Om Esbjerg Tennis Klub

Klub alias: ETK

Klub CVR: 21207055

En mangfoldig tennisklub hvor der er plads til alle uanset talent, køn og alder i omgivelser som er byens idrætsmekka

Esbjerg Tennis Klub - ETK - er stiftet i 1888, og er dermed en af de ældste Tennis klubber i landet. Med over 300 medlemmer er klubben samtidig en af de største i Jylland, og i 2012 blev klubben kåret til at være Danmarks bedste tennisklub.

ETK's baner ligger i Sport & Event Park Esbjerg på Gl. Vardevej - i hyggelige omgivelser nær Svømmestadion Danmark og omsluttet af Nørreskoven. Området er samtidig byens idrætsmekka - vores nærmeste naboer er Blue Water Arena, Granly Arena og Blue Water Dokken.

På Gl. Vardevej kan klubbens medlemmer spille eller træne på ETK's 8 udendørs grusbaner, samt på de to indendørs (Taraflex) i Tennishallen. I 2023 har vi åbnet et nyt klubhus, som er knyttet til indendørs banerne, og vender ud til udendørs banerne, så man på samme tid kan se begge træningsanlæg, samtidigt med at man kan snakke og hygge sig med holdkamarrater både før og efter træning.

I ETK tilbyder vi træninger til både børn og voksne uanset niveau. Vi har alt for Tennis træning til nybegyndere for børn fra mandag til torsdag, Voksenintroduktion, letøvede/øvede motionist træning, Drop In tennis hver onsdag kl 18, samt koncepterne Studietennis og Tøsetennis to gange om ugen, På vores hjemmeside kan man se det fulde træningsprogram, samt hvilke trænere som er tilknyttet til den pågældende træning.

For dem der har ønske i at dyrke det mere på et højt øvet/elite niveau, har vi flere hold i de højere rækker på senior niveau, som man kan komme på, og være ude og repræsentere ETK rundt i landet. Klubben tilbyder også turneingsplan på lidt lavere plan, hvor det ligeså meget er det sociale aspekt som er i fokus, som det resultatmæssige. På eliteplan for juninoer har vi historik og erfaring med at træne nogle af de største talenter i landet, og i øjeblikket spiller DM U-16 mester Rasmus Hembo i klubben, som anses som en af de største talenter i klubbens lange historik.

Tennis sporten har ofte det problem med, at man mister adskillige unge, når de rammer 16+ alderen grundet andre interesse, samt at tennisporten kan være en dyr sport at dyrke som studerende. Hos os i ETK vil vi gerne skabe et miljø for de studerende med vores Studietennis koncept, hvor der er studievenlige priser for medlemsskab og træning, samt at der tilgodeses de unges behov både med træningen og det sociale aspekt i en ungdommelig kombination, hvor der er muligt for at møde andre unge på kryds og tværs i byen.

I ETK gør vi en dyd af at skabe et miljø for både børn og voksne, hvor der er plads til både sjov og seriøsitet, og hvor man har mulighed for at danne nye fælleskaber. . Som sport er tennis primært set som en individuel sport, men vi ønsker at omfavne det sociale aspekt, som der mulighed for, så man både udvikler sig spillemæssigt, men også har mulighed for at udvikle sig socialt med at møde mennesker, der deler den samme interesse for tennis.

I ETK er det ikke ens niveau eller aldre, der skal danne base for ens medlemskab. Vi ønsker at danne et unikt fælleskab i klubben, hvor man fra dag 1 bliver imødekomt af vores træner og medlemmer, og hvor man kan få besvaret alle sine spørgsmål, samt få den hjælp man har brug for som nyt medlem. Vi stræber efter, at skabe en stor fleksibilitet i vores træninger til vores medlemmer, således man ikke er tvunget til at skulle sætte de samme dage af til træning hver uge i en længere periode grundet en travl hverdag.

Vi ønsker især at tage hånd om vores yngre medlemmer, og give dem mulighed for at udvikle sig med deres tennisspil ved at arrangere arrangementer, hvor de kan spille imod hinanden ved interne turneringer med små præmier på højkant, og hvor de får mulighed for at bruge det de lære ved træningen, samt at de får en lærerig og sjov oplevelse.

Som klub stræber vi altid efter at blive bedre, og har et stort ønske om at inddrage vores medlemmer, for at skabe et tilfredsstillende og sjovt miljø for alle medlemmer i klubben, og alt i alt være med til at sprede og vise hvilken fantastisk sport tennis kan være.

Tennis i Esbjerg

Esbjerg Tennis Klub har aktive tennis hold her: Esbjerg Idrætspark (Gl. Vardevej 82). Holdene træner mandage, tirsdage, onsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 18+ årige.

Esbjerg Tennis Klub har følgende tennis hold i Esbjerg.

Esbjerg Idrætspark (Gl. Vardevej 82):
Prøvetræning for nybegyndere eller letøvede | Onsdage, kl. 17:30 - 19:00
Prøvetræning for nybegyndere eller letøvede | Mandage, kl. 17:30 - 19:00
Prøvetræning for nybegyndere eller letøvede | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:30
Prøvetræning for nybegyndere eller letøvede | Torsdage, kl. 17:30 - 19:00

Esbjerg Tennis Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Esbjerg kommune