Default cover
Brødeskov IF Fodtennis  logo

Brødeskov IF Fodtennis

Tilmeld gratis prøvetræning

Om Brødeskov IF Fodtennis

Klub CVR: 50521451

I Brødeskov kan du spille fodtennis uanset om du har prøvet før eller ej. Vi har det sjovt sammen og prioriterer det gode fællesskab på holdet. Vi er en del af Fodtennis Danmark.

Fodtennis Danmark blev etableret i 2015 med et ønske om at brede fodtennis rundt i landet. I dag kan man spille fodtennis mange steder i landet, og der kommer konstant nye klubber til. Vi sikrer at der afvikles turneringer, stævner, træningslejre, uddannelse til trænere mv., ligesom vi også har et landshold der klarer sig flot internationalt. I vores fodtennisklubber er der pladser til alle uanset køn, alder og niveau.

Fodtennis ligner på mange måder volleyball – én berøring ad gangen og tre berøringer inden bolden skal spilles over nettet. I stedet for armene, spilles med ben, hoved og bryst, ligesom nettet er sænket til en højde på 1,10m. Der spilles med enten én, to eller tre spillere på hver banehalvdel. Bolden er på størrelse med en fodbold, men dog lidt lettere og med mere friktionsrig overflade. Herudover er det tilladt at bolden rører jorden én eller to gange (alt efter hvilken kategori der spilles), inden den returneres over nettet.

I Danmark er fodtennis mest kendt som et teknisk supplement til træningen i fodboldklubber, men i lande som Tjekkiet, Rumænien og Slovakiet lever fodtennis i stor stil som selvstændig sportsgren. Her spilles fodtennis i skoler og foreninger såvel som selvorganiseret i parker og på strande. For som de siger i Slovakiet: Fodtennis kan spilles přes šňůru - med intet andet end en snor. Samtidig har spillets tekniske finesser gennem mange år tiltrukket adskillige tilskuere i haller og foran tv’et.

De seneste år er der for alvor sat gang i udviklingen af fodtennis på verdensplan, og pr. 1/1-17 var 45 lande organiseret under de to verdensforbund. Fodtennis er fortsat mest udbredt i Europa, hvor mindst 27 lande tilbyder fodtennis som organiseret sport. I Danmark har man kunne spille fodtennis i foreningsregi siden 2009.

Fodtennis kan spilles over alt, og af alle. Spillets mange tekniske finesser sætter det legende element i centrum, og skaber samtidig udfordring nok til uendelige timers træning. Fodtennis har endvidere en unik fleksibilitet i spillet, som gør det muligt at niveaudifferentiere på en måde, hvorpå man kan integrere køn, alder og niveau på samme bane. Der skabes således et stærkt og meget anderledes holdfællesskab i fodtennismiljøerne. Ingen skal føle sig begrænset af sin baggrund eller kompetencer – aktiviteten tilpasses blot så alle kan være med. For nogen handler det om at blive den bedste, mens andre deltager for at være en del af legen og det sociale fællesskab.

Fodtenniskulturen i Danmark er bygget op omkring en fleksibel foreningstanke, hvor den individuelle deltager selv bestemmer egen træningsmængde og -tidspunkt. Og det er således nemt for både børn, unge og voksne at passe træningen ind med øvrige interesser og gøremål – anden idræt, varierende aftenmøder, børnenes fritidsaktiviteter, travle eksamensperioder etc. Fodtennistræningen bliver for mange af deltagerne et fristed for den moderne hverdags konstante pres.

Parametre som ovenstående har i høj grad vist sig at appellere til flere grupper i befolkningen, som ellers ikke har kunne fastholdes i foreningslivet, og indtil introduktionen til fodtennis har levet en hverdag med begrænset fysisk aktivitet. Det gælder især:
• unge, der har stoppet sin foreningsaktivitet grundet en fravælgelse fra førsteholdet eller personligt interesseskift i de tidligere ungdomsår
• sportsskadede boldspillere, der ikke kan holde til kontaktsport
• småbørnsforældre, der ikke kan integrere en fast træningstid i hverdagen
• voksne begyndere, der ikke har haft held med at finde det rette begyndertilbud

Fodtennis har således stort potentiale for at øge fysisk aktivitet og bevægelsesglæde hos flere af landets mindre aktive befolkningsgrupper. Herunder grupper, der enten nu eller i fremtiden, skal agere rollemodeller for kommende generationers idrætsvaner. En udvikling af fodtennis i Danmark vil endvidere bidrage med at skabe et nyt forgangsbillede for et moderne, integrerende foreningsliv.

Brødeskov IF Fodtennis har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Hillerød kommune

Hillerød Kommune - Fritidsaktiviteter, Sport og Foreningsliv

Velkommen til Hillerød Kommune! Vi er stolte af vores levende foreningsliv, mangfoldige fritidsaktiviteter og det brede udvalg af sportsgrene, som vores kommune har at tilbyde. Uanset om du er voksen eller barn, er der noget for enhver smag og interesse. På denne sidekan du udforske de mange muligheder for fritidsaktiviteter, sport og klubber og foreninger i Hillerød Kommune.

Fritidsaktiviteter i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune er et paradis for fritidsaktiviteter, der appellerer til alle aldersgrupper. Uanset om du ønsker at deltage i kreative workshops, tage på spændende udflugter eller dyrke motion og wellness, er der rigeligt at vælge imellem.

Fritidsaktiviteter for voksne i Hillerød Kommune

Hvis du er voksen og på udkig efter spændende aktiviteter i Hillerød Kommune, er der et væld af muligheder at udforske. Fra fitnesscentre, yoga- og pilatesstudier til billedkunstworkshops og madlavningskurser, er der noget for enhver smag og interesse. Uanset om du ønsker at udfordre dig selv fysisk eller kreativt, er der aktiviteter, der passer til dig.

Hillerød Kommune har også et blomstrende kulturliv, der tilbyder teaterforestillinger, koncerter og kunstudstillinger. Gå på opdagelse i det lokale kulturscene og find spændende arrangementer og begivenheder, der vil berige dit fritidsliv.

Fritidsaktiviteter for børn i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune er en fantastisk destination for børnefamilier, der søger efter sjove og lærerige fritidsaktiviteter. Kommunen byder på en bred vifte af aktiviteter, der er designet specielt til børn. Her kan børn udforske deres kreative evner i kunstværksteder, deltage i teater- og danseskoler eller engagere sig i natur- og miljøprojekter.

Der er også en række sportsaktiviteter til rådighed for børn i Hillerød Kommune. Børn kan prøve kræfter med populære sportsgrene som fodbold, håndbold, svømning, gymnastik og meget mere. Der er både klubber og hold, der imødekommer børns forskellige interesser og niveauer. Fritidsaktiviteterne for børn i Hillerød Kommune er ikke kun sjove, men også med til at fremme sundhed, socialt samvær og personlig udvikling.

Sport i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune er et mekka for sportsentusiaster. Her finder du et bredt udvalg af sportsgrene og faciliteter, der passer til alle niveauer og interesser. Uanset om du er en ambitiøs atlet eller bare ønsker at dyrke motion på hobbyniveau, er der noget for enhver sportselsker i Hillerød Kommune.

Du kan deltage i holdbaserede sportsgrene som fodbold, håndbold, basketball og volleyball. Der er også individuelle sportsgrene som tennis, badminton, svømning og atletik. Hillerød Kommune har veludstyrede sportscentre, haller og stadioner, der sikrer optimale trænings- og konkurrenceforhold.

Hvad kan man gå til i Hillerød Kommune?

I Hillerød Kommune er der et væld af aktiviteter, du kan gå til, uanset om du er interesseret i sport, kultur eller samvær i klubber og foreninger. Udforsk det lokale bibliotek, der tilbyder læseklubber, forfatterarrangementer og workshops. Du kan også deltage i lokale foreninger, der fokuserer på naturbevarelse, frivilligt arbejde eller kulturel udveksling.

Der er også mange udendørs aktiviteter i Hillerød Kommune, herunder vandreture i de smukke skove og parker, cykelture langs naturskønne ruter eller picnics ved søerne. Hillerød Kommune er beriget med en rig kulturarv, og du kan udforske historiske steder som Frederiksborg Slot eller besøge kunstmuseet Louisiana i nærheden.

Klubber og foreninger i Hillerød Kommune

Hillerød Kommune har et rigt foreningsliv, der spænder over en bred vifte af interesser og aktiviteter. Uanset om du er interesseret i sport, kreativitet, musik eller frivilligt arbejde, vil du finde en klub eller forening, der passer til dig.

Du kan deltage i sportsklubber, hvor du kan træne og konkurrere inden for din foretrukne sportsgren. Der er også kreative foreninger, der tilbyder kunstværksteder, musikundervisning og teatergrupper. Hillerød Kommune har også foreninger, der arbejder med velgørenhed og frivilligt arbejde, hvor du kan bidrage til at gøre en forskel i samfundet.

Uanset hvilken klub eller forening du vælger at deltage i, vil du blive en del af et dynamisk fællesskab, hvor du kan udvikle nye færdigheder, skabe venskaber og nyde en meningsfuld fritid.

Hillerød Kommune byder på et væld af fritidsaktiviteter, sportsgrene og klubber og foreninger. Uanset om du er voksen eller barn, vil du finde en bred vifte af muligheder for at udforske dine interesser og engagere dig i det lokale fællesskab. Hillerød Kommune er et fantastisk sted at bo og nyde en aktiv og berigende fritidsliv. Gå på opdagelse i vores kommune og oplev de mange spændende aktiviteter, der venter på dig!

Find din næste idræt i Hillerød Kommune!

Foreningerne i Hillerød Kommune glæder sig til at tage imod nye som gamle medlemmer, der leder efter et aktivt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i foreningerne til en gratis prøvetræning, og der tages højde for myndighedernes retningslinjer. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”åbne træninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk