Om Morescospejderne

Klub alias: MoS

Klub CVR: 30226461

Stor, velfungerende blandet drenge- og pigespejdergruppe i hjertet af Ordrup uden religiøs tilknytning

Beliggende i hjertet af Ordrup har vi skabt vores spejdergruppe, MorescoSpejderne, hvor tradition og moderne ideer går hånd i hånd. Vi er en dynamisk gruppe som lægger vægt på udeliv, tradiitionelle spejderaktiviteter og sammenhold.

At være en del af MorescoSpejderne handler om mere end blot praktiske færdigheder. Selvom vi lægger vægt på udeliv og traditionelle spejderaktiviteter, så er det også et sted, hvor samarbejde, fællesskab og personlig udvikling står i centrum. Vi fremhæver vigtigheden af at arbejde sammen, at bygge varige relationer og at deltage aktivt i forskellige aktiviteter, lige fra ture i nærområdet til længere lejrture.

Vi har base på på Morescosvej 5-7 centralt i Ordrup med tre fantastiske hytter, herunder et værksted, hvor spejderne kan lære håndværksmæssige færdigheder, som de kan bruge igennem hele livet. Vi deler grunden med to andre spejdergrupper, og har en bouldervæg, hvor man kan have det sjovt med at træne sine klatreevner, styrke og udholdenhed.

Vi har også en weekendhytte i Hillerød i nærheden af Gribskov med en kæmpe uberørt naturgrund, hvor man kan tage op og overnatte, opleve naturen, stilheden, om aftenen, hygge ved bålpladsen, kigge på fugle og gå nogle gode ture eller fiske i Strødam Engsø lige på den anden side af Pøleå.

Vores frivillige ledere gør et kæmpe arbejde for at skabe de bedste rammer for spejderne, så spejderne kan udvikle sig, have det sjovt, blive udforderet fysisk og mentalt og danne venskaber på tværs af skoler og lokalområder. Vi søger altid flere frivillige ledere til at hjælpe os med at skabe endnu bedre rammer og aktiviteter for vores medlemmer.

Forældrene kan også være aktive i gruppen alt efter evner og interesse. Man kan bage en kage eller køre spejderne til arrangementer og lejre eller hjælpe til på møder og ture. Der er mange af de specialer, forælderne arbejeder med, som er relevante på spejdermøder. Det kan være læger og sygeplejesker, som kan hjælpe med at undervise i førstehjælp, biologer der kan lære spejderne om naturen eller ingeniører og håndværkere, som kan hjælpe med at konstruere ting. Der er også mulighed for at blive medlem af bestyrelsen, hvor vi arbejder for at give de frivillige ledere de bedste betingelser og rammer for at lave et godt spejderarbejde for børnene.

Vi har spejdere og aktiviteter fra alderen 3-60 år fordelt på fem forskellige grene. Hver gren har deres egne dygtige frivillige ledere, som planlægger aktiviteter og står for at holde møder og ture. Når spejderne bliver gamle nok til at skifte gren, sørger vi for at gøre overgangen til de nye ledere og udfordringer til en god oplevelse.

Man har mulighed for at være spejder i disse spejdergrene:
Familiespejd er for de yngste ca. 3-6 år sammen med deres forældre
Minier i alderen 8 til 10 år
Juniorspejdere i alderen 10 til 12 år
Tropsspejdere i alderen i alderen 12 til 16 år
Seniorer i alderen 16 til 25 år.
Når man bliver voksen spejder, indgår man som regel i ledelsen i en af grenene.

Spejdere og ledere har mulighed for at komme på forskellige kurser både lokalt og rundt i landet. Kurserne er med til at give os nye gode ideer, udvikle sig personligt og få en masse nye venner rundt i landet. For eksempel kan juniorerne komme på PUF kurser, tropsspejdere kan deltage i PLAN kurser og seniorne har en tradition for at komme på seniorkurser i efterårsferien.

Hvis du er interesseret i en spejdergruppe med en balance mellem tradition og moderne tilgang, hvor fællesskabet er kernen, så er MorescoSpejderne det rette sted for dig. Vores engagement og dedikation til spejderlivet er tydeligt, og vi byder alle velkommen, der ønsker at være en del af dette fællesskab.

På vores hjemmeside https://morescospejderne.dk/ kan du læse mere om vores gruppe og hvilke aktiviteter der er gang i lige nu, samt se kommende ture og aktiviteter.

Vi glæder os til at møde dig og lære dig at kende.

Spejder & FDF i Gentofte

Morescospejderne har aktive spejder & fdf hold her: (Morescosvej 7). Holdene træner onsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 8 - 59 årige.

Morescospejderne har følgende spejder & fdf hold i Gentofte.

(Morescosvej 7):
Tropsmøde | Onsdage, kl. 18:00 - 20:00
Spejder for unge og voksne | Torsdage, kl. 18:30 - 21:00
Kom og prøv hvordan det er at være spejderleder | Onsdage, kl. 18:00 - 19:30
Juniormøde | Onsdage, kl. 18:00 - 20:00
Kom og bliv spejder! | Onsdage, kl. 18:00 - 19:30

Morescospejderne har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Gentofte kommune