Tilmeld gratis prøvetræning - Der er 3 åbne hold i Pionererne

Køn og alder

Tidspunkt

Nulstil filtre

Om Pionererne

Klub CVR: 30334280

Vi er en spejdergruppe, der holder til i Vejstrup Ådal, Nyborgvej 518, 5881 Skårup Fyn.

Vil man gerne være spejder, så har vi de rette betingelser i vores fantastiske Vejstrup Å- dal.

Vi afholder møder i Å dalen, Nyborgvej 518, 5881 Skårup Fyn.

Søndag 10- 12: Familiespejd for aldersgruppen 0- 100 år.

Hvem kan være med? Alle er velkomne, I Pionererne er familiespejd fra 0-100+ år

Hvor tit mødes vi? Der er møde i Å-hytten hver 2. søndag i ulige uger. Familiespejd deltager også i nogle af gruppernes fælles aktiviteter. Der laves et halvårsprogram, som bliver lagt på gruppernes hjemmesider.

Skal der være forældre med til hvert møde? Det er vigtigt at børnene følges med nogle andre voksne de er rigtig trygge ved hver gang. Det kan f.eks. også være deres bedsteforældre. Aktiviteterne vil i reglen være planlagt efter at der ca. er 1 voksen pr. barn.

Hvad koster det? Kontingentet for familiespejd er pt. 500 kr./år pr. familie. I får lov til at komme 2 gange, for at se om det er noget for jer. Der betales kun kontingent pr. familie. Der betales for deltagelse i ture, men undtagelse af juleturen. Betaling for turen kan også være nødvendig for de voksne afhængigt af udgifternes natur.

Mandag 16.30- 18.30: Mikro/Mini 6- 9 år

Mikro/Minigrenen er for børn fra 6 - 9 år, de holder til i den naturskønne Vejstrupådal, hvor Pionererne har en stor grund med et par hytter.

Mikro/minierne tager på 3 weekendture + 1 sommerlejr om året.

Det koster naturligvis noget at være spejder, men hvad får man for pengene? I flokken er kontingentet 425 kr. pr. kvartal - det dækker:

materialer til møderne såsom; tovværk, brænde, indgridienser til madlavning og meget mere.
Det Danske Spejderkorps´ månedsblade for børn og unge "Spejdersnus" og "Track"
Ture og arrangementer er som udgangspunkt med egenbetaling

Mandag 16.30- 18.30: Junior 9- 12 år
Juniorgrenen er for spejdere mellem 9 og 12 år. Juniorene holder til i den naturskønne Vejstrupådal, hvor Pionererne har en stor grund med et par hytter.

Juniorene tager på minimum 3 weekendture + 1 sommerlejr om året.

Det koster naturligvis noget at være spejder, men hvad får man for pengene? I flokken er kontingentet 425 kr. pr. kvartal - det dækker:

matrialer til møderne såsom indgridienser til mad, knob, besnørringer m.m.
Det Danske Spejderkorps´ månedsblade for børn og unge "Spejdersnus" og "Track"
Ture og arrangementer er som udgangspunkt med egenbetaling

Onsdag 18- 20: Troppen 12- 15 år

Troppen er for spejdere mellem 12 og 15 år. Troppen holder til i den naturskønne Vejstrupådal, hvor Pionererne har en stor grund med et par hytter.

Troppen tager på 5 - 6 weekendture + 1 sommerlejr om året.

I Troppen bygger man videre på den ansvarlighed, som spejderne har lært i de andre grene. I troppen er man opdelt i patruljer. Patruljelederen er lidt ældre end patruljens andre spejdere, og patruljeleder og assistent planlægger og gennemfører nogle af møderne. De andre afvikles som tropsmøder, hvor alle patruljerne samles og laver fælles aktiviteter.

Når man er tropsspejder er der mange ture og løb, som man deltager i. I sommerferien tager vi på sommerlejr, som både kan gå til ind- og udland. I efterårsferien er der mulighed for at komme på Plan, der er et individuelt kursus for alle tropsspejdere.

Det koster naturligvis noget at være spejder, men hvad får man for pengene? I troppen er kontingentet 525 kr. pr. kvartal - det dækker:

Det Danske Spejderkorps´ månedsblade for børn og unge "Spejdersnus" og "Track"
Ture, arrangementer og sommerlejren er som udgangspunkt for egen regning, dog med støtte fra gruppen.

Onsdag 18- 20: Klanen 16- 23 år (holder til i Teglværkshytten i Gudme)

Er du en frisk ung (16-24 årig) gut eller gutinde, og kunne du tænke dig at være spejder i en aktiv klan? Så er Klan Ikaika lige noget for dig! Det kræver på ingen måde, at du har erfaring indenfor spejderverdenen, men blot at du har et smil på læben og en positiv indstilling, så skal vi nok få resten til at spille. Vi er en aktiv klan, der deltager i flere forskellige arrangementer i løbet af spejderåret - såsom kurser, gruppens arrangementer, ture og en årlig sommerlejr som både kan gå til ind- og udland. Vi mødes pt. fast torsdag aften fra kl. 18-20 i vores hytte på Teglværksvej i Gudme med mulighed for omlægning hvis nødtvendigt. Hvis det lyder som noget for dig, eller blot sidder med nogle uopklarede spørgsmål, så er du mere end velkommen til at sende en mail til vores kontaktperson, som du kan læse mere om øverst på siden.


Pionererne er Danmarks ældste spejdergruppe.

Allerede i 1908 startede Holger Langmarck en spejdertrop i Skårup. I 1942 blev pigespejdertroppen Skårup Trop startet. I 1973 blev de to grupper lagt sammen

Gruppen har omkring 40 medlemmer, som laver mange spændende aktiviteter på de ugentlige møder, men det mest spændende er turene, som arrangeres løbende gennem året - med højdepunktet sommerlejren

I Spejdergruppen Pionererne er der fem grene. Hver gren er målrettet en bestemt aldersgruppe, og aktiviteterne er tilpasset aldersgruppen.
Man kan starte til spejder som 6 årig Mikro/Mini-grenen der er for de 6 - 9 årige. Når man er blevet 9 år, rykker man op til juniorerne der er for børn fra 9-12 år.
Når spejderne er blevet ca. 12 år gammel rykker de op og bliver tropsspejdere. Man er tropsspejder når man er mellem 12 og 16 år.
Når man er færdig som tropsspejder, bliver man medlem af Klanen, hvor man kan blive til man er 23 år gammel.

Pionererne har også et tilbud til yngre børn, som sammen med deres forældre kan gå til familiespejd.

Spejder & FDF i Skårup Fyn

Pionererne har aktive spejder & fdf hold her: Pionerene - Vejstrup Ådal (Nyborgvej 518). Holdene træner mandage og onsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 6 - 15 årige.

Pionererne har følgende spejder & fdf hold i Skårup Fyn.

Pionerene - Vejstrup Ådal (Nyborgvej 518):
Mikro/ mini spejd | Mandage, kl. 16:30 - 18:30
Junior spejd | Mandage, kl. 16:30 - 18:30
Trops spejd | Onsdage, kl. 18:00 - 20:00

Pionererne har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Svendborg kommune