Om Krolfklubben i Ødis Kroge

Klub alias: KØK

Klub CVR: 31910439

Vi er en krolfklub i Ødis Kroge, bedre betegnet KØK

Vi er en krolfklub i Ødis Kroge, bedre betegnet KØK.

Vores historie strækker sig langt tilbage, nærmere bestemt 1973 - hvor vi som den første krolfklub blev stiftet.

Vi skal tilbage til 1973 hvor krolf blev opfundet på en familieferie i Sverige og i 1992 blev KØK stiftet som verdens første krolfklub.
Siden da er krolf-sporten vokset og er i dag at finde i bl.a. Tyskland, Belgien, Holland, Polen og Finland.

I 2021 var vi 55 aktive medlemmer i KØK, og vi er ikke kun seniorer. Vores aldersgruppe spænder fra 25-90+, selvom folk ofte tror det kun er for pensionister, så er diversiteten stor hos os.

Selvom sporten startede i den private have, er vi er i dag beliggende ved Ødis Hallen – helt ud til Ødis sø. Og den udsigt vil man ikke være foruden når man dyrker Krolf.

Vi træner hver:
- Mandag formiddag kl. 9:30 - 11:30
- Tirsdag aften fra kl.18:30 - 20:30
- Onsdag aften fra kl. 18:30 - 20:30

Har du ikke hørt om Krolf før? Så læs godt med her.
Krolf er en blanding mellem golf og kroket, hvor du har huller, en stor kugle og kølle. Banerne variere på distancen, terrænet og niveauet, men lad dig ikke skræmme af det. Krolf handler i alt sin enkelthed på, at få sin kugle i hul på færrest mulige slag - som man kender det fra Golf. Men undervurdér ikke spillet, det er vanvittigt sjovt når man først kommer i gang!

Vi har både VM og DM vindere i vores klub som man kan komme og træne og snakke med. (De giver måske endda en autograf og et billede)

Vores fokus punkter er:
* Have det sjovt
* Skabe sammenhold
* Gode fællesskaber
* Gode snakke
* Godt socialt samvær
* Alle aldre kan være med

Fællesskabet i klubben ligger vi stor vægt på. Det er urimelig vigtigt at alle hygger sig, har det godt når de kommer og går, samt man føler sig inkluderet i krolfgruppen. På nuværende tidspunkt tæller vores medlemstal 55 og vi ønsker kun at vokse os større og gøre krolf til Danmarks næste nationalsport.

Det er en teknisk sport, holdsport og enkelmands sport, som det ikke kræver ret meget at være med til og man kan nemt som nybegynder være med og konkurrerer på lige vilkår med alle andre.

Selvom vi hygger og har det sjovt til træning, så mødes vi også med andre hold rundt om i landet til vores kampe. På hvert hold er der min. 2 mænd og 2 damer. Sammen spilles der både mix (dame & herre) dame-/herre double og så dame og herre singler. En enkelt kamp varer ca. mellem 30-45 minutter - en holdkamp 1½-2 timer.

Så kom gerne ud og prøv krolf, det er gratis de 2 første gange, vi har kugler og køller I kan låne, men man kan også købe sit eget hvis man bliver bidt af det.

Det koster 250 kroner om året for at være med.

KØK er med i Dansk Krolf Union (DKU), som er den officielle Krolf Union. Det er også dem der afholder både DM og VM og VM for par.

Så kom og vær med når der bliver svinget med køller i Ødis Kroge og du er velkommen til at tage dine venner, veninder, familie eller naboer med under armen og give det et skud.

Krolf er godt at starte til som nybegynder fordi:
- Det et socialt spil og hyggeligt samvær
- Udfordrende og nemt at lære
- Det er økonomisk overskueligt at forholde sig til
- Det er en aktivitet, hvor præcisionen er langt mere vigtig end konditionen

OBS! Når du først har prøvet det, vil du ikke undvære. Som vi lidt populært siger:

"Du kan spille Krolf fra du kan gå, til du ikke kan gå mere"

Vi glæder os til at se dig!

Krolf i

Krolfklubben i Ødis Kroge har aktive krolf hold her: Ødis Skole (Steppingvej 14). Holdene træner mandage, tirsdage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10+ årige.

Krolfklubben i Ødis Kroge har følgende krolf hold i .

Ødis Skole (Steppingvej 14):
Krolf for alle - aften | Onsdage, kl. 18:30 - 20:30
Krolf for alle - formiddag | Mandage, kl. 09:30 - 11:30
Krolf for alle - aften | Tirsdage, kl. 18:30 - 20:30

Krolfklubben i Ødis Kroge har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Kolding kommune

Find din næste aktivitet i Kolding Kommune!
I det store trekantsområde, nærmere bestemt Kolding er der rig mulighed for at tilnærme sig en sportsklub. Over 200 klubber er lokaliseret i Kolding Kommune, som skaber en masse glæde og aktivitet for kommunens beboere. Flest dyrker gymnastik, fodbold, håndbold og svømning, men også fitness og badminton er populært. Du har måske allerede stiftet bekendtskab med en række af de forskellige foreninger, men ikke har haft tiden, lysten eller overskuddet til at finde ud af mere om disse klubber og hvilke spændende muligheder kommunens sportsfaciliteter tilbyder. Kommunen spænder bredt mellem sports mulighederne, hvor der vil være alt fra græsspillende sportsgrene som fodbold, ridning og golf til mere våde bekendtskaber som svømning, vandpolo og kajak. Måske er disse sportsgrene ikke lige dig og ønsker du at tilbringe din fritid indendørs til håndbold, basketball eller gymnastik, vil dette også være en mulighed i Kolding kommune. I Kolding Kommune er der mere end 250 idrætsforenigner og ud af dem har kommunen 43 idrætshaller, 38 fodboldanlæg og fire svømmeanlæg. 
 
Kolding kommune bestrider også en masse andre kulturelle oplevelser i blandet andet Kolding storcenter, Kolding bio og Koldinghus. Fritid og idræt er to af de ting der gør hverdagen højere, da man i højere grad styrker sit fysiske helbred, samt styrker sine sociale relationer. I Kolding kommune er der ikke grænser for, hvilke sportsgrene der er at prøve, så det er bare med at få kroppen afsted og prøve en masse ting af. 
 
KIF Kolding er en flerstrenget idrætsforening som råder over hele 13 forskellige og er en af de største klubber og mest mangfoldige i trekantsområdet og generelt i hele Danmark. KIF råder over sportsgrene som Bowling, Bowls, Brydning, Cricket, Fodbold, Gymnastik & Spring, Håndbold, Old boys, KIF Padel, Tennis, samt Tirsdagsklubben.
 
Sidstnævnte Tirsdagsklubben er den næstyngste afdeling i hele KIF Kolding foreningen, men samtidig har de ældste medlemmer. Klubben har ca. 50 medlemmer, hvor aldersspektrer spænder fra 65 til 95 år, hvilket gør det til den klub med de ældste medlemmer i KIF. Tirsdagsklubben medlemmer har en ting tilfælles, nemlig at samtlige har tidligere været en aktiv del af en afdeling i KIF. Målet for holdet er at skabe et stærkt sammenhold, hyggeligt samvær og give den en over nakken til bowling hver tirsdag fra 9:30-11:30. Udover det, er medlemmerne at finde til diverse events arrangeret af KIFs afdelinger, hvor de kan findes blandt de frivillige. Denne afdeling ville være guld værd for samtlige flerstrenget sportsforeninger og er generelt et stort forbillede for de yngre modeller i idrætsforeninger i Kolding kommune. Så rammer du målgruppen 65+ og ønsker at indgå i et fantastisk fællesskab, samt være aktiv og øge chancen for at forlænge levetiden, så tag og vær med hos Tirsdagsklubben.
 
Fra en fantastisk god klub til en anden, der sætter fokus på at alle kan være med og dyrke noget idræt, nemlig Old Boys holdet i KIF. Vil du dyrke idræt og motion og har lysten og behovet efter at få rørt sig til forskellige slags fysiske aktiviteter, så kan Old Boys holdet måske være noget for dig. Sloganet er klart: 'ta' nu en rask beslutning, kom og vær med!' Det beskriver meget godt at holdet er for at holde sig i form og ikke mindst være i munteret samvær med gode kammerater. Old Boys holdet dyrker blandet andet gynmastik, fodbold og atletik på Kolding Stadion. Ta' en raske beslutning og start din mere humørfyldte hverdag.
 
Er du mere klassisk anlagt og ønsker måske at være Koldings næste Jan Mølby, så råder KIF foreningen også over 1 divisions holdet Kolding IF. Måske er 1. holdet hos Kolding lige at stramme garnet, men så det heldigt at klubben har hold på alle niveauer. Netop Jan Mølby er Kolding Ifs eneste landsholdsspiller igennem tiden og har slået sine folder på det magiske græs i Liverpool, men fra barnsben startede selv samme Mølby i Kolding som 6-årige og debuterede for første holdet som 17 årig. Så om du drømmer om de helt store triumfer på Anfield eller på bane 7 i Kolding, så starter de alle sammen med en prøvetræning.
 
Er du mindre til den fysiske aktive del, men ønsker derimod træne din udholdenhed, koncentration og reaktionsevnen der holder hjernen knivskarp, så er E-sport hos Kolding Esport måske noget for dig. Hold A-long, rotér, rush B, smoke in the banana er et fremmed sprog for de fleste, men ikke desto mindre er Esport eksploderet i hele verden. Kan det være du skal være Astralis næste AWP eller ønsker du blot at skyde nogle kammerater ugentlig, så er der rig mulighed for det i Kolding Kommune.
 
Hvor om alt er, er der rig mulighed for at finde fritid og idræts muligheder i Kolding kommune for at komme ud og få ugentlig motion. Bevæg dig for livet er en af de organisationer, hvis mission er at få flere danskere ud til bredde idrætten og specielt i motionsforeninger i Kolding kommune er der utal af muligheder for at tilgå sig en prøvetræning og starte allerede i dag. 
Læs nedenfor, hvordan du så finder frem til et af disse hold og hvor du kan gå på et hold.
 
Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.
Læs mere Luk