Om klubben

Så er basketball endelig inden for rækkevidde af alle børn i Horsens!

Børnebasket Horsens er foreningen, der tilbyder basketball til alle børn i alderen 6-11 år, fordelt på flere afdelinger i Horsens. I Børnebasket Horsens kan du spille basket i Stensballe, Højvang, Bankager, Østerhåb og Østbirk.

Børnebasket Horsens's vision er at få endnu flere børn i Horsens til at spille basket. Det gør vi ved at flytte foreningsidrætten tættere på børnene, og bygger på det grundprincip at basketball kommer til børnene i stedet for at børnene skal komme til basketball.

Det kræver ingen forudsætninger at være med - og vores hold er for både drenge og piger. Boldene der spilles med er særligt designet til børnebasket og kurvene er i en højde, så alle kan opleve fornøjelsen af at score.

Vores værdier er fællesskab, glæde og motivation - og vi glæder os til at se dig til træning!

Klubbens sportsgren

Basketball

Om du er startet med NBA2K, om du har set en kende for meget Crunch Time på TV2play eller du har spillet tyr i skolegården og derfra har fået en interesse for basket, så er der på motivu.dk et baskethold som passer dig. I skrivende stund har vi på motivu.dk lige nu mere end 120 forskellige basket træninger du gratis kan prøve af.

Hvorfor spille basket?
Basket er først og fremmest sjovt, hvilket altid er en god grund til at gå i gang med noget. Basket er på nogle punkter et teknisk spil, hvor der er mange små justeringer, som man laver i starten, der giver resultater med det samme. Der skal således ikke meget til i starten, for at man kan gå fra ikke at kunne noget, til sagtens at kunne være med. Det giver en fed fornemmelse når man begynder at fange hvordan armen skal bøjes når man skyder, følelsen af at lave sin første crossover eller når bolden let og elegant slipper fingrene i et layup. Det er alt sammen ting du kan lære til basket, men det er kun de offensive ting. Defensivt handler det om enten at være let på fødderne, have det rette tyngdepunkt. Hvis man er lidt større, så handler det rigtig meget om timing og placeringsevne, men det udmønter sig til gengæld i blocks hvilket er den fedeste følelse du kan få.

Basket er altså fedt fordi du kan få lov at bevæge dig, samtidig med at fysik - modsat hvad mange tror - ikke er alt i basket. Hvis du er god til at skyde, så er der altid plads til dig på holdet. Og lige netop holdet er vigtigt, hvorfor basket ikke kun handler om spillet på banen, men også dine eller dit barns sociale kompetencer er vigtige for at klare sig godt til basket. Da det er et holdspil, og et spil hvor man hurtig ser dum ud hvis ikke holdet hjælper hinanden, spiller det sociale en vigtig rolle. Basket har som sport fået mere og mere fat i danskerne og før vi snart ser Iffe Lundberg i NBA, så hop med på bølgen og start til verdens bedste sport.

Højt flyvende eller godt skydende
På Motivu kan du se nogle af de forskellige tilbud vi har, når det kommer til basket. En ting kan du dog være sikker på, når først du har været til en prøvetræning, vil du gerne mere. Du kan forvente at komme til at lære en masse, men også at have ømme arme og ben når først træningen er færdig. For selvom det ser let ud at skyde, så kommer det til at brænde i armene når først du har skudt længe nok. Det er dog ikke kun armene du kan mærke at du har brugt dagen efter en træning. Basket er nemlig et højintenst spil, hvorfor en god kondition og stærke ben er en fordel. Det højintense bliver ikke mindre hårdt af hvor eksplosiv en sport det er, da du hurtigt skal kunne komme omkring, eller følge med, en modstander, men også helst med tiden få lært at springe højt.
Det kan lyde som en lang liste man skal igennem, men rejsen dertil er så sjov, at det er besværet værd. Samtidig får du i klubberne på motivu gode og motiverede trænere som står på spring for at hjælpe dig med at blive bedre. Desuden er basket et spil, hvor man ikke behøves at kunne det hele for at være en vigtig del af holdet. Det er godt at være højt flyvende, stor eller hurtig, men hvis du tager dig tiden til at lære at skyde, så er du mest lige så uundværlig som de mere atletiske spillere.

Kom nemt og godt i gang med Basketball
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til basket, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning så du kvit og frit kan prøve om basketball er noget for dig eller dit barn.
For at gøre det hele nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Det eneste du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:
  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Til basket kommer du til at lære om Pick&Rolls, så lad os være dit pick, så du nemt kan Roll mod din første basket træning. Motivu har nemlig gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale basket klub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!


Klubben er en del af

Horsens kommune

Horsens:

Horsens er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Horsens er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Horsens står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Bryrup, Skanderborg, Ry, Horsens, Hovedgård, Brædstrup, Gedved, Østbirk, Flemming, Klovborg, Stenderup, Hornsyld, Endelave som har et centralt mødested for byens borgere i Horsens.

I Horsens findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Dagnæshallen, Horsens Badmintonhal, Horsens Crossfit & Open Gym, AK Herkules, Butterfly Fitness Horsens, FitnessX Emil Møllers Gade, Fit&Sund Grønlandsvej Horsens, Fit&Sund Langmarksvej Horsens, Fitness World Ove Jensens Alle 19 Horsens, LOOP Fitness Høegh Guldbergsgade Horsens, Fit&Sund Høegh Guldbergs Gade 36 Horsens, Sportshallerne i Brædstrup, Østbirkhallen, Fitness World Tobaksgården Horsens, Bankagerhallen, Stensballe Boldarealer, Stensballeskolen, Egebjerghallen, Hovedgård Hallen, Vesthallen, Hattinghallen, Højvanghallen, Gedvedhallen, CASA Arena Horsens, Forum Horsens, Langmarkskolen, Søvind Stadion, FC Horsens, Torsted Stadion, Stensballegaard Golf, Horsens Golfklub, Hansted Pay and Play, Østerhåbskolen - Afdeling Hatting, Horsens Byskolde afd. Kildegade, Søvind Skole, Horsens Byskole afd. Kildegade, Dagnæsskolen, Østerhåbskolen - Afdeling Torsted, Vestbirk Friskole, Boller og Horsens Rideklub (Stald Vestergård), Stensballe Ridecenter, Horsens Skyttekreds, Østjysk Flugtskydnings Center, GymHouse (Hulvej Skole), Horsens Byskole afd. Fussingsvej, Søvindhallen, Lundhallen, Torstedhallen, Stensballehallen, Horsens Tennisklub, Brædstrup Tennisklub, Sydbyens Tennis Klub, Brædstrup Skole, Horsens Gymnasium, Brædstrup Rideklub, Kværnbækgård Ridecenter, Molger Rideklub, Stald Grønvang, Vestbirk Ridecenter, Sønder Vissing Flugtskydebane, Østbirk-Yding jagtforening, Brædstrup Skytteforening, Østbirk Skytteforening, Hovedgård Fitnessforening, Fælleshuset Sdr. Vissing, Tvingstrup Stadion, Horsens Firmaidræt Hattingvej, Korning Stadion, Nim Sportsplads, Østbyen, Elbæk Efterskole, Fit&Sund Torstedalle Horsens, Fit&Sund Søndergade 11 8740 Horsens, Hovedgård Skole, Hovedgård Skytteforening, Fuglsang, Hovedgård Friluftsbad, Fit&Sund Strandkærvej Horsens, iGym Høegh Guldbergs Gade Horsens, Åbjergskoven, Bygholm Park, Horsens, Egebjergskole, Østbirkskole, Bordtennishallen, Endelaveskolen, Horsens Byskole Lindvigsvej, Nimskole, Sdr.Vissingskole, Bakkeskolen Sejet, Sundparkhallen, AUA, Crossroads Gym IVS, Toolbox CF, Gedved Bikepark, Tamdrup Tennisklub, Gedved Superrampe, Horsens Skatepark, Rådhustorvet Horsens, Hovedgård Stadion, VIA Hallen, Nørrestrand, Horsens Gymnasium/Horsens Statsskole, Box365 Horsens som ligger i Horsens.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk