Om Odense Australsk Fodbold BGIF

Klub alias: Lions

Klub CVR: 25329333

Utraditionel kontaktsport i en social klub hvor alle uanset størrelse, erfaring og kandital er velkommen.

Australsk fodbold er hverken rugby eller amerikansk fodbold. Det er noget for sig! Australsk fodbold er en kontaktsport med holdånd. Bolden er oval, banen er oval og man scorer ved at sparke bolden mellem to høje stolper. Du kommer til at lave leads, marks, handballs, bounces, speckies, shepherds og tacklinger. Lyder det forvirrende? Kom og prøv det hele til træning i vores meget sociale klub, hvor alle niveauer træner sammen, støtter op om hinandens kampe, hygger med en øl i klubhuset og generelt har et stærkt sammenhold. Prøv om sporten er noget for dig – vi har altid plads til nye spillere!

Odense Lions er navnet på vores herrehold, opstartet i 2013. Vi en del af den danske herreliga, hvor vi spiller kampe fra april til september mod hold fra Danmark og Sverige. Vi tager også til udlandet og spiller kampe mod ligeværdige hold, fx har vi været i Amsterdam, Kiel, Paris og Lyon. I kamp præges holdet af godt samspil og mod til at komme først til bolden, som er vigtige elementer i sporten. Vi er en dynamisk gruppe af erfarne og nye spillere, her er plads til alle både nybegyndere og erfarne boldspillere!

Australsk Fodbold er en del af Bolbro GIF som er en flerstrenget forening, hvor både det sportslige og det sociale er i fokus. Vi har bane og klubhus på Falen 95 i Odense C. Vi deler bane og klub faciliter med flere andre sportsgrene som vi har et rigtig godt samarbejde med og laver fælles arrangementer med.

Foreningen Bolbro GIF blev stiftet 31. marts 1937, det er derfor en traditionsrige forening som vores utraditionel sportsgren er blevet en del af. Bolbro GIF består af syv afdelinger, et forretningsudvalg samt en hovedbestyrelse. Dette betyder at støtten til vores lidt mindre sportsgren og klub er stor. Dette har resulterer i at vi har nogen af Europas bedste faciliter til Australsk Fodbold med målstolper, renoverede fællesrum, fitness lokale, medic room og en flot bane med lys og elektrisk måltavle. Vi er meget stolte af vores set-up og glæder os til at invitere endnu flere med i fællesskabet omkring det.

Hver afdeling i Bolbro GIF er selvkørende i struktur og økonomi, men er underlagt foreningens gældende vedtægter. Det betyder også at vi er en semi-proffesionelt drevet forening med fultidsansatte der hjælper med udviking, vedligeholdelse og gør hverdagen så nem som mulig for frivillige og medlemmer.

Som afdeling i Bolbro GIF er man en del af hele foreningen – ingen afdelinger er vigtigere end andre. Det noget som er vigtigt for en lidt ukendt sportsgren som vores.

Australsk fodbold spilles med oval bold på oval bane, og bolden spilles til medspillere via spark eller slag til bolden med en knyttet næve (hvilket kaldes en “handball”). Griber man bolden efter, at den er blevet sparket, siges det, at man “marker” bolden, og man får det som svarer til et frispark. Når en spiller får et mark, kan spilleren roligt gå tilbage og spille bolden til holdspillerne, da market medfører at modspillerne ikke må forsøge at få bolden fra spilleren, der lavede market. Spilleren der laver market kan også vælge at spille videre, selvom spilleren har fået et mark.

Målet består af 4 høje stolper, og sparkes bolden imellem de to midterste stolper i modstanderens mål, har man scoret et mål (et goal) og bliver tildelt 6 point. Hvis bolden derimod sparkes mellem en af de yderste stolper og en af de midterste, har man scoret et såkaldt “behind” og bliver kun tildelt 1 point. Sendes bolden i mål med en handball, rammer den en modstander før den passere mållinjen, eller sparkes bolden i mål med andet end målscorerens fodboldstøvle, eks. et knæ, bliver man også kun tildelt 1 point.

I australsk fodbold er det lovligt at tackle fra skuldre og ned til knæene. Holdes en spiller, som er i besiddelse af bolden, fast, således at spilleren ikke er i stand til at spille bolden videre på lovlig vis indenfor få sekunder, bliver bolden givet op i et såkaldt “ball-up” mellem to rivaliserende spillere. Hvis en spiller forsøger at spille bolden videre, men gør dette på ulovlig vis ved at kaste bolden, går bolden til det modsatte hold.

En kamp består af 4 halvlege, hvis længde bestemmes af de rivaliserende hold (typisk 20 min). Når bolden gives op fra midten ved starten af en halvleg eller når et mål er blevet sparket, må spillerne placere sig overalt på banen, både på deres egen og på modstanderens banehalvdel. Hvis der scores et behind, startes spillet fra målet af, af det hold, hvis mål der blev scoret på.

Odense Australsk Fodbold BGIF har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Odense kommune