Om Christiansfeld Kegleklub

Klub alias: CK

Klub CVR: 29639280

Kegleklub for seniorer 55+

Vi er en kegleklub for seniorer 55+ som spiller Kegling i 2 timer af gangen, med op til 16 deltagere ad gangen, der holdes kaffepause undervejs spiller på 4 baner i Cuben Christiansfeld.
Christiansfeld kegleklub blev etableret i 1997
Alle spiller de samme tider hver uge.
Vi spiller fra starten August til 1. maj
Holder julehygge med en juleturnering
Vi afholder en julefrokost.
Vi holder også en afslutningsfest i begyndelsen af maj måned

Lidt om keglesportens historie

Keglesporten stammer sandsynligvis fra Frankrig fra det 16. århundrede. Den danske form for keglespil er kommet hertil fra Tyskland, hvor keglesporten fortsat er meget mere udbredt end i Danmark.

Dansk Kegle Forbund (under Dansk Idræts Forbund) blev stiftet i 1942. Forbundet arrangerer en landsdækkende turnering, danmarksmesterskaber og landskampe. Under Dansk Kegle Forbund er der 4 unioner.

Hvem kan dyrke keglesport?

Det kan alle - børn samt kvinder og mænd uanset alder. Fysisk styrke er ikke nogen nødvendighed.

Hvad forventes af en keglespiller?

Der stilles ikke krav fra klubben til en keglespillers indsats - dvs. man kan godt træne uden at spille kamp, hvis man ikke ønsker at deltage i konkurrencen mod 'fremmede spillere' fra andre klubber.

Hvad opnår man gennem keglesporten?

Man opnår at være med i et socialt fællesskab, hvor det er muligt at konkurrere mod først og fremmest sig selv, men også mod klubkammerater og keglespillere fra andre klubber, hvis man selv ønsker det.

Desuden træner man i at fastholde en høj koncentration under den fysiske aktivitet, som keglespillet indeholder. Også en evne til at 'læse en bane' kan opøves.

Det sociale element i sporten fremmes ved, at der i forbindelse med træning og evt. under kampe og turneringer opstår flere pauser mellem spillerunderne, hvor der er rig lejlighed til at slappe af med en kop kaffe eller øl/vand.

Hvordan er en keglebane m.m. bygget?

Der spilles på en bane, der er bygget af træ bortset fra tilløbet, der består af linoleum. Selve banen er 35 cm bred og 23,5 m lang. Banen er svagt hul, så kuglen - man spiller - får en let slingrende kurs. På hver side af banen er der en rende, som kuglen falder i, hvis et slag mislykkes.

Hvordan spiller man kegler?

Man starter med at indtage en ”startstilling”. Denne afhænger af hvilken teknik man bruger. Kaster man med to hænder, stiller man sig med spredte ben hen over linoleumsstykket. Kaster man med én hånd, står man enten stille ved siden af linoleumsstykket, eller man tager 2-3 skridts tilløb.I alle tilfælde kastes bolden så den rammer linoleummet, og ikke ind på træbanen.

I Christiansfeld Kegleklub består en serie af 10 slag, hvorefter den næste spiller i gruppen går på banen. I turneringer spilles der serier på 40 - 60 - 80 slag, afhængig af hvilken division/serie der spilles i.

Man siger, at 7 væltede kegler er 'snit' - dvs. at man på 10 slag skal vælte 70 kegler for at have nået 'snit'. Når man vælter mindre en 'snit', har man spillet 'under' og omvendt har man spillet 'over' når man har væltet mere end 'snit'.

De bedste spillere kan typisk præstere omkring snit eller endda flere kegler over snit, og det er ikke unormalt at nye og uøvede spillere starter med 15-20 under snit, MEN man vil opleve, at der hurtigt sker fremskridt! (og det er med til at gøre sporten til en god oplevelse).

Lidt forvirret - så prøv bare en gang selv (det er ikke svært)

Foreningens navn er "Christiansfeld Kegleklub" og dens hjemsted er Kolding kommune.

Kontingentet andrager pt. 450,00 kr. incl. 2 timers ugentlig træning.

For yderligere 2 timers træning betales 200,00 kr.

Passiv medlemskab 100,00 kr

Vi glæder os til at tage imod dig! Du skal være så hjertelig velkommen i Christiansfeld Kegle Klub.

Kegler i Christiansfeld

Christiansfeld Kegleklub har aktive kegler hold her: Cuben (Østprøven 1). Holdene træner mandage, tirsdage, onsdage og fredage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 55+ årige.

Christiansfeld Kegleklub har følgende kegler hold i Christiansfeld.

Cuben (Østprøven 1):
Kom og spil kegler - hver mandag aften (55+ år) | Mandage, kl. 19:00 - 21:00
Kom og spil kegler (For alle niveauer - 55+ år) | Tirsdage, kl. 13:00 - 15:00
Kom og spil kegler (For alle niveauer - 55+ år) | Onsdage, kl. 15:00 - 17:00
Kom og spil kegler hver fredag eftermiddag | Fredage, kl. 13:00 - 15:00
Kom og spil kegler (For alle niveauer - 55+ år) | Onsdage, kl. 11:00 - 13:00
Kom og spil kegler (For alle niveauer - 55+ år) | Onsdage, kl. 13:00 - 15:00
Kom og spil kegler (For alle niveauer - 55+ år) | Tirsdage, kl. 15:00 - 17:00

Christiansfeld Kegleklub har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Kolding kommune