Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+ tryout image
Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+ logo

Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+

Tilmeld gratis prøvetræning

Tilmeld gratis prøvetræning - Der er kun 1 åbent hold i Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+

Klubbens adresse

  • Træningshaven i Frederiksberg Sundhedscenter

    Stockflethsvej 4, 2000 Frederiksberg

Om Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+

Klub alias: SOM

Vi er motionsfællesskabet "Sammen om Motion”, der træner sammen uden en fast underviser. Her er du med til at bestemme, hvad vi skal lave.

"Sammen om Motion” er et motionsfællesskab bestående af en god blanding af 10-12 mænd og kvinder over 65 år, Vi mødes i Frederiksberg Sundhedscenters baghave, hvor der er en fantastisk skøn seniorvenlig træningshave, som vi har fået lov til at bruge til vores træning. Træningshaven er trygt og hyggeligt placeret lige bag Frederiksberg Hospital. Her er røgfrit og mulighed for toilet i Frederiksberg Sundhedscenter.

Det unikke ved vores motionsfællesskab er, at vi ikke har en fast underviser. Det betyder, at vi selv bestemmer fra gang til gang, hvad vi har lyst til at lave af fysisk aktivitet. Mulighederne er utrolig mange, da vi er omgivet af både en træningshave, en balancehave, flere grønne oaser, samt en hjertesti på Frederiksberg Hospitals område.

Vi starter altid med den dejligste opvarmning, da vi er så heldige, at én af vores deltagere er en tidligere idrætslærer. Så vi får altid varmet hele kroppen op, så vi er klar til næste aktivitet. Derefter kan vi finde på at træne vores balance, kondition og muskelstyrke i de mange seniorvenlige træningsredskaber og stationer, der findes i Træningshaven. Der er alt lige fra motionscykler, til balancestubbe, hængebro og en trappe.

Ved siden af træningshaven er der en aktivitetskasse, som indeholder bolde, kegler, petanque, kroket, elastikker. Når græsset er tørt, kan vi finde på at tage nogle af disse redskaber frem og hygger os med leg og spil.

Vi elsker at gå ture og opleve, hvordan årstiden ændrer naturen. Særligt holder vi meget af at gå rundt på hjertestien på Frederiksberg Hospitals område, da den byder på en kunstnerisk naturoplevelse. En tidligere meget kreativ hospitalsgartner har lavet over 50 forskellige skabninger af stål, sten og beplantning, så vi bliver ført igennem en labyrint af buske, bede, sten skåret ud som eksotiske dyr. Vi kigger op, vi kigger ned, og vi får en eventyrlig oplevelse og et smil på læberne hver gang.

Vi træner udenfor hele året rundt, og vi mødes også gerne i sommerferien, da det er sådan en dejlig måde at være sammen på.

Hvis vejret er vådt, og græsset er glat, låner vi et lokale i Frederiksberg Sundhedscenter. Her finder vi ofte på at spille bevægelsesbanko eller laver øvelser med brug af elastikker.

Vi nyder alle disse muligheder for træning, og at vi selv kan være med til at skabe variation og bestemme, hvad vi har lyst til at lave af fysisk aktivitet. Vi kan også finde på at dele os op, hvis nogen helst vil gå en tur og andre hellere vil spille petanque. Vores skønne fælles opvarmning er som regel vores faste holdepunkt.

Alle kan være med. Du bestemmer selv tempo, valg af øvelser og intensitet. Det kan dog være en udfordring, hvis du er gangbesværet eller bruger rollator.

Vi tager selv kaffe med og hygger ca. 30 minutter efter træningen enten udenfor, når vejret er til det eller inde i Frederiksberg Sundhedscenter.

Vi er ikke organiseret som en forening, men vi har et tæt samarbejde med Frederiksberg Sundhedscenters motionsvejledere, som hjælper os med en flyer og giver os løbende inspiration til nye øvelser og aktiviteter, når vi har brug for det. Vi hjælper også dem fx. på den årlige seniormotionsdag i Lindevangsparken med praktiske ting lige fra at servere kaffe til at pakke muleposer m.m.

Vores motionsfællesskab "Sammen om Motion" har eksisteret siden 2016. Vi kalder vores motion "Hold hjernen frisk", fordi vi vi får en masse frisk luft, og fordi vi laver noget forskelligt fra gang til gang med udgangspunkt i lyst og vejr.

Så hvis du motiveres af variation og godt kan lide at være med til at bestemme, om vi skal gå en tur eller spille bold, kan dette motionsfællesskab være noget for dig. Bare mød og og du vil blive taget godt imod.

Grundtræning i Frederiksberg

Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+ har aktive grundtræning hold her: Træningshaven i Frederiksberg Sundhedscenter (Stockflethsvej 4). Holdene træner fredage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 60+ årige.

Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+ har følgende grundtræning hold i Frederiksberg.

Træningshaven i Frederiksberg Sundhedscenter (Stockflethsvej 4):
Hold Hjernen Frisk | Fredage, kl. 10:00 - 11:00

Sammen om Motion - motionsfællesskab for voksne 60+ har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Frederiksberg kommune