Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps tryout image
Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps logo

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps

Tilmeld gratis prøvetræning

Klubbens adresse

  • Morescosvej 1, Gentofte, 2920 Charlottenlund

Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 2 åbne hold i Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps

Køn og alder

Tidspunkt

Nulstil filtre

Om Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps

Klub CVR: 32801323

Piger med mod på mere! Ordrup Gruppe blev grundlagt i 1945 og har stærke traditioner og værdier

Ordrup Gruppe er en spejdergruppe, hvor vi kun er piger og kvinder. Gruppen bliv grundlagt i 1945, og da Det Danske Spejderkorps og Det Danske Pigespejderkorps blev lagt sammen i 1973 valgte vi at forblive en gruppe kun for kvindelige spejdere. Gruppen er medlem af Bernstoff Division i Det Danske Spejderkorps.

Gruppen er opdelt i aldersgrene; blåmejser, juniorer, storspejdere og seniorer, som holder møder hver for sig. Hver gren er desuden delt op i patruljer, hvor der er en patruljeleder og en patruljeassistent.
Hvert år tager hele gruppen på mindst en fælles tur, den årlige juleweekend, så spejderne kommer også til at lære hinanden på tværs af grenene. I år var vi med på den store Spejdernes Lejr 2022 med over 30.000 spejdere. Sidste sommer var vi på vores egen gruppesommerlejr i Norge med vandretur i fjeldet med overnatning for de ældste (12+) og mindre gå- og fisketure for de yngre.
Mange af vores spejdere fortsætter hos os i mange år og får venner for livet. I takt med man bliver ældre og rykker op til de forskellige grene vil man møde nye udfordringer der flytter grænser og styrker fællesskabet, så det aldrig bliver kedeligt at være spejder hos os.

En blåmejse er en pige på 7-10 år, nogle gange lidt yngre og nogen gange lidt ældre. Vi mødes hver tirsdag klokken 17-18:30 i flokhytten på Morescosvej.
På møderne lærer vi om de helt grundlæggende ting, ved at være spejder. Vi lærer de første knob, for eksempel råbåndsknob, og vi lærer at løse koder. Et møde kan også handle om solsystemet, hvordan blade ser ud eller hvilke spor dyrene sætter.Samtidig synger vi meget gerne, og vi leger næsten altid en leg ved hvert møde.
Grundlæggende handler det om, at vi lærer at samarbejde med hinanden, og vi husker hinanden på, hvordan man er gode kammerater.

Vi elsker at synge sange ved lejrbålet! Vi kan også rigtigt godt lide at lave mad med naturens ingredienser og spejderne deltager altid aktivt i madlavningen. Omelet med skvalderkål og myntete er to sikre hit blandt de mindste.

Vi benytter patruljesystemmet i vores arbejde med at udvikle medlemmerne til selvstændige voksne. Herunder lægger vi vægt på at træne lederskab og at indlære forskellige redskaber som er vigtige at mestre i den
forbindelse. Spejderne oplever synelige fremskridt ved at få udleveret mærker som bevis på det de mestre. Det akn være alt fra knivbevis, til baconmærke (spis en frygtelig masse bacon på et døgn) eller mærke som viser gennemførelse af særlige større aktiviteter så som Natheik eller den årlige sommerlejr.

I gruppen gør vi nnaturligvis alle vores bedste for at leve op til spejderloven:
Den, der er med i spejdernes fællesskab, gør sit bedste for:

- at finde sin egen tro og have respekt for andres.
- at værne om naturen.
- at være en god kammerat.
- at være hensynsfuld og hjælpe andre.
- at være til at stole på.
- at høre andres meninger og danne sine egne.
- at tage medansvar i familie og samfund.

Vi aflægger spejderløftet (Jeg lover at holde spejderloven) hvert år i forbindelse med fejringen af Skt Georgsdag.

Gruppens lederstab består af alt fra studerende (feks sygepleje eller international business & politics), til erfarne skolelærer, en læge, en professor, flere kontoransatte osv.

Udviklingsplanen for Det Danske Spejderkorps frem mod 2024 har overskriften "Vi skaber modige børn og unge" . Denne plan er helt integreret i vores daglige arbejde hvor vi ser et stor behov for at hjælpe børn og unge til at blive mere robuste. Særligt unge piger døjer med i for høj grad med mental mistrivsel og de yngre har svært ved at komme med på tur. Det sidste skyldes efter alt at dømme at Corona restiktionerne betød at børnene ikke har prøvet at sove hos f.eks. bedste forældre og venner i lang tid eller måske aldrig.

Spejder & FDF i Gentofte

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps har aktive spejder & fdf hold her: (Morescosvej 1). Holdene træner mandage og tirsdage og er for piger/kvinder i alderen 6 - 11 årige.

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps har følgende spejder & fdf hold i Gentofte.

(Morescosvej 1):
Spejder for piger, 1.-3. klasse | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:30
Spejder for piger, 4.-5. klasse | Mandage, kl. 18:30 - 20:30

Ordrup Gruppe, Det Danske Spejderkorps har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Gentofte kommune