Om Aarhus Rugby Klub

Klub alias: ARK

Klub CVR: 30027833

Aarhus Rugby Klub (ARK) er en åben klub, hvor alle er velkomne, uanset niveau, køn eller alder. Klubben har fokus på teamwork, fairplay og sammenhold.

Klubbens historie
Historien om Aarhus Rugby Klub (ARK) starter i 1973 med en rugbylandskamp mod Sverige på Aarhus Stadion. Her var klubbens stifter, Jens Toyberg, til stede, og i pausen i halvlegen greb han mikrofonen på stadion og sagde, at hvis der var nogen der var interesserede i at spille rugby og starte en klub i Aarhus, så skulle de komme ind på banen og snakke med ham efter kampen. Det var der heldigvis, og i 1974 blev ARK en realitet. Siden da er klubben vokset meget både mht. hold og faciliteter, og i dag har klubben både en herreafdeling, en kvindeafdeling og en børne- og ungdomsafdeling, som alle hører hjemme i Viby, hvor klubbens klubhus og omklædningsfaciliteter ligger samlet med egen bane og udeområde. Klubben har vundet mange DM-mesterskaber både i senior- og børne- og ungdomsrugby og er i dag en af de største rugbyklubber i landet.

Rugby er verdens fedeste sport
Selvom rugby er en mindre sportsgren i Danmark, er det en gigantisk sportsgren på verdensplan. Og dét er der en grund til! Rugby er nemlig en uhyre sjov og udfordrende sportsgren, der kombinerer styrke, udholdenhed, taktik og skills på en måde, som ingen andre sportsgrene gør det. Fra hæsblæsende tacklinger til præcise spark og hurtige løb. Rugby er også i høj grad en ægte holdsport, for man kommer ingen vegne på banen, hvis man ikke samarbejder. Sportens værdier om sammenhold og fairplay skinner igennem i alle aspekter af sporten. Fra den måde man behandler sine holdkammerater på til den måde man møder sin modstander på eller henvender sig til dommeren på. Det er en sport, man kan være stolt af at spille.

En rugbyklub for alle
Rugby er pr. definition en inkluderende sport! Det er en sport, hvor alle kropstyper kan bruges, for der er mange forskellige positioner i spillet med hver deres karakteristika. I ARK er der også plads til alle, og vi sætter en ære i at få nye medlemmer til at føle sig velkomne. Vores hold spænder over mange niveauer, fra nybegynder til elite, og vores dygtigste spillere finder i stor stil vej til de danske landshold. Vi har både herre- (18 år +), kvinde- (18 år +). og børne- og ungdomshold (U6 - U18), og klubben er meget international med spillere fra mange forskellige lande. Vi sætter stor pris på dén diversitet og dynamik, det medfører at have en bred medlemsskare, og det er helt afgjort med til at gøre klubben til et godt sted at være - både på og uden for banen.

Stærkt socialt fællesskab
Ud over at spille verdens fedeste sport sammen og træne hårdt for at blive bedre, så har vi i klubben også et godt socialt miljø. Vi spiser sammen, tager på ture sammen, fester sammen og knytter bånd og venskaber på kryds og tværs inden for og mellem holdene. Der er altid en god stemning, når man kommer i klubben, og som medlem bliver man en del af et helt unikt fællesskab. Vi støtter og hjælper hinanden, og når du bliver en del af vores klub, bliver du en del af alt dét som gør vores klub til noget særligt.

10 gode grunde til at vælge Aarhus Rugby Klub (men vi kunne give dig mange flere)
- Rugby er en virkelig sjov og udfordrende sport
- Du kan komme til flere gratis prøvetræninger, inden du beslutter dig
- Vi tilbyder rugby på alle niveauer og alderstrin og for begge køn
- Alle er velkomne, og du bliver taget godt imod
- Godt samspil mellem voksne og unge spillere
- Fællesspisninger efter træning og masser af sociale aktiviteter
- Eget klubhus og omklædningsfaciliteter
- God støtte fra både bestyrelse og forældreorganisation.
- International klub, hvor der er meget udveksling imellem dansk og engelsk
- God beliggenhed tæt ved centrum og med kollektiv transport tæt på

Kom og vær med eller ta' et kig:
https://aarhusrugbyklub.dk/
Rugby i Aarhus

Aarhus Rugby Klub har aktive rugby hold her: (Vårkjærvej 75). Holdene træner tirsdage, torsdage og søndage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6 - 60 årige.

Aarhus Rugby Klub har følgende rugby hold i Aarhus.

(Vårkjærvej 75):
Rugby træning U6-U8 | Søndage, kl. 10:00 - 11:30
Rugby træning alder 10-16 | Tirsdage, kl. 17:30 - 18:45
Rugby træning alder 16-18 | Tirsdage, kl. 18:30 - 20:30
Rugby træning kvinder | Tirsdage, kl. 17:30 - 19:00
Rugby træning mænd | Tirsdage, kl. 18:30 - 20:30
Rugby træning kvinder | Torsdage, kl. 17:30 - 19:00
Rugby træning mænd | Torsdage, kl. 18:30 - 20:30

Aarhus Rugby Klub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

Aarhus kommune

Find din næste idræt i Aarhus!

Klubberne i Aarhus Kommune er parate til at tage imod nye medlemmer, der ønsker at komme til en prøvetræning og få mere motion i hverdagen. Børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i de aarhusianske idrætsforeninger til en gratis prøvetræning, hvor de kan finde sig et nyt fælleskab. På siden Motivu.dk/aarhus har vi samlet alle tilgængelige og aktive prøvetræninger, som du eller dit barn kan tilmelde sig.

Der er masser af gode muligheder for, at være finde din eller dit barns næste sportsgren og klub i Aarhus Kommune. Hvis du for eksempel har svært ved at stå stille og gerne vil udfordre dig selv i forskellige discipliner, så kan du melde dig ind i Atletik klubberne, Aarhus 1900 Atletik og løb & Aarhus Fremad Atletik. Aarhus Fremad Atletik består af 5 forskellige hold samt et styrketræningstilbud. Klubben blev grundlagt i 1897 og har stolte atletiktraditioner med både deltagelse i OL og EM, men har også plads for nybegyndere. Det kan man blandt andet se igennem deres tilbud på Motivu, som blandt andet byder på: Sprinttræning, Løb for letøvede og Løb for øvede. Er man ikke så meget til Atletik og løb, men mere frisk på en cykeltur, noget bueskydning eller mandagsyoga, så kan man melde sig ind i Beder-Malling Idrætsforening. De har over 20 forskellige spændende aktiviteter med hver deres speciale. Alt fra brætspil, e-sport, badminton, tennis, gymnastik, håndbold, fodbold, basket, fitness, spinning, badminton, volleyball, skydning, petanque, krolf, løb og motion, orienteringsløb, crosstræning, basket, atletik og bueskydning. Så der findes ingen undskyldning for ikke at bevæge sig ned og prøve en prøvetræning hos Beder-Malling Idrætsforening.

Er du mere til basketball kan du helt sikkert finde den perfekte træning hos en af de 4 klubber i Aarhus Kommune. Her kan du melde dig ind i klubberne som Viby Basket, Harlev Basket, AGF Basket og Egaa Eagles, som tilbyder Basketball træning for børn, unge, voksne og seniorer. Fælles for en god baskettræning i klubberne er øget fokus på det sociale samvær, samtidig med man hygger sig gevaldigt når man er der. Skulle man se mere frem til en kop kaffe eller øl/vand i caféen når man har dunket sit hold til sejr, er dette også en stor del af at komme til træning. Uagtet af hvilket humør du møder ind med, er du garanteret at gå fra en træning med meter i benene og et stort smil på læben, især hvis du har været til en vaskeægte Champions League træning hos Skovbakken Bears.

Er det tid til at få styrket koncentrationsevnen, skudøjet og de sociale fællesskaber hos nogle af skytteklubberne i Aarhus Kommune? Tænker du at blive bedre til at skyde eller måske prøve det for første gang? Hos Skytteklubben DSB/ASF og Århus Riffelskytte Klub kan du melde dig til en gratis skydetræning,

Udover de nævnte klubber og træninger kan du finde en masse andet godt som helt sikkert er noget for dig. Tag også et kig på AGF Svømning, Aarhus Snooker og Pool Klub, Lystrup Svømning, Jysk Akademisk Fægteklub, Aarhus Badmintonklub (AB), Ishockey Klubben Aarhus og mange flere er klar til at tage imod nye prøvemedlemmer.

Aarhus Kommune: Fritidsaktiviteter, Foreningsliv og Sportsgrene for Børn og Voksne

Aarhus Kommune er en dynamisk og livlig kommune beliggende i hjertet af Østjylland. Denne pulserende by er kendt for sin rige kultur, smukke natur og brede vifte af fritidsaktiviteter. Uanset om du er voksen eller barn, vil du finde et væld af muligheder for at udforske og deltage i spændende aktiviteter, klubber og foreninger. I denne artikel vil vi udforske fritidsaktiviteter for både børn og voksne samt de forskellige sportsgrene, der er tilgængelige i Aarhus Kommune.

Fritidsaktiviteter i Aarhus Kommune

Fritidsaktiviteter i Aarhus Kommune er varierede og mangfoldige, og de tilbyder noget for enhver smag. Uanset om du er interesseret i kreative aktiviteter, udendørs eventyr eller sociale arrangementer, vil du finde et væld af muligheder her. Fritidsaktiviteterne spænder fra kunstworkshops og teatergrupper til naturvandringer og sportsbegivenheder. Der er mange foreninger og organisationer, der tilbyder disse aktiviteter og sikrer, at alle har mulighed for at deltage og nyde deres fritid.

Fritidsaktiviteter for Voksne i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune byder på et bredt udvalg af fritidsaktiviteter specielt designet til voksne. Uanset om du er på udkig efter at forbedre dine færdigheder inden for kunst og håndværk, ønsker at deltage i frivilligt arbejde eller ønsker at dyrke motion i en social sammenhæng, vil du finde det her. Der er adskillige kunst- og håndværksklubber, hvor voksne kan udfolde deres kreative sider og lære nye færdigheder. Desuden er der frivillige organisationer, der giver voksne mulighed for at engagere sig i forskellige samfundsprojekter og bidrage til det lokale fællesskab.

For dem, der er passionerede omkring motion og sport, er der også et væld af muligheder. Du kan deltage i fitnessklubber, yogastudier, løbeklubber eller endda prøve mere unikke sportsgrene som klatring eller kajaksejlads. Uanset hvilken form for fysisk aktivitet du foretrækker, vil du finde det rette sted i Aarhus Kommune.

Fritidsaktiviteter for Børn i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune er også et vidunderligt sted for børn at udforske og nyde en bred vifte af fritidsaktiviteter. Uanset om dine børn er interesserede i sport, musik, kunst eller natur, vil de finde et væld af muligheder her. Der er sportsklubber, der tilbyder forskellige sportsgrene som fodbold, håndbold, svømning og basketball. Disse klubber har dygtige trænere, der vejleder børnene og hjælper dem med at udvikle deres færdigheder og styrke deres teamånd.

Derudover kan børn også deltage i kunstworkshops, musikundervisning eller naturprogrammer, der giver dem mulighed for at udfolde deres kreativitet og opdage nye interesser. Aarhus Kommune har en rig natur med skove, parker og søer, der giver en fantastisk baggrund for udendørsaktiviteter, som børnene vil elske at deltage i.

Sport i Aarhus Kommune

Sport spiller en central rolle i Aarhus Kommune, og der er mange sportsgrene, som folk kan dyrke her. Uanset om du er amatør eller professionel, vil du finde muligheder for at dyrke din yndlingssport eller prøve noget nyt. Nogle af de mest populære sportsgrene i Aarhus Kommune inkluderer fodbold, håndbold, svømning, badminton og tennis. Disse sportsgrene er godt repræsenteret med klubber og foreninger, der tilbyder træning og konkurrencer på forskellige niveauer.

Derudover har Aarhus Kommune også nogle mere nicheorienterede sportsgrene som bueskydning, golf og kajaksejlads. Uanset om du er en erfaren udøver eller nybegynder, er der muligheder for at lære og dyrke disse sportsgrene sammen med ligesindede enthusiaster.

Klubber og Foreninger i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune har et rigt foreningsliv, der er med til at skabe en stærk og sammenhængende lokal kultur. Der er klubber og foreninger for næsten enhver interesse og passion. Uanset om du er interesseret i kunst, musik, sport, frivilligt arbejde eller noget helt femte, vil der være en klub eller forening, der passer til dine interesser.

Disse klubber og foreninger giver medlemmerne mulighed for at møde ligesindede mennesker, udvikle deres færdigheder og være en del af et fællesskab. Uanset om du ønsker at deltage aktivt i klubaktiviteter eller bare ønsker at støtte deres arbejde, vil du finde mange muligheder i Aarhus Kommune.

Sådan finder du hold som passer til dig

Aarhus Kommune er en spændende destination for fritidsaktiviteter, klubber og sportsgrene. Uanset om du er voksen eller barn, vil du finde et rigt udvalg af aktiviteter og muligheder for at engagere dig i fællesskabet. Fra kunstworkshops og sportsklubber til naturvandringer og musikundervisning er der noget for enhver smag og interesse i Aarhus Kommune. Udforsk mulighederne og bliv en del af det pulserende fritidsliv i denne fantastiske kommune.

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk