Om Afc Ørestaden Spartans

Klub CVR: 34652236

I Spartans er der plads til alle. Vi er en stor familie.

AFC Ørestaden Spartans er en nyere klub som blev grundlagt i 2012 af en flok forældre og seniorspillere. Klubben har gennem årene haft succes på både junior- og seniorområdet.
I klubbens første sæson havde vi et U16- og et seniorhold. Året efter fik vi tilmed et U19-hold. Efter et par års holdsamarbejde med andre klubber måtte klubben desværre erkende, at juniorafdelingen var nødsaget til at lukke ned for en stund. Ved dags dato har klubben, desværre, kun seniorholdet tilbage.

Hvis du skulle være i tvivl, så spiller vi amerikansk fodbold.
Amerikansk fodbold er en kontaktsport som har plads til alle uanset størrelse, atletiske evner og talent. Vi siger at, football er for alle, fordi vores sport favner alle typer fra de små hurtige til de store og tunge.

Amerikansk fodbold er ikke en sport som giver flere skader, trods hårdere kontakt, end andre og mere klassiske sportsgrene såsom håndbold og fodbold.

Vi har de seneste år forsøgt at sætte gang i juniorafdelingen igen, men på grund af corona og dens restriktioner har dette været en udfordring. Nu er tiden så kommet til, at vi igen skal have gang i juniorafdelingen samt videre udvikle på vores seniorafdeling.

Kampprogrammet er forskelligt i forhold til aldersgrupper/rækker.
I juniorrækkerne er kampprogrammet…
U12-U14: Stævneplan
U16 og U19: Fast kampprogram

Mens man på senior ligeledes spiller efter et fast kampprogram.

Træning
Juniorhold:
Vintertræning - indendørs (november-marts): tirsdage
Sommertræning (april-oktober): tirsdag og torsdag

Seniorhold:
Vintertræning - udendørs (november-marts): tirsdag og søndag
Sommertræning (april-oktober): tirsdag og torsdag

I sommerhalvåret træner alle hold på Boldfælleden, Artillerivej 190, 2300 København S.


Vidste du at…
• I 2015 vandt U16 7-mands rækken, altså blot tre år efter klubben blev grundlagt.
• I 2018 vandt seniorholdet 1. division.
• I 2014 sendte Spartans en af grundstene bag klubben, Steven Nielsen, til USA på high school. I 2020 blev Steven signed med Jacksonville Jaguars i verdens bedst liga - NFL. Sidste år, 2021, blev han drafted som 2nd overall i den global draft til CFL, som er den bedste canadiske liga. Steven har gennem det seneste år spillet sig til en starter position hos Edmonton Elks.

I klubben sætter vi en stor del og ære i fællesskab og sammenhold. For at styrke netop disse værdier afholder klubben hvert år følgende sociale arrangementer:
• Pre-season dinner – en aften inden sæsonens første kamp, hvor alle klubbens medlemmer spiser middag og hygger sammen i nogle timer.
• Sommerfest – et heldags arrangement med et fastlagt tema. Her begyndes med et helt særligt spil rundbold efterfulgt af middag, fest og hygge til den helt store guldmedalje.
• Award night – pokalaften med middag efter sæsonens sidste kamp. Her hyldes og takkes alle i og omkring klubben.

Derudover deltager klubben i diverse arrangementer og festivaler, såsom Copenhell og Ringsted Festival, i løbet af året.

Det siger tidligere spiller om klubben…

Sebastian Møller Kjærsgaard – tidligere seniorspiller
”Jeg følte virkelig hurtigt, at jeg blev en del af holdet. Alle var meget åbne og imødekommende. Det var fedt at alle lige gik en runde og sagde hej og gav hånd både før og efter træning. Det gjorde man hurtigt lærte folk at kende.
I forhold til det sportslige så har klubben en virkelig god intensitet både til kampe og træning, og niveauet er rigtig højt selvom det kun er 1. division. Både under tidligere træner Ice, men også under det nuværende trænerteam bliver der virkelig arbejdet på at forbedre alle dele af holdet. Der er ikke nogen enheder man føler, bare får lov til at passe sig selv. Træning er planlagt godt og man får meget ud af det.
Klubben har også mange gode traditioner – preseason dinner, Ringsted Festival, Rookieday og busturer. Det at kærester, koner og børn er så meget en del af det, gør også at man føler et bedre sammenhold og det bliver mere end bare football. Det bliver nærmere en stor familie.
Jeg kunne sagtens blive ved med at rose klubben og deres indsats til skyerne, men jeg tror dette i store træk dækker det. Spartans er bare rigtig fed at være en del af, både i og udenfor football. Det har været en kæmpe fornøjelse at være en del af Spartans de seneste 4 år."

For os er det vigtigt at…
• man føler sig velkommen
• skabe sammenhold
• holde den gode stemning

Klubbens stærkeste side findes i sammenholdet. Vi hører gentagende fra nuværende og tidligere medlemmer, at klubbens store sammenhold på mange punkter kan beskrives som en familie.
Man bliver taget imod med åbne armen, og føler sig fra første dag velkommen.

Amerikansk Fodbold i København

Afc Ørestaden Spartans har aktive amerikansk fodbold hold her: Gerbrandskolen (Gerbrandsvej 9) og Kalvebod Fælled Skole (Else Alfeltsvej 2). Holdene træner tirsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 10 - 60 årige.

Afc Ørestaden Spartans har følgende amerikansk fodbold hold i København.

Gerbrandskolen (Gerbrandsvej 9):
Amerikansk fodbold - U12 - U14 - U16 | Tirsdage, kl. 18:00 - 19:30

Kalvebod Fælled Skole (Else Alfeltsvej 2):
Amerikansk fodbold - U19 og senior | Tirsdage, kl. 20:00 - 21:30

Afc Ørestaden Spartans har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af

København kommune

København Kommunes brede udvalg af sportsaktiviteter

Motivu.dk/København er din ultimative kilde til at udforske klubber og sportsgrene i København. Uanset om du søger efter specifikke klubber i København, ønsker at opdage forskellige sportsgrene i byen eller leder efter sportsklubber og spændende sportsaktiviteter, er vores hjemmeside skræddersyet til at opfylde dine behov. Vi tilbyder omfattende oplysninger om klubber og sportsgrene i København, så du kan finde præcis det, du leder efter. Uanset om det er fodbold, tennis, boksning, yoga eller andre populære sportsgrene, kan du finde relevante oplysninger og ressourcer hos os. Vores mål er at sikre, at du får den bedste oplevelse og kan udforske et væld af København Kommunes sportsaktiviteter.

Vi tilbyder detaljerede beskrivelser af klubber og sportsgrene, herunder deres beliggenhed, faciliteter, prøvetræninger, hold, medlemsgebyrer og anmeldelser fra andre sportsentusiaster. Vores mål er at give dig alle de nødvendige oplysninger, så du kan træffe informerede valg og finde den klub eller sportsgren, der passer bedst til dig og nærmest dig.

Vores hjemmeside er let at navigere og er meget brugervenlig. Du kan nemt søge efter klubber og sportsgrene enten ved at bruge vores søgefunktion, hvor du kan indtaste din lokation og filtrere resultaterne efter dine præferencer, eller ved at udforske vores kategorier og sektioner, der organiserer klubber og sportsgrene efter deres type og popularitet i København.

Vi ved, hvor vigtigt det er at have adgang til opdaterede oplysninger, derfor arbejder vi konstant på at opdatere vores database og oprette nye klubber og sportsgrene. Vi opfordrer også brugerne til at dele deres erfaringer og anmeldelser af klubber og sportsgrene, så andre kan drage fordel af deres indsigt og feedback.

Hos Motivu.dk/København er vi også opmærksomme på betydningen af fællesskab og samarbejde inden for sportsverdenen. Derfor stræber vi efter at facilitere kommunikation og forbindelse mellem sportsentusiaster, klubber og trænere. Vores hjemmeside indeholder muligheden for at tilmelde sig en gratis prøvetræning på et hold hos en af klubberne inden for Københavns Kommune.

Vi forstår, at valget af en klub eller sportsgren er en personlig beslutning, der kan påvirke dit velvære og sportsudøvelse. Derfor er vi her for at hjælpe dig med at gøre den rette beslutning. Uanset om du er interesseret i at finde en klub for at dyrke motion, konkurrere på højt niveau eller blot møde nye mennesker og have det sjovt, er Motivu.dk/København din troværdige guide til at opfylde dine sportsmål. Søg på tværs af foreningers tilbud og aktiviteter og find det hold som passer bedst til dig.

Så lad os sammen begynde din rejse mod at finde din næste klub eller sportsgren i København. Udforsk de forskellige hold og sportsaktiviteter i København, og lad os hjælpe dig med at opdage de muligheder og oplevelser, der venter på dig i Københavns dynamiske sportsmiljø.

Nedenfor har vi prøvet at besvare nogle af de typiske spørgsmål, du måske kan finde gavnligt i din søgende efter din næste klub eller aktivitet.

Hvilke klubber tilbyder fodboldtræning i København?

Der er adskillige klubber i København, der tilbyder fodboldtræning. Nogle af de populære klubber inkluderer FC København, Brøndby IF, B93, Fremad Amager og Hvidovre IF. Disse klubber har forskellige hold og træningsprogrammer til spillere på forskellige niveauer og aldre. Filtrer efter fodbold her på siden, for at se alle resultater som fodboldklubber i København tilbyder.

Hvor kan jeg finde en bokseklub i København?

I København er der flere bokseklubber, hvor du kan træne og forbedre dine boksefærdigheder. Nogle af de kendte bokseklubber i København inkluderer KBK Boxing, Bokseklubben Vægteren, BK Olympia og BK Dan. Disse klubber tilbyder træning for både begyndere og mere erfarne boksere. Du kan finde flere oplysninger om bokseklubber ved at søge på Motivu.dk/København og filtrere efter sportsgrenen boksning.

Er der nogen steder, hvor jeg kan prøve yoga i København?

Ja, der er flere steder i København, hvor du kan prøve yoga. Byen har et stort udvalg af yogastudier og fitnesscentre, der tilbyder forskellige yogaformer og niveauer. Nogle populære yogastudier i København inkluderer Yoga Factory, Hot Yoga Copenhagen, Hamsa Yoga Studio og Bikram Yoga Copenhagen. Disse studier tilbyder både begynderklasser og mere avancerede sessions. Filtrer efter yoga her på siden, for at se alle resultater som der findes i Københavns Kommune.

Hvilke sportsgrene er populære i København?

København er kendt for at være en aktiv by med en bred vifte af populære sportsgrene. Nogle af de mest populære sportsgrene i København inkluderer fodbold, løb, cykling, håndbold, svømning, tennis, badminton, fitness og basketball. Disse sportsgrene har et stort udvalg af klubber, faciliteter og arrangementer i byen. Du kan finde oplysninger om populære sportsgrene og relaterede klubber her på siden.

Er der klubber i København, der tilbyder børnetræning?

Ja, der er mange klubber i København, der tilbyder børnetræning i forskellige sportsgrene. Fodboldklubber som FC København, Brøndby IF og B93 har ungdomshold og træningsprogrammer for børn i forskellige aldersgrupper. Der er også klubber, der fokuserer specifikt på børnetræning i sportsgrene som svømning, gymnastik, håndbold og tennis. Du kan finde flere oplysninger om klubber, der tilbyder børnetræning og ungdomstræninger, hvilket har gavnet mange til bedre trivsel og helbred.

Hvordan kan jeg finde en tennisbane i København?

Hvis du leder efter en tennisbane i København, er der flere muligheder. Du kan starte med at undersøge tennis- og idrætsklubber i byen, da mange af dem har tennisbaner til rådighed for medlemmerne. Nogle populære tenniscentre i København inkluderer KB Tennis, Frederiksberg Tennis Club, Gentofte Tennis Klub og B93 Tennis. Derudover har København også offentlige tennisbaner, der kan bookes gennem kommunens idrætsfaciliteter. Hvis du vil starte i en tennisklub, så find et hold her på siden og start med en gratis prøvetræning.

Hvad er de bedste fitnesscentre i København?

København har mange fremragende fitnesscentre, der passer til forskellige behov og præferencer. Nogle af de bedste fitnesscentre i København inkluderer Fitness World, SATS, Fresh Fitness, DGI-byen Fitness og Fitnessdk. Disse centre tilbyder moderne faciliteter, et bredt udvalg af træningsudstyr, gruppetræning og personlig træning. De fleste fitnesscentre har også dygtige instruktører og trænere til rådighed for at hjælpe dig med at opnå dine træningsmål.

Hvor kan jeg tilmelde mig løbeklubber i København?

Hvis du er interesseret i at deltage i en løbeklub i København, er der flere muligheder at vælge imellem. Nogle populære løbeklubber i København inkluderer Sparta Atletik og Motion, Copenhagen Running Crew, Parkrun København og NBRO Running. Disse klubber arrangerer regelmæssige løbeture, træninger og sociale arrangementer for løbere på alle niveauer.

Læs mere Luk