Frederikssund Middelalderkampsport tryout image
Frederikssund Middelalderkampsport logo

Frederikssund Middelalderkampsport

Kampsport hvor du ikke kun lærer at sparke og slå, men også at kæmpe med rigtige våben fra middelalderen.

Adresse
1
Sportsgrene
6
Medlemmer
9
Book en gratis prøvetræning

Book en gratis prøvetræning

Om klubben

Hvad er middelalderkampsport?

Middelalderkampsport er en fuldkontaktsport, som er forholdsvis ny, men allerede solidt etableret sport med både regler og turneringer som afholdes rundt i hele verden - deriblandt verdensmesterskaber for både lande og klubber.

Sporten udøves med rigtige rustninger og våben, som er historisk korrekte og genskabt via gamle fund fra middelalderen - dog er det slet ikke et krav at have sin egen rustning for at kunne starte med at dyrke sporten.

Alle starter sporten med at lære at kæmpe med soft armor, som minder meget om bokseudstyr, men i stedet for et par boksehandsker, bruger man skjold og sværd, som kaldes soft armor. På samme måde fungerer træning på lige fod med mange andre fuldkontaktsport, en blanding af motion, teknik og kamp.

Lyder dette som noget for dig, nogen du kender, eller har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os.

Sportsgrene

Boksning

10-9-7-6, dommeren tæller ned fra 10 da den ene bokser er blevet slået ud. Man har præcis 10 sekunder til at bevise man kan fortsætte kampen, ellers er vedkommende blevet knockoutet. Boksning er en individuel sportsgren med henblik på at mestre hurtighed, intelligens og styrke.
 
En ædel kampsport
Boksning er en kampsport, der udkæmpes i en boksering med knytnæverne. Bokserne skal bærer boksehandsker og forsøge at levere slag mod overkroppen og hovedet, samtidig med der er strenge regler de skal overholde. Boksning er en gammel ædelkampsport, der stammer helt tilbage til Antikkens Grækenland, hvor det nok mere var en regulær slåskamp end boksning. Med tiden udviklede det sig til en populær sportsgren som er med til de olympiske lege. 
 
God motion 
Boksning er kendt for at være en af de hårdeste sportsgrene man kan gå til, da man skal mestre styrke, hurtighed, udholdenhed, for bare at nævne et par stykker. Boksning er en god træningsform, hvor man forbrænder mange kalorier og man har mulighed for at give den gas til alle træninger. Selvom det er en individuel sport, findes der mange holdtræninger man kan deltage på.
 
Forbilleder der har formet sporten
Mikkel Kessler, Jørgen 'Gamle' Hansen, Brian Nielsen, Mike Tyson og Muhammad Ali er nogle af de boksere der med tiden har formet og givet nogle store øjeblikke i bokseringen. De 3 førstnævnte har givet danske boksere et forbillede inden for sporten og vist at danske boksere kan klare sig internationalt. De 2 sidstnævnte er legender indenfor boksning.
 
Vægtløftning på Motivu
På motivu.dk kan du i Skanderborg bokseklub melde dig til en prøvetræning, til deres boksehold som både voksen og barn. Her får du trænet de ting du har brug for, så du kan blive en god bokser. Er du en del af en forening som tilbyder træning til boksning eller andet relevant for folk som ønsker at starte til boksning, så tøv ikke med at få jer oprettet på motivu.dk.
 
Kom nemt og godt i gang med boksning
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til boksning, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om boksning er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
 
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår
 
Motivu har gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale bokseklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk
 
God fornøjelse!
 
 
Hvor går man til boksning?
Hos Skanderborg bokseklub kan du starte til boksning, der tilbyder træning fra alderen +10. Følg jævnligt med på Motivu.dk, da der løbende bliver oprettet nye klubber og træninger. Måske endnu en bokseklub.
 
Hvad er boksning?
Boksning er en kampsport der udkæmpes af 2 boksere i en boksering. De begge er udrustet med boksehandsker og skal forsøge at knockoute den anden eller vinde på point. Boksning er en fysisk hård sport, hvor udholdenhed, styrke og teknik er nøgle egenskaber for at være en god bokser.
 
Er boksning god motion?
Man træner en masse gode egenskaber når man går til boksning, samt kommer i rigtig god kondition. Dette kaldes også motionsboksning. Træningen er en blanding af gammeldags øvelser for at styrke hele kroppen, kombineret med konditionstræning, der ofte er i form af sjipning og løb.
 
Hvornår må man gå til boksning?
Man må gå til kampboksning når man er 10 år og kan derved selv vælge niveauet. Klubber tilbyder som regel, at børnene selv bestemmer om de vil slå og blive slået i hovedet. Med mere erfaring kan man blive flyttet op i niveau, hvor træning og kamp bliver mere seriøst.

Kickboxing

Hvis du skal have en træningsform der for alvor kan få dig i form, få pulsen op og sveden til at pible, så er kickboxing uden tvivl den rette træning for dig. Fra sin spæde start i USA i 1970’erne har kickboxing rødder til andre kampsportsdiscipliner såsom karate, Taekwondo, Kung Fu og Thaiboksning. Her kombineres traditionel boksning med spark, men modsat Thaiboksning er det hverken tilladt at bruge knæ eller albuer. I Danmark er kickboxing folkeligt bedst kendt for at være en genial sport at kaste sig over hvis man vil i form eller smide de overflødige kilo, men kickboxing er faktisk meget mere end det.


Sved på panden og smil på læben
Hvis man som nybegynder til kickboxing frygter, at skulle slå løs på en vildt fremmede så bare rolig, det kommer ikke til at ske. Til begyndertræning lærer du nemlig teknikker, mens du kommer i form. Derfra kan det mere eller mindre gå to veje for dig. Du kan blive så bidt af teknikkerne og kamp delen at du beslutter dig for at træne mod at kæmpe kampe, eller du kan blive så bidt af træningen og den effekt det har, ikke bare på din krop, men også dit humør, at du vælger at fortsætte for sundhedselementet. Uagtet hvilken vej du går, så er der plads til dig i din lokale kickboxing klub.

Kickboxing kommer vidt omkring, når det gælder fordele. Der er de umiddelbare såsom kondition og styrke, men samtidig får du - måske uden at vide det - også trænet din koordinationsevne, din balance og ikke mindst smidighed. Det har fordele for dig der måske sidder på kontor og kæmper med spændingshovedpine, på samme måde som det har fordele for dem som bare aldrig har været gode til at få strukket ud.

Alene i ringe - fælles i træningslokalet
Hvis du skulle blive så bidt af kickboxing, at du ender i ringen, så kommer du til at stå der alene. Før du når dertil, har du dog oplevet det sociale aspekt, som også er til stede i kickboxing klubber. Her er du aldrig alene, hverken med din træning eller dine tanker. For det er hårdt at træne sig i form, hårdt at give den en ekstra skalle når kroppen skriger på en pause, men det er der miljøet i en kickboxing klub for alvor viser hvad det kan. Her er man sammen om at presse kroppen til sit yderste og med dygtige trænere og gode træningspartnere bliver det altså bare nemmere at blive ved.

Efter endt træning er der mulighed for, at få pusten sammen med sine holdkammerater. Her kan der både tales om træningen, men som det ofte er tilfældet, er det ikke nødvendigvis det der kommer til at fylde mest. For mange er livet i og omkring en kickboxing klub også starten på nye venskaber og et frirum fra hverdagens stress og jag. Vi har svært ved at forestille os hvad der kunne være bedre, end at komme i form samtidig med at man skaber sig selv et frirum og derigennem får mentalt overskud.

Kickboxing på Motivu
På motivu.dk kan du holde dig opdateret med, hvor i landet du kan gå til kickboxing. Siden bliver løbende opdateret med nye foreninger som opretter gratis prøvetræninger. Skulle din lokale klub ikke være på siden, så kan du hive fat i dem, og bede dem om at oprette sig eller du kan væbne dig med tålmodighed, for der kommer hele tiden nye klubber til.

En af de klubber som allerede er at finde på motivu.dk er Lyngby Kickboxing. Her kan du få trænet hele kroppen igennem under kyndig vejledning fra dygtige trænere. Klubben er for alle, som er interesseret i at starte til kickboxing, og har både hold for motionister såvel som for elite kæmpere. Som de selv siger, så er det ligegyldigt om man er dreng, pige, tyk, tynd, ung eller gammel - de skal nok have et hold som også passer til dig.

Kom nemt og godt i gang med kickboxing
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til kickboxing, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om kickboxing er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale kickboxing klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!


Adresse

Kølholm
Møllevej 100, 3630 Jægerspris
Se på kort