Default cover
Book en gratis prøvetræning

Om klubben

Vi vægter et socialt sammenhold, en god atmosfære om undervisningen og en høj faglighed meget højt.

Velkommen til Viborg Svømmeklub – Svømmeklubben for alle i og omkring Viborg.
Vi elsker vand, og vi har et hold lige til dig, uanset om din alder og dit svømmeniveau. Vi lærer hvert år mange både børn og voksne at svømme, og vi er garanter for mange gode oplevelser i vandet, både som familie og individer.
Læs mere om vores tilbud for især voksne her i vores træninger som I kan deltage i.

MÅLSÆTNINGER:
Viborg Svømmeklubs overordnede målsætning er, at være den mest attraktive svømmeforening i området. Vi har hovedvægt på traditionel svømmeundervisning af høj kvalitet og på konkurrence-svømning med højt ambitionsniveau. Vi har meget gode rammer for voksenhold, og har især tirsdag fået et super godt team sat sammen både ift. faglighed og socialt sammenhold - det skal I komme og opleve!

Målet er at være en veldrevet og aktiv forening med stor medlemsopbakning og derigennem fremstå som en god samarbejdspartner for det lokale erhvervsliv og et aktiv for kommunen.

Undervisningsafdelingens målsætning er:
At tilbyde den bedste svømmeundervisning bedømt ud fra kvalitet og pris. Vores klub skal tilbyde alsidige hold med en god organisering, kompetente instruktører og metoder der fungerer. Den enkelte svømmer skal hele tiden kunne se og føle fremskridt. For motionisterne skal der tilbydes instruktion efter behov og gode fysiske rammer, som også kan fremme socialt samvær før og efter svømningen.


Om Viborg Svømmeklubs stiftelse

Allerede i 1933 blev der stiftet en svømmeklub i Viborg. Initiativet var formentlig taget af cigarsorterer Elsborg,
der åbnede det stiftende møde den 6. juni 1933. Der ”… indmeldte sig straks 75 Kvinder og Mænd”. Klubbens navn blev ”Viborg Svømmeklub” og dens første formand var F. W. Kipp.
En række andre mænd var med i bestyrelse og udvalg. Som ”repræsentant for Damerne” valgtes Fru G. Winkler. Mødet sluttede med et trefoldigt leve for den nystiftede klub.

Men det er uvist, hvor lang levetid klubben fik. Ni år senere, omtales nemlig igen et stiftende møde for en svømmeklub i Viborg. Mødet fandt sted den 19.august 1942 på Kærvænget, hvor ”… Bademester Alfred Petersen tog imod Indmeldelser”. Klubben startede med 50 medlemmer, hvilket man fandt var ”… en pæn Begyndelse”. Der var svømmeundervisning to gange om ugen, nemlig mandag og torsdag kl. 7. Undervisningen blev varetaget af ”… Stabsofficiant Villadsen”, der endda havde lovet at gøre det ”vederlagsfrit”. Man stillede medlemmerne i udsigt at klubben muligvis ikke ville ”… indstille sin virksomhed til Vinter, men fortsætte i den kolde Aarstid med Gymnastikaftener for at holde Medlemmerne i Vigeur.”
• Det kan nu godt være at aktiviteterne alligevel blev lukket ned for vinteren, og at medlemmerne derved gik glip af de gymnastiske øvelser, for året efter er der igen stiftende møde på Kærvænget. Vi er nu nået til fødslen af den klub, vi kender i dag. Det stiftende møde fandt sted den 21. juli 1943 og omtales dagen efter i Viborg Stiftidende. Vi bringer her den fulde ordlyd af artiklen:
”Svømmeklub startet i Viborg.
En klub der har en lovende fremtid.
• Vi omtalte forleden, at det var hensigten at oprette en Svømmeklub i Viborg, og iaftes fandt den stiftende Generalforsamling sted i Kærvænget, hvor der var mødt ca. 100 Mennesker. Der indtegnede sig ca. 50 voksne Medlemmer og en del Børn. Til Bestyrelse valgtes Dansk Svømmeforbunds Landsinstruktør, Arkitekt Arne Andersen (Formand), Mekaniker Erik Heger (Næstformand) – Heger har været Sjællandsmester i Fri Svømning – Kontorist Preben Andersen (Kasserer), Kontorist Ib Eriksen – Andersen og Eriksen har været Medlemmer af Aarhus 1900 – Frk. Bodil Sand Pedersen og Frk. M. Vestergaard.
• Den nystiftede Klub er indmeldt i Jydsk Svømme Union og i Dansk Svømme- og Livredningsforbund, og man vil nu søge optagelse i De Samvirkende Idrætsklubber i Viborg for at kunne deltage i Sportsarrangementerne. Klubbens Formaal er at undervise i almindelig Svømning, Kunstudspring, Livredning og Vandpolo. Kontingentet er sat saa lavt som 1 kr. for Børn, 1½ kr. for Juniores og 2 kr. for Seniores – pr. Maaned. Disse Satser gælder for Sommerhalvaaret. I Vinterhalvaaret er Kontingentet 50 øre pr. Maaned for alle. Der trænes hver Mandag og Onsdag aften fra kl. 18,30 til 21,00 i Kærvænget, hvor Bademesteren i øvrigt vil give alle Oplysninger til Interesserede. Det er i andre Byer almindeligt at aktive Medlemmer af Svømmeklubber har gratis adgang på Badeanstalten de Aftener, hvor Træningen foregaar, og Viborg Svømmeklub haaber, at denne imødekommenhed ogsaa vil blive vist Klubbens Medlemmer. Den nye Svømmeklub er startet under de bedste Betingelser for en god Udvikling af Svømmesporten i Viborg. Det er kyndige Folk, der er valgt til Ledelse, og der er ikke tvivl om, at Klubben vil faa en god Fremtid.”

Og sådan blev det til, at vi her i 2022 har en stærk svømmeklub med mange gode traditioner.
Vi har hold til alle, lige fra babysvømning, børneundervisning, elitesvømning og forskellige hold for voksne, uanset svømmeniveau. Vi håber at du finder et hold der passer dig - ellers kan du måske finde andre hold på vores hjemmeside. Kontakt os endelig hvis du skal have hjælp til at finde det bedste hold for dig.

Klubbens sportsgren

Svømning

Svømmetræning
Har du en vaskeægte vandhund gemt inde i maven, og er du typen, der elsker alt, hvad der dufter af svømning og vandsport? Har du et barn eller flere børn, der har brug for svømmeundervisning og måske bogstavelig talt trænger til at blive skubbet ud på dybt vand? Eller måske du selv har problemer med at få motioneret og trænet i hverdagen og derfor søger fast svømmetræning for begyndere såvel som øvede? Uanset hvilket svømmerelateret behov, interessefelt og ønske du måtte have, kan du uden tvivl finde en perfekt løsning lige her på Motivu.dk.

Vi har nemlig samlet et bredt udvalg af tilbud inden for svømning, svømmetræning, svømmeundervisning og vandsportsaktiviteter fordelt på en lang række svømmeklubber rundt omkring i Danmark. På den måde kan du hurtigt få et overblik over dine mange muligheder og nemt finde den svømmeklub, der ligger lige i nærheden af dig, samt det tilbud, der matcher dine eller dine børns interesser. Tjek det store udvalg ud her på siden, og book en gratis prøvetime allerede i dag.


Hvorfor skal du eller dit barn vælge svømmetræning og svømmeundervisning?
Men hvorfor skal du overhovedet bruge tid på ugentlig svømmetræning, svømmeundervisning eller andre vandsportsaktiviteter? Jo, det er der faktisk rigtig mange gode grunde til.

For det første er svømning en aktivitet, der forener sjov og leg på den ene side med motion og motorisk læring på den anden side. Du slår altså populært sagt to fluer med ét smæk, samtidig med at du får sikret fysisk aktivitet flere gange om ugen, hvilket anbefales af sundhedsstyrelsen.

For det andet er svømning en effektiv motionsform, der bidrager til betydelig kalorieforbrænding, og som samtidig er skånsom i forhold til muskel- og ledbelastning. Og med et skræddersyet svømmetræningsprogram, fast privatundervisning eller kollektiv holdtræning i en svømmeklub får du en god grund til rent faktisk at komme op af sofaen og få rørt dig i hverdagen.

For det tredje er det videnskabeligt bevist, at svømning for børn og voksne generelt er sundt for både krop og sjæl – uafhængig af hvilken form for svømning eller svømmetræning der er tale om.

Kort sagt: Svømmetræning er bogstavelig talt et sundt afbræk fra hverdagens stress og jag, hvor du får mulighed for at udfolde dig fysisk og opbygge fornyet energi til hverdagens øvrige gøremål.


Et væld af forskellige typer svømmeundervisning – for voksne, børn og vandhunde
Svømning er en ekstremt bred kategori, der under sig samler et væld af discipliner – herunder ikke mindst svømmetræning i forskellige afskygninger. Mulighederne er mangfoldige, og det kan derfor være helt uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvilken form for svømning eller svømmeaktivitet der passer bedst til dine behov og interesser.

Netop derfor har vi hos Motivu.dk gjort det nemt og overskueligt for dig. Her på siden har vi samlet en bred vifte af svømmetræningstilbud fra idrætsforeninger og svømmeklubber landet over. Du kan vælge mellem alt lige fra de klassiske og mest udbredte former for svømmetræning til de mere særegne vandsportsaktiviteter eller tilpassede svømmeundervisning.

Blandt foreningernes og svømmeklubbernes mange muligheder finder du eksempelvis:

·      Svømmeundervisning for børn
·      Svømmeundervisning for voksne
·      Svømmetræning for begyndere, let øvede og øvede
·      Svømning med fokus på tilvænning til vand
·      Undervandsrugby
·      Vandpolo
·      Seniorsvømning (+50 år).

Og mange andre spændende kategorier. Her på siden kan du med andre ord finde udgaver af svømning for børn, voksne og alle typer vandhunde i alle tænkelige aldersgrupper. Tjek det brede udvalg ud, og book en gratis prøvetime online til netop den svømmeklub, der ligger tættest på dig.


En lokal svømmeklub gør din svømmetræning til et socialt fællesskab
Der er stor forskel på at svømme på egen hånd i en svømmehal i forhold til at møde op i en svømmeklub og dyrke svømmetræning, svømmeundervisning eller vandsport sammen med andre holddeltagere. Svømmeklubber repræsenterer nemlig et stærkt socialt fællesskab, der er spundet op omkring en fælles interesse for vand, fysisk udfoldelse, sjov, leg, læring og samvær – uafhængig af typen af svømmeundervisning. Voksne og børn møder op i svømmeklubben med et fælles mål og den samme gode indstilling, hvilket skaber et unikt sammenhold, som ligger ud over selve svømningen.

På Motivu.dk kan vi i samarbejde med DGI præsentere et bredt netværk af gode, lokale og kvalitetsstemplede svømmeklubber fra hele landet, hvilket er din personlige garanti for at kunne finde en svømmeklub i dit geografiske nærområde. Samtlige svømmeklubber er udstyret med veluddannede og professionelle trænere, der har dyb passion for deres fag og et stort fokus på både glæden og sikkerheden ved svømning. På den måde kan du trygt og roligt kaste dig ud på dybt vand og udfordre dig selv i din svømmetræning og på den måde opnå en stejl læringskurve.

Med en svømmeklub eller idrætsforening får du altså både socialt fællesskab og sikre rammer, der giver dig eller dine børn de optimale betingelser for at lære at svømme på den rigtige måde.


Find et skræddersyet svømmetræningsprogram – nøjagtig efter dine behov
Hos Motivu.dk går vi ind for, at svømning er for alle. Det betyder også, at du her på siden kan finde svømmeundervisning, svømmetræning og vandsport, der henvender sig til alle niveauer. Uanset om du eller dine børn ikke er vant til eller føler jer utrygge ved kontakt med vand, eller om du allerede er en haj til svømning, er der et svømmetræningsprogram eller en vandaktivitet, der matcher lige nøjagtig dine evner og ambitioner.

Foreningerne tilbyder alt lige fra svømmetræning for begyndere med fokus på læring til mere udfordrende og fysisk krævende træningsforløb. Skulle du være på udkig efter en specifik svømmedisciplin, eksempelvis crawl, er de også leveringsdygtige med specialiserede svømmetræningsprogrammer i lige netop den svømmestilart, du ønsker. Og derudover har mange af de svømmeklubber, som vi samarbejder med, en række særlige voksenkoncepter og -events med forskellige temaer og fokusser. 

Tag på opdagelse her på siden, og find det tilbud, der er som skræddersyet til dig og dine behov.


Book en gratis prøvetime her – og kom godt i gang med din svømmetræning
Har du eller dine børn lyst til at begynde til svømmeundervisning, men kan du ikke lige overskue at finde ud af, hvilken svømmeklub der ligger i nærheden? Og måske du også er lidt usikker på, om den specifikke type svømmetræning, du har udset dig, nu egentlig også er det rette valg? Bare rolig: Vi har løsningen til dig.

Hos Motivu.dk har vi nemlig sat alle dine valgmuligheder i system og gjort det nemt, hurtigt og simpelt at træffe den rigtige beslutning. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit kan afprøve, hvorvidt svømning er noget for dig.

Det hele foregår online her på siden, hvor du kan vælge mellem alle idrætsforeningernes og svømmeklubbernes mange tilbud. Det eneste, du rent faktisk skal gøre, er at vælge den dato og det klokkeslæt, som passer ind i din og/eller dine børns kalender og derefter udfylde vores online kontaktformular med følgende kontaktinformationer:

·      Fornavn
·      Efternavn
·      E-mail
·      Telefonnummer
·      Eventuelt dit barns navn og efternavn samt fødselsår.

Og vupti – så er du tilmeldt dig til din gratis prøvetræning. Nemt, hurtigt og ubesværet.

På samtlige svømmetræningstilbud kan du i øvrigt orientere dig om, hvor mange ledige pladser de hver især har. Skulle du have nogle former for spørgsmål til en af svømmeydelserne eller, hvordan man booker en gratis prøvetræning, må du endelig ikke tøve med at kontakte os pr. e-mail kontakt@motivu.dk eller telefon +45 21832321.

Rigtig god fornøjelse og svømmelyst!


Klubben er en del af

Viborg kommune

Viborg:

Viborg er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Viborg er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Viborg står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Sunds, Karup J, Haderup, Skive, Højslev, Stoholm Jyll, Kjellerup, Ans By, Viborg, Tjele, Løgstrup, Skals, Rødkærsbro, Bjerringbro, Ulstrup, Hobro, Aalestrup, Gedsted, Møldrup som har et centralt mødested for byens borgere i Viborg.

I Viborg findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Kjelbjerg Ungdoms- og idrætsforening, Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, Viborg Idrætshøjskole, Skjern Stadion, Stoholm Fritids- og Kulturcenter, Søndre Skole Koldingvej Viborg, Vestervang Skole, FITNESS 8800, FitnessX Tingvej, Fitness World Slagterivej Viborg, Klejtrup Kultur- og Multicenter (Klejtrup Hallen), Langsø Hallen i Vammen, Fitness World Farvervej Viborg, LOOP Fitness Randersvej Viborg, LOOP Fitness Falkevej Viborg, Løgstrup Hallen, Rødkærsbro Hallen, Skals Idrætscenter, Tjelecentret, Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter, Vestfjends Hallen, Viborg Fitness Gym, Viborg Svømmehal, Alhede-Hallerne, Almind Stadion, Bananparken, Bjergsnæs Efterskole, Bjerregrav Stadion, Bjerringbro Gymnasium, Bruunshåb/Tapdrup Stadion, Bøgeskovsskolen, Egeskovskolen, Finderuphøj Hallen, Frederiks Stadion, Hald Ege Idrætscenter, Hammershøj Stadion, Houlkær Hallen, Karup Kølvrå Fritidscenter (Jethallen), Kongenshus Efterskole, Kølvrå Stadion, Liseborg Centret, Løvel Hallen, Låstrup Stadion, Mammen Stadion, Møldrup Hallen, Nordre Skole (Nørremarken), Overlund Hallen, Ravnstrup Stadion, Rødding Kultur- og Fritidscenter, Sdr. Rind Stadion, Sparkær Stadion, Ulbjerg Stadion, Vejrumbro Fri, Vestermarken, Viborg Fodsports Forening, Viborg Katedralskole, Viborg Stadion Center, Vinkel Stadion, Østfjends Hallen, Hedens Golfklub, Hjarbæk Fjord Golfcenter, Karup Å Golfklub, Tange Sø Golfklub, Viborg Golfklub, Almind Kultur- og forsamlingshus, CKU Skive-Viborg, Enggården, Frederiks Skole, Hammershøj Skole, Karup Skole, Mammen Friskole, Møldrup Skole, Mønsted Skole, Overlund Skole, Skals Skole, Sparkær Skole, Stoholm Skole, Sødalskolen Afd. Rødding, Vestre Skole A. S. Ørsteds vej Viborg, VGF-centret, Viborg Private Realskole, Viborg Ungdomsskole, Egelund Hestepension, Elmelund Rideklub, Hippo-logisk Træningscenter, Hvornum Vasehus Ridecenter, Løgstrup Rideklub, Rideklubben Birken v. Stutteri Birken, Rideklubben Tougaard, Rideklubben Vorning, Viborg Rideklub, Dalgas Centret, Flugtskydningscenter Karup, Romlund riffelbane, Sparkær Raunstrup flugtskydningsbne, Stoholm og omegns jagtforenings flugtskydebane, Tjele vest flugtskydebane i Kistrup, Vesthimmerlands Skydecenter, Viborg Skytteforening, Bjerregrav Friskole, Houlkærskolen, Nørreå Skolen, Sahl Minihal, Viborg Gymnasium og HF, Hammershøj Hallen, Møllehøjhallen, Skals Efterskole, Kølvrå Friluftsbad, Midtjysk Friluftsbad, Vestbadet, Klejtrup IF tennisanlæg, Ørum IF Tennis, BeneFiT Bredgade Viborg, Skals Skytteforening, Ulbjerg og Omegns Skytteforening, Hald Ege Efterskole, Hvam Stadion, LOOP Fitness Brogade Viborg, iGym Brovej Viborg, Gudenådalens Rideklub, Ulvedal, Karup, Stendal, Karup, Sjørup Plantage, Hald Ege, Broddingbjerg/Bruunshåb Plantage, Granada skoven, CROSSFIT 8800, Klejtrup Friluftsbad, Ulbjerg Friluftsbad, Viborg Trail Arena, Bjerringbro, Skive, Bjerringbro Skatepark, GAME Streetmekka Viborg, Tjele Efterskole Skatepark, Vestervang Skatepark, Streetmekka Viborg, Street Arena, Tapdrup Udeliv's Tennisklub, Dit Center Viborg som ligger i Viborg.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk