Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps tryout image
Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps logo

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps

Tilmeld gratis prøvetræning

Tilmeld gratis prøvetræning

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps har ingen aktive prøvetræninger i øjeblikket

Klubbens adresse

  • Morescosvej 1, Gentofte, 2920 Charlottenlund

Om Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps

Klub CVR: 32801323

Piger med mod på mere! Ordrup Gruppe blev grundlagt i 1945 og har stærke traditioner og værdier

Ordrup Gruppe er en spejdergruppe, hvor vi kun er piger og kvinder. Gruppen bliv grundlagt i 1945, og da Det Danske Spejderkorps og Det Danske Pigespejderkorps blev lagt sammen i 1973 valgte vi at forblive en gruppe kun for kvindelige spejdere. Gruppen er medlem af Bernstoff Division i Det Danske Spejderkorps.

Gruppen er opdelt i aldersgrene; blåmejser, juniorer, storspejdere og seniorer, som holder møder hver for sig. Hver gren er desuden delt op i patruljer, hvor der er en patruljeleder og en patruljeassistent.
Hvert år tager hele gruppen på mindst en fælles tur, den årlige juleweekend, så spejderne kommer også til at lære hinanden på tværs af grenene. I år var vi med på den store Spejdernes Lejr 2022 med over 30.000 spejdere. Sidste sommer var vi på vores egen gruppesommerlejr i Norge med vandretur i fjeldet med overnatning for de ældste (12+) og mindre gå- og fisketure for de yngre.
Mange af vores spejdere fortsætter hos os i mange år og får venner for livet. I takt med man bliver ældre og rykker op til de forskellige grene vil man møde nye udfordringer der flytter grænser og styrker fællesskabet, så det aldrig bliver kedeligt at være spejder hos os.

En blåmejse er en pige på 7-10 år, nogle gange lidt yngre og nogen gange lidt ældre. Vi mødes hver tirsdag klokken 17-18:30 i flokhytten på Morescosvej.
På møderne lærer vi om de helt grundlæggende ting, ved at være spejder. Vi lærer de første knob, for eksempel råbåndsknob, og vi lærer at løse koder. Et møde kan også handle om solsystemet, hvordan blade ser ud eller hvilke spor dyrene sætter.Samtidig synger vi meget gerne, og vi leger næsten altid en leg ved hvert møde.
Grundlæggende handler det om, at vi lærer at samarbejde med hinanden, og vi husker hinanden på, hvordan man er gode kammerater.

Vi elsker at synge sange ved lejrbålet! Vi kan også rigtigt godt lide at lave mad med naturens ingredienser og spejderne deltager altid aktivt i madlavningen. Omelet med skvalderkål og myntete er to sikre hit blandt de mindste.

Vi benytter patruljesystemmet i vores arbejde med at udvikle medlemmerne til selvstændige voksne. Herunder lægger vi vægt på at træne lederskab og at indlære forskellige redskaber som er vigtige at mestre i den
forbindelse. Spejderne oplever synelige fremskridt ved at få udleveret mærker som bevis på det de mestre. Det akn være alt fra knivbevis, til baconmærke (spis en frygtelig masse bacon på et døgn) eller mærke som viser gennemførelse af særlige større aktiviteter så som Natheik eller den årlige sommerlejr.

I gruppen gør vi nnaturligvis alle vores bedste for at leve op til spejderloven:
Den, der er med i spejdernes fællesskab, gør sit bedste for:

- at finde sin egen tro og have respekt for andres.
- at værne om naturen.
- at være en god kammerat.
- at være hensynsfuld og hjælpe andre.
- at være til at stole på.
- at høre andres meninger og danne sine egne.
- at tage medansvar i familie og samfund.

Vi aflægger spejderløftet (Jeg lover at holde spejderloven) hvert år i forbindelse med fejringen af Skt Georgsdag.

Gruppens lederstab består af alt fra studerende (feks sygepleje eller international business & politics), til erfarne skolelærer, en læge, en professor, flere kontoransatte osv.

Udviklingsplanen for Det Danske Spejderkorps frem mod 2024 har overskriften "Vi skaber modige børn og unge" . Denne plan er helt integreret i vores daglige arbejde hvor vi ser et stor behov for at hjælpe børn og unge til at blive mere robuste. Særligt unge piger døjer med i for høj grad med mental mistrivsel og de yngre har svært ved at komme med på tur. Det sidste skyldes efter alt at dømme at Corona restiktionerne betød at børnene ikke har prøvet at sove hos f.eks. bedste forældre og venner i lang tid eller måske aldrig.

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Gentofte kommune

Find din næste idræt i Gentofte Kommune!
Det kan ikke være manglen på muligheder, som gør at man ikke holder sig fysisk aktiv i Gentofte Kommune.
Gammel er ikke noget man er, det er noget man bliver. Hos Modne Motionister kan du blive lidt langsommere gammel, ved at melde dig til et af deres hold. Hos Modne Motionister er fokus på at man skal bevæge sig selvom man er 50+, men også på at det skal være sjovt og socialt at bevæge sig. Selvom man er over de 50 kan man stadig have et ønske om at være sund, stærk, fit eller bare ganske godt tilfreds med sig selv. Her hjælper Modne Motionister dig med at holde dig i gang, holde hovedet klart og ikke mindst give dig et smil på læben. Du kan få hjælp til at vælge den motionsform som passer bedst til dig og din krop. Alt det kræver af dig, er at du har lidt gåpåmod og et frisk og åbent sind, så skal Modne Motionister nok sørge for resten.

Skal der være fart og feltet, og skal hele familien kunne dyrke den samme sport, så kan I alle komme til rugby eller touch rugby hos Gentofte Rugby Klub. Her mener de, ikke overraskende, at rugby er den bedste sport i verden, hvilket du får at opleve ved dygtige trænere og et stærkt fællesskab.

De fleste af os har stiftet bekendtskab med hockey i idræt eller gymnastiktimerne i folkeskolen og gymnasiet. Nu kan du dog prøve kræfter med den i din fritid hos Gentofte Hockey Klub. Klubben har både børne, ungdom og senior hold. Klubben har en del udenlandske medlemmer og har i øjeblikket repræsentanter fra: England, Tyskland, Holland, Australien, Argentina og Sydafrika, udover danskere naturligvis. Klubben er yderst socialt anlagt, og holder flere gange om året arrangementer for at styrke fællesskabet i klubben. Her er der plads til alle, uanset niveau så det er bare med at komme i gang.

Hvis du nogensinde har set udspring på TV, har du måske haft den reaktion mange har. “Gud hvor ser det farligt ud” eller “Hold fast hvor er det dog smukt”. Nu har du muligheden for selv at prøve kræfter med udspring i Lyngby Udsprings Klub eller bare LUK2002. Udspring udfordrer dig både fysisk og mentalt, men giver dig også et adrenalinsus af de store, og ikke mindst et smil på læben, når du har turde at prøve et nyt spring. På Motivu kan du finde og tilmelde dig til prøvetræninger i klubben.

Om du har en musketer gemt i dig, eller du bare synes det kunne være sjovt at prøve kræfter med fægtning, så har du muligheden for det i Hellerup Fægte-Klub. Klubben tilbyder struktureret træninger fra børnehold til verdensklasse med gode resultater og endnu bedre oplevelser. Så kom ud og prøv kræfter med fægtning i HFK!
Hvis du er til kampsport, så har du et væld af muligheder hvis du bor i Gentofte Kommune. Du kan gå til karate med en forælder eller alene i Gentofte Shotokan Karate-Do Kai. Her lægges der vægt på udviklingen af den enkeltes karate samt på det sociale. Alt i kontekst af fysisk og mental træning som fører til en personlig udvikling. GSKK har erfarne trænere som alle har erfaring med alle aldersgrupper og niveauer. Udover GSKK har du mulighed for at træne karate i Charlottenlund Shotokan Karateklub. Klubben har miniput, børne, elite, voksen og kombihold. Vil du hellere prøve kræfter med Jiu-Jitsu eller Arnis - Filipinsk stokkekamp - så kan du melde dig til en prøvetræning hos Gentofte Budo- og Selvforsvarsklub. Her kan du finde juniorhold som er for 8-15 årige, eller seniorhold som er for +15. Hvis du hellere vil prøve kræfter med Taekwondo, kan det også lade sig gøre i Gentofte Kommune. Her kan du komme til prøvetræning hos Gentofte Taekwondo klub, som er en klub der bygger på sammenhold, respekt og tålmodighed. Det betyder også, at det er vigtigt for klubben at alle har en god oplevelse når de deltager i træningerne. Taekwondo er en koreansk selvforsvars/kampsport hvor der både bruges spark og håndhandlinger. Dele af udtrykene som bruges i løbet af træningen er på koreansk, hvilket sikre at man også kan træne taekwondo i andre lande.

Lad os hoppe fra kampsporten til isen, for her er der også muligheder i Gentofte Kommune. Du kan for eksempel komme til en prøvetræning i ishockey hos Gentofte Stars. Her starter man på U7 holdet som er deres begynderhold, hvorfra man vil lære de nødvendige færdigheder. Ishockey er måske mest kendt som en hård og brutal sport, men faktisk kræver den stor smidighed, udholdenhed og ikke mindst en masse gåpåmod.
Vil du hellere kaste med sten og feje med koste, så kan du prøve kræfter med Curling i Gentofte Curling Club. Her kan du melde dig til en begynder træning, men det anbefales at du lige husker en varm trøje.
Vil du have et væld af muligheder for træning, så kan du komme til en prøvetræning hos Lyngby og Gentofte gymnastik. Her kan du prøve kræfter med parkour, springgymnastik, kondi, styrke og kordination eller akrobatik, dansegymnastik, street dance, rytme dans og rope skipping. Mulighederne virker næsten uendelige, men så er det jo godt at man kan prøve alle de forskellige ting af, for at finde ud af hvad der passer bedst til en. LG Gymnastik går meget op i at det skal være sjovt, og bruger derfor ideen om LEG - Læring, Energi og Glæde. Klubben tilbyder hold i: Gentofte, Hellerup, Lyngby, Sorgenfri og Virum.

Er du til holdsport indendørs og plads til det sociale, så kan du melde dig til en prøvetræning hos håndboldklubben Gentofte-Vangede Håndboldklub. Her er der hold til hele familien, og det vigtigste for klubben er at der skal være plads til alle. Så snør indendørs skoene og kom til håndboldtræning hos Gentofte-Vangede Håndboldklub.

Har du en drøm om en dag at deltage i konge disciplinen 100m til OL, så er det en god idé at starte i Gentofte Idræts Klub - GIK. Klubben tilbyder træning inden for alle atletik discipliner og appellerer til breden. Målet for klubben er at skabe et klubmiljø som fastholder de unge i klubben og den aktive livsstil hvor der er plads til alle. Udover den daglige træninger står klubben også for Skole OL og er en aktiv spiller i forhold til kommunens projekter.

Hvis du har en drøm om en dag at gennemføre en triatlon, eller er du den helt hårde type som synes en Ironman lyder som det fedeste, så skal du prøve kræfter med Skovshoved Triathlon Klub. Her kan du både melde dig til interval løbetræning, cykeltræning på landevej og ikke mindst svømning. Her kan du få trænet mange af de store muskelgrupper og få bygget dig en solid form.

Synes du fodbold er det sejeste i verden, og kunne du tænke dig at komme ind i en god breddeklub med sportslige ambitioner, så kan du melde dig til en træning hos Jægersborg Boldklub. Klub har stor fokus på det sociale og leg med bolden, hvilket styrker fodboldglæden blandt foreningens medlemmer.

Læste du fodbold som football eller er du bare bidt af det gale griseskind, så kan du prøve kræfter med Flag Football eller Football hos Copenhagen Towers. Her er det plads til alle, så uanset din kropsform eller fysiske niveau, så har de brug for dig. Klubben har fokus både på det sociale og det at vinde, hvilket de så fint opsummerer i hashtagget #WhereFriendsTouchDown.

Kort sagt er der et væld af foreninger og muligheder i Gentofte Kommune, så hvad venter du på? Foreningerne i Gentofte Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig. 

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk