Om Svendborg Taekwondo Klub

Klub alias: STK

Klub CVR: 35368108

Vi er en rummelig klub med plads til alle der gerne vil træne taekwondo.

Generel information samt lidt historie

Svendborg Taekwondo-klub blev oprettet den 13. december 1978 ved hjælp af gode taekwondo-kræfter i Odense- området, der mente, at der manglede en taekwondo-klub i den sydlige del af Fyn.

Klubben er medlem af DTaF (Dansk Taekwondo-Forbund) samt af CV (Choi’s Venner).

Igennem årene har klubben haft over 600 medlemmer. Nogle af klubbens medlemmer har været på talentholdet og landsholdet, hvor de både har opnået medaljer ved DM , Nordiske Mesterskaber og EM. Nogle af klubbens medlemmer har også været på taekwondoens demonstration-team. Et tidligere medlem har bl.a. været landstræner for teknik-landsholdet.

De sidste år har medlemstallet ligget stabilt mellem 50 og 60.

TAEKWONDO
Hvad er taekwondo?
Hvad er TKD ?
Taekwondo er en kampkunst og kampsport som har rødder mere end 2000 år tilbage i tiden. Taekwondo kom til Europa i 1960’erne, og har, som andre af østens kampsystemer, tilpasset sig nutiden og er i fortsat vækst i både Danmark og Europa. Taekwondo dyrkes i dag som en moderne sport og kampkunst, og har med sin olympiske status opnået udbredelse til hele Verden. I dag træner over 70 mio. taekwondo på Verdensplan.

Taekwondo opfattes ofte kun som en kampsport (mest pga. TV-dækning fra kampstævner), men for de fleste (over 90%) af udøverne er Taekwondo meget mere end kamp.

Taekwondo er også sporten;

hvor der hele tiden sker fremskridt, synlige gennem gradueringer og nye farver på bæltet.
hvor du kan opnå større selvtillid, smidighed, super kondition og frem for alt bedre motorik.
hvor du altid er sikker på en kvalificeret træning, da alle klubbens instruktører har gennemgået Danmarks Idræts-forbunds kurser og slev er aktive gennem mange år.
der kan dyrkes af alle o som ikke stiller krav om en større investering i udstyr.
hvor du på dit hold og i klubben får mange kammerater af forskellig køn og alder – gennem en række klubaktiviteter.
Er TKD mere end konkurrence ?
Det vigtigste ved TKD er at konkurrere med sig selv for at blive bedre og udvikle sig både mentalt og fysisk. Kun ca. 10-15% deltager i kamp- og teknikstævner, som Dansk Taekwondo Forbund organiserer.

Hvordan foregår træningen ?
En typisk lektion i TKD består af grundig opvarmning efterfulgt af spark- og håndteknikker, selvforsvar, konditions-, mental- og styrketræning. TKD er en sport hvor du bruger hele din krop. Hele træningen foregår i formelle rammer med disciplin og f.eks. specielle hilse måder, som sikrer sikkerheden under træningen.

Er TKD mere end træning ?
Udover træningen afvikles der en række sociale arrangementer i klubben, som også involverer forældre og familie. Endvidere holder klubben også fællestræninger og weekendarrangementer hvor der trænes på tværs af holdene. Dansk Taekwondo Forbund arrangerer desuden lejre, både påske og sommer, hvor det sociale element er hovedformålet. Der organiseres også stævner i kamp og teknik, hvor der konkurreres efter internationale regler.

Er TKD farligt ?
Nej. Med en god tilrettelæggelse af træningen undgås skader. Ved konkurrencer, som kun er et tilbud, forebygges skader igennem regler og sikkerhedsudstyr. TKD har meget få skader hvis man sammenligner med fodbold, håndbold mv.

Hvad kan TKD give mig ?
Du kommer i god form, både fysisk og mentalt. Du bliver hurtig og smidig. Du får styrket din selvtillid og selvdisciplin, og ikke mindst får du en masse nye kammerater og mange spændende oplevelser mm. TKD har så mange elementer og discipliner – grundteknik, kamp, teknik, selvforsvar mm., at du helt sikkert finder interesse i sporten.

Hvordan får jeg det sorte bælte ?
At opnå det sorte bælte kræver flere års koncentreret indsats og træning. Først skal man gennemgå 10 bælteprøver og dernæst skal man indstilles og bestå selve sortbælteprøven eller gradueringen, som den kaldes i daglig tale. Kravene til bælteprøverne er fastsat af Dansk Taekwondo Forbund og Kukkiwon/World Taekwondo Federation i Korea.

Taekwondo i Svendborg

Svendborg Taekwondo Klub har aktive taekwondo hold her: Midtbyhallen (Johs Jørgensens Vej 10). Holdene træner mandage, onsdage og fredage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 7+ årige.

Svendborg Taekwondo Klub har følgende taekwondo hold i Svendborg.

Midtbyhallen (Johs Jørgensens Vej 10):
Voksenholdet og øvede børn/unge (10+ år) | Mandage, kl. 17:00 - 18:30
Børnetræning i Taekwondo (7-12 år) | Fredage, kl. 16:30 - 17:30
Voksenholdet og øvede børn/unge (10+ år) | Onsdage, kl. 17:30 - 19:00
Voksenholdet i Taekwondo | Fredage, kl. 17:30 - 19:00

Svendborg Taekwondo Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Svendborg kommune