Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening tryout image
Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening logo

Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening

Tilmeld gratis prøvetræning

Klubbens adresse

  • Lundtoftehallen

    Ravnholmvej 11, Lundtofte, 2800 Kongens Lyngby

Om Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening

Traditionel kampkunst

Seishinkan den danske afdeling af den traditionelle japanske kampkunstskole, Nippon Budoin Seibukan, der har hovedsæde i Nobeoka, Japan. Seishinkan kan oversættes fra japansk som: ”Stedet hvor man lærer at handle korrekt”. Dette sted er i sin konkrete forstand i Lundtoftehallen i Lyngby-Taarbæk kommune, hvor vores forening har ligget siden 1988.

Vi tilbyder undervisning i flere traditionelle japanske kampkunster:

Yoshinkan Aikido: Traditionel japansk kampkunst, hvor man bruger modstandernes egne kræfter mod dem selv. Yoshinkan aikido er kendt som en hård udgave af aikido og anvender mange kast og ledlåse.

Mugai ryu Iaiheiho: Sværdets vej – En stor del af de gamle samurais kampkunst. Man træner træk og skær med japansk blanksværd i solo- og partnerøvelser. Man vil som udgangspunkt begynde med et træsværd i undervisningen.

Shindo Muso ryu Jodo: Klassisk japansk kampkunst med stav som våben mod bl.a. sværdet. Undervises i kata (forme) og som en del af et større curriculum med kenjutsu, tanjojutsu, kusarigamajutsu og juttejutsu.

Okinawa Goju ryu Karatedo: Med udspring på Okinawa holder Goju-ryu karatedo traditionen i hævd omkring karates holistiske tilgang til selvforsvar. Goju betyder ”hård-blød”, og blander således hårde slag med bløde teknikker.

Tenshin Shoden Yoshin ryu Bujutsu: Bujutsu var samuraiernes gamle kampsystem, hvis historie kan spores helt tilbage til for over 1200 år siden. Den har sit udspring på feudaltidens slagmark og er senere omorganiseret med henblik på dels selvforsvar, men også på bevarelsen af datidens traditionelle kampkunst med sværd og stav.

Vi tilbyder undervisning i alle stilarter efter personlig aftale. Som udgangspunkt undervises der i Yoshinkan aikido tirsdag og torsdag aften.

Vores forening har et tæt forhold til den japanske hovedskole og deltager i træning i Japan (næsten) årligt.

Chefinstruktøren Peter Kirkegaard har trænet kampkunst siden 80'erne og har været jiriki deshi (direkte elev) af Kai Kuniyuki Taishin soke siden 1998, hvor han havde et 6 måneder træningsophold i Japan. Peter sensei er gradueret 5. dan i ovennævnte 5 stilarter.

Aikido i Lundtofte

Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening har aktive aikido hold her: Lundtoftehallen (Ravnholmvej 11). Holdene træner tirsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 15 - 80 årige.

Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening har følgende aikido hold i Lundtofte.

Lundtoftehallen (Ravnholmvej 11):
Yoshinkan aikido | Tirsdage, kl. 19:30 - 20:45
Yoshinkan aikido | Torsdage, kl. 19:30 - 20:45

Seishinkan Lyngby Selvforsvarsforening har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Lyngby-Taarbæk kommune