Om Filippa Outdoor løb

Klub CVR: 36346043

“Filippa Outdoor - løb” 🏃‍♀️🏃 er for personer der gerne vil løbe ture sammen i naturen

Lidt af hvert og retningslinjer for “Filippa Outdoor - løb”.

Velkommen. 🎉
Filippa Outdoor er en underafdeling af Hundstrup Borgerforening. Du er altid meget velkommen som medlem i Filippa Outdoor, og som medlem bliver du automatisk indmeldt i Borgerforeningen. Filippa Outdoor dækker over flere former for udendørs aktiviteter, igangsat af Borgerforeningens medlemmer.
“Filippa Outdoor - løb” 🏃‍♀️🏃 er for personer der gerne vil løbe ture sammen i naturen, hovedsageligt i skov, på grusstier, trail ruter, men der vil også være ture delvist på asfalt. I løb handler det ikke blot om at have noget til fælles, men lige så meget at være fælles om noget, og vi er fælles om at løbe, med plads til alle niveauer, forudsætninger og ambitioner. Vi er en del af hinandens frirum og sætter stor pris på at bevæge os. Enten hen i mod et fælles mål eller egne mål.

Visioner. 🤔
• Vi ønsker at skabe et socialt foreningsliv gennem løb og motion i naturen.
• Løb skal være sjovt og et godt fællesskab på tværs af alder og køn.
• Vi lægger vægt på det sociale aspekt, skaber nye løbevenskaber.
• Uddannede instruktører til alle niveauer.
• Skabe løbehold på flere niveauer, så de enkelte løbere frit kan rykke op eller ned.
• Opstart af begynder løbe-hold forår og efterår.

Hvorfor træner vi? 🥵Hvorfor træne i forening?
Mangler du motivation eller fremgang, eller bliver du tit skadet? Vil du gerne blive en hurtigere løber, eller mangler du det gode selskab?
Det kan også være du har det som de fleste; en travl og hektisk hverdag fyldt med arbejde, børn, indkøb, madlavning, forældremøder og andre gøremål. Når hverdagen ruller derudaf, har vi en helt fantastisk evne til at tilsidesætte vores egne behov til fordel for at få alle de praktiske ting gjort.
“Jeg kan jo bare løbe en tur i aften efter ungerne er puttet”
Men sandheden er jo, at det i langt de fleste tilfælde er sofaen og det nyeste afsnit af din yndlingsserie, 🖥 der vinder over løbeturen.🙈
Problemet er, at den manglende motion giver mindre overskud til alle de andre daglige gøremål. Og dermed bliver sandsynligheden for, at du kommer afsted gradvist mindre efterhånden som formen bliver dårligere. 😮‍💨
Det er en ond cirkel! 👹
Her er det den gode fælles træning, med erfaren vejledning, kommer i spil. Du er nemlig IKKE ALENE! Vi er mange som kender det med, at det sværeste er at få løbeskoene på, og komme ud af døren. Men foregår din træning i den positive ånd, med god vejledning og sparring med andre motionister/løbe entusiaster,🏃‍♀️🏃 bliver det pludseligt nemmere.😉
Desuden er løb en tidseffektiv motionsform, hvor du kan opnå en stor effekt med bare få timers indsats om ugen, og gjort på den rigtige måde, bliver løbeturen ikke blot en sur pligt, men en skøn måde at prioritere dig selv på. Det bliver noget du glæder dig til, som dagens positive afbræk. Det giver dig overskud,🤩 sundhed og en masse ny energi samt en fast rutine med at løbe.

I “Filippa Outdoor - løb” forsøger vi at tilbyde træning, som vi mener flest mulige motionsløbere, vil kunne få glæde af og udvikles ved. Det overordnede mål for vores træning er at stimulere løbe og bevægelses glæde.
Mange løbere døjer med skader, og en stor del af dem skyldes for svage muskler i ben og krop, samt at man let kommer til at øge træningsmængden for hurtigt.
I den træning vi tilbyder, er der løbeteknik, løbeøkonomi og træningspas der er hårde (da man skal presse kroppen for at få pulsen op).🥵😉

Desuden trænes der på udholdenhed/fedtforbrænding - træning med relativ lav puls. Det er ikke for at man skal tabe sig, men fordi man kan træne kroppens evne til at forbrænde fedt som energikilde (som supplement til de lettere tilgængelige kulhydrater). Det har man brug for - og glæde af - på længere løbeture. For at få det fulde udbytte af træningen, specielt hvis du vil forbedre dig, er det vigtigt at træne mindst tre gange om ugen.
Ud over de to ugentlige træningsgange som foreningen tilbyder, bør du supplere med 1 egen træning om ugen.
Det er også en virkelig god ide at tilføje noget “core-træning” 🏋‍♂️- altså træning der styrker den muskulatur som bærer din krop.💪

Vi kan hjælpe dig med at sammensætte et løbeprogram, der gradvist bygger dig op. Langsomt, vedholdende og tålmodigt. Så du undgår skader og finder glæden og motivationen ved at løbe. Eller bliver en hurtigere løber, der når de mål/drømme du har sat dig.

Begynderhold/løbeskole.
Mange stiller sig selv spørgsmålet: “Hvordan kommer jeg i gang med at løbe?”🏃‍♀️🏃🤔
Alle kan lære at løbe. Som ny løber bliver du klædt på til at udfolde dig sikkert i løbeskoene.👟
Giv dig selv en god start på din løbekarriere/nye livsstil. Er du ny løber eller vil du bare gerne i gang igen efter en pause eller skade. Så vil løbe-skolen være det helt rigtige for dig.
Vi starter stille og roligt op med et 12 ugers løbeprogram, med 2 ugentlige fælles træninger, ledet af løbetræner. Så har du 1 dag med selvtræning. Programmet er lavet til at du vil kunne løbe 5 km efter de 12 uger. Ja, du læste rigtigt....
Det er ikke bare at løbe, men du vil lære en masse om korrekt løbeteknik, løbeøkonomi og styrkeøvelser. Sådan at du ikke får skader, som du måske tidligere har været ude for.
Det gælder om at træne stabilt året rundt, uden at blive skadet og uden at miste motivationen. Få skabt de gode løbe vaner/rutiner, så man kan fastholde sit løb, og det ikke kun er i godt vejr man kommer afsted.
Men husk så: ☝️
• 3 x træning pr. Uge. Hver uge!
• Tabt træning kan ikke indhentes.
• Det er hastigheden der giver skader.
Du behøver ikke have det “sidste skrig” i løbeudstyr. Bare du har et par rimelige løbesko, er det ok. Resten kan du skaffe hen af vejen, afhængig af behov og årstid.
Det koster 250,00 kr. at deltage i løbeskolens forløb på de 12 uger, hvilket svarer til et halvårskontingent.
Deltager du i løbeskolens 12 ugers forløb, får du;
• 12 ugers træningsprogram
• Korrekt løbeteknik, løbeøkonomi og styrkeøvelser.
• 2 ugentlige træningsaftner i godt selskab.
• Adgang til instruktør som fastholder dig i din træning.
• Et startnummer og T-shirt til finale-klubløbet.
Der er opstart af løbe-skolen henholdsvis forår og efterår. Datoerne vil blive lagt op på Facebook.
Indmeldelse.
Du er velkommen til at prøve et par løbeaftner, inden du beslutter dig for, om du vil indmeldes i “Filippa Outdoor - løb”.
Du kan starte i foreningen hele året - når det passer dig, men hvis du er ny/begynderløber er det dog bedst du starter med løbe-skolen.

Alle der har lyst er velkommen, men man skal deltage aktivt i fællesskabet.
Der kan selvfølgelig være undtagelser, så som skader o.l. Det er en social klub, vi forventer at man har lyst til at deltage i klubbens fælles arrangementer og opgaver, så som løbearrangementer, samkørsel, kagebagning og lignende foreningsopgaver.
Faste træningsdage.
Vi træner fast onsdag kl. 17,00 til 18,00 og søndag kl. 8,00 til 9,00.
Løbe-skolen træner fast onsdag kl. 18,00 til 19,00 og søndag kl. 9,00 til 10,00.
Træningen starter på P-pladsen foran Filippahuset. Lejlighedsvis tager vi på tur - så annonceres startstedet på Facebook.

Gæster.
Det er tilladt ind i mellem, at have gæster med til løb. Det kan være at familiemedlem eller en ven.
Udmeldelse – eksklusion.

Der ydes ikke refusion på kontingentet.
Medlemskab kan bringes til ophør, hvis der ikke betales kontingent, eller hvis man udviser en adfærd, som kan skade foreningen. Udelukkelse af sidstnævnte årsag kan medlemmet anke, og medlemmet kan få sin sag behandlet på førstkommende ordinære generalforsamling. Udmeldelsen skal altid ske skriftlig.

Kontingent 2023.
• Medlemskontingent Hundstrup Borgerforening (obligatorisk) 100,00 kr. pr. år.
• Helårskontingent “Filippa Outdoor - løb” 320,00 kr. (420,00 inkl. borgerforeningen) ved start mel. 1/1-22 og 30/6-23.
• Halvårskontingent “Filippa Outdoor - løb”160,00 kr. (260,00 inkl. borgerforeningen) ved start mel. 1/7-22 og 31/12-23.
Klubtøj.
“Filippa Outdoor - løb” har en rigtig flot aftale med Sporten i Svendborg.
Alle betalende medlemmer får en god rabat, når vi bestiller samlet i klubben (2-3 gange årligt), og klubbens log vil blive påtrykt
Fusion og Liiteguard er løbeklubbens fortrukne løbetøjsmærker. Det er to danske kvalitetsmærker.

Medlemsfordele.
• Sparring med fast løbetræner.
• Planlægning af individuelt træningsprogram.
• Rabat på egne arrangementer; løb, foredrag o.l.
• Leje af festlokaler i Filippa Huset (Borgerforeningen)
• Rabat på leje af Filippa Husets borde og stole (Borgerforeningen)
• Gratis lån af Filippa Husets store gril og æblepresse (Depositum på 200,00)

Færdselsregler.
Alle overholder gældende færdselsregler.
Ved løb på offentlig vej, løber vi i venstre side og max 2 ved siden af hinanden. Kommer der modkørende trafik trækker vi ind på én række.
Hold til højre ved løb på stier.
Når du løber i den mørke periode SKAL alle løbere bære lys og reflekser.
Tag selv ansvar og vis hensyn i trafikken.

I skoven.
Husk også vi er gæster i skoven, hvad enten den er privat eller offentlig. Ryd op efter dig selv (og også gerne efter andre, hvis der er behov) så vi alle kan bruge og glædes over skoven.
Skoven er levested for en masse dyr og fugle. De bor her, og bliver let skræmt og forstyrret af mennesker. Forsøg at bevæg dig hensynsfuldt og forsigtigt gennem skoven. Undlad at gå tæt på og berør aldrig dyreunger og reder.
Respekter hvis skoven er lukket grundet jagt og vis hensyn til jægerne ved starten af bukkejagten den 16. maj. Det beror også på skovejerens velvilje, at vi får tilladelse til at løbe i skoven.

Hund. 🐕‍🦺
Det er tilladt at løbe med hund i snor, i foreningen, såfremt hunden er styrbar.
Hunden må ikke udvise uhensigtsmæssig adfærd som f.eks. overdreven gøen eller gøre udfald mod biler, cyklister og andre i trafikken. Det forventes at hunden er trafiksikker (primært i forhold til asfalt ture), og at man holder en fornuftig afstand, og udviser hensyn, til de øvrige løbere.
Overhold gældende regler om færdsel med hund i skov, ved strand o. l.
Hunden skal ligesom mennesker bære reflekser og lys i den mørke tid.
Husk at medbringe vand og prutteposer.
Husk løb med hund er en sport – ikke en mulighed for at socialisere din hund.

Musik. 🎼🎧
Der opfordres til at man ikke hører musik på løbeturen, da det forstyrrer dit fokus på din løbeteknik.
Er der løbere der vil høre musik, skal der anvendes høretelefoner. Det er god stil at tage hensyn til sine medløbere, og f.eks. melde ud at man hører musik på turen.
Foreningens medlemskab.
Filippa Outdoor er medlem af DGI.

Løb i Vester Skerninge

Filippa Outdoor løb har aktive løb hold her: Filippahuset (Filippavej 64). Holdene træner onsdage og søndage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 12+ årige.

Filippa Outdoor løb har følgende løb hold i Vester Skerninge.

Filippahuset (Filippavej 64):
Motionsløb 5 til 8 km | Onsdage, kl. 17:00 - 18:00
Løbetræning / rolig tur | Søndage, kl. 08:00 - 09:00

Filippa Outdoor løb har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Svendborg kommune