle skal efterleve. Man er trofast overfor sin karate-do, sin familie og venner – kort sagt: vær trofast overfor dig selv. Svigt ikke.

Doriyoko no seihin o yashinau koto (Vær stræbsom)
Vær altid kritisk med det du laver, vær ufravigelig oprigtig overfor dig selv, om det nu er den maksimale ydelse man har afgivet, dette gælder i alle livets forhold.

Reigi o omonsuru koto (Respekter andre)
Vær ikke hovmodig, negliger ingen, vis hensyn, vær omsorgsfuld.
Kekki no yo o mashmuru koto (Vær ikke voldelig i din optræden) Man tilstræber en værdig optræden under alle forhold og samtidig en ansvarlighed overfor det som du repræsenterer, karate-do, familie og venner og andre.

Kekki no yo o mashmuru koto (Vær ikke voldelig i din optræden)
Man tilstræber en værdig optræden under alle forhold og samtidig en ansvarlighed overfor det som du repræsenterer, karate-do, familie og venner og andre.

Klubbens sportsgren

Karate

I slut 80’erne skyllede karatebølgen for alvor over Danmark. Årsagen bag denne pludselige interesse for karate i Danmark, skulle findes i Daniel San og Mr. Myakis indtog på lærred i landets biografer. Med den første karate kid film (1984) blev kimen lagt for karate i Danmark, men fundamentet for karate i Danmark var dog startet noget før end det. Allerede i 60’erne begyndte man i Århus at træne karate som sekundær sport i Århus Judo Klub Kumikata. Her blev de grundlæggende elementer fra karate brugt som introduktion og træning til Jujutsu.
I dag er karate noget mere udbredt i Danmark, men hvor er det lige man kan starte til karate? Hvordan kommer man i gang med karate? Og hvad er karate? Det er nogle af de svar du kan finde på motivu.dk


Hvad er karate? 
Karate er et paraplybegreb som indeholder mere end 70 forskellige stilarter af kampsport, som alle bygger på shin-budo, som er et system, der handler om spirituel disciplin, fysisk uddannelse, selvforsvar og så for nogle karateretninger det vi kender fra Karate Kid, nemlig konkurrence karate.

Karate består hovedsageligt af spark, blokeringer og slag, men ting som kast, holdegreb og låse kan også spille en rolle i visse stilarter af karate. Hvorom alting er, så er karate mere end “blot” en sport, det er en livsstil. Det handler ikke så meget om at slås, som det handler om respekt, disciplin og selvkontrol. Karate er på den måde med til at holde krop såvel som sjæl frisk og rask. Her kan du eller dit barn få værdifulde lektioner, som ikke blot kan bruges til karate, men også ude i det virkelige liv.

Hvordan kommer jeg i gang med karate?
Det kræver ikke det store for hverken dig, eller dit barn, at komme i gang med karate. Faktisk kræver det ikke andet, end at møde op i løstsiddende tøj og mod på at prøve sig af til karate. For de små er det vigtigt at de kan finde ud af at lytte, og gøre som de bliver bedt om. På denne måde sikre klubberne at alle for det maksimale ud af træningerne.

På motivu.dk har vi i skrivende stund 23 prøvetræninger man kan melde sig til indenfor karate. Her er der muligheder for at hele familien kan dyrke karate, både dem der aldrig har prøvet det før, men også dem der skulle være øvede eller måske ligefrem elite.

Hvor kan jeg dyrke karate?
På motivu.dk kan du se hvilke steder i landet, du kan melde dig til en gratis prøvetræning i karate. Det kan du blandt andet i Gentofte hos GSKK hvor de har hold for hele familien. Klubben har erfarne trænere som har trænet alle aldre og lægger som klub vægt på den enkeltes udvikling, både indenfor karate, men også som menneske. I Ringsted kan du træne i Ringsted Shotokan Do Kai JKA, som er en ambitiøs karateklub med et godt og sundt fællesskab kombineret med sjov træning. Også her, kan du finde træninger for hele familien. I Århus finder vi Århus Karateklub hvor børn og voksne træner samtidig, på den måde kan børn og forældre starte sammen til karate. Vi slutter den korte introduktion af nogle af de karateklubber som byder velkommen på Motivu i Frederiksværk hos Taifu. Her kan du træne Shotokan Karatedo med nogle af de bedste i landet. Klubben har udklækket mere end 40 landshold kæmpere og tilbyder træning hos instruktøre som udover selv at dyrke karate også løbende uddanner sig yderligere. Selvom det kan lugte af elite, er klubben dog stadig en klub med plads til alle, som har et ønske om at dyrke karate.

Kom nemt og godt i gang med Karate
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til karate, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om karate er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale karateklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!Klubben er en del af

Ringsted kommune

Ringsted:

Ringsted er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Ringsted er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Ringsted står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Ringsted, Borup, Fjenneslev, Jystrup Midtsj, Sorø, Hvalsø, Kirke Eskilstrup, Store Merløse, Haslev som har et centralt mødested for byens borgere i Ringsted.

I Ringsted findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Ahornhallen, Byskovskolen, afdeling Asgård, Bengerdshallen, Byskovskolen, afdeling Benløse, Byskovskolen afd. Asgård, Campusskolen, Dagmarskolen, Ditlevshøj Rideklub, Fit&Sund Vestervej Ringsted, Fitness World Nørregade Ringsted, Fysikken, Landsbyhuset Gyrstinge, Jystrup Idrætsanlæg, Karosseriet, Kildeskolen, Kulturcentret Sneslev skole, Kværkeby Friskole, Kværkeby Idrætsforening, LOOP Fitness Huginsvej Ringsted, Nordbakkeskolen, Nordruphallen, Motionsklubben ved Ringsted Sygehus, Ringsted Ny Friskole, Ringsted Rideklub/Englerup Mølle Ridecenter, Ringsted Sports Rideklub, Ringsted Sportcenter, Ringsted Sportcenter Pavillonen, Ringsted Sportcenter afd. Benløse, Søholmskolen, Sørup Herregaard, Tolstrup Skole, Valdemarskolen, Vetterslev-Høm Gymnastikforening, Vigersted Idrætsforening, Vigersted Skole, Vigersted Skytteforening, Ørslev Kulturcenter, Ådalskolen, Fair Fitness Benløseparken Ringsted, Ørslev IF Fitness, Kærehave Skov, Benløse Byskov, Vrangeskoven, Ringsted Skatepark, SMART-LIV som ligger i Ringsted.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk