Fodtennis Danmark tryout image
Fodtennis Danmark tryout image
Book en gratis prøvetræning

Book en gratis prøvetræning

Fodtennis Danmark har ingen aktive prøvetræninger i øjeblikket

Om klubben

Fodtennis er en sport for alle. Vi spiller på tværs af køn, alder og niveau, hvilket gør fællesskabet i vores klubber helt unikt.

Fodtennis Danmark blev etableret i 2015 med et ønske om at brede fodtennis rundt i landet. I dag kan man spille fodtennis mange steder i landet, og der kommer konstant nye klubber til. Vi sikrer at der afvikles turneringer, stævner, træningslejre, uddannelse til trænere mv., ligesom vi også har et landshold der klarer sig flot internationalt. I vores fodtennisklubber er der pladser til alle uanset køn, alder og niveau.

Fodtennis ligner på mange måder volleyball – én berøring ad gangen og tre berøringer inden bolden skal spilles over nettet. I stedet for armene, spilles med ben, hoved og bryst, ligesom nettet er sænket til en højde på 1,10m. Der spilles med enten én, to eller tre spillere på hver banehalvdel. Bolden er på størrelse med en fodbold, men dog lidt lettere og med mere friktionsrig overflade. Herudover er det tilladt at bolden rører jorden én eller to gange (alt efter hvilken kategori der spilles), inden den returneres over nettet.

I Danmark er fodtennis mest kendt som et teknisk supplement til træningen i fodboldklubber, men i lande som Tjekkiet, Rumænien og Slovakiet lever fodtennis i stor stil som selvstændig sportsgren. Her spilles fodtennis i skoler og foreninger såvel som selvorganiseret i parker og på strande. For som de siger i Slovakiet: Fodtennis kan spilles přes šňůru - med intet andet end en snor. Samtidig har spillets tekniske finesser gennem mange år tiltrukket adskillige tilskuere i haller og foran tv’et.

De seneste år er der for alvor sat gang i udviklingen af fodtennis på verdensplan, og pr. 1/1-17 var 45 lande organiseret under de to verdensforbund. Fodtennis er fortsat mest udbredt i Europa, hvor mindst 27 lande tilbyder fodtennis som organiseret sport. I Danmark har man kunne spille fodtennis i foreningsregi siden 2009.

Fodtennis kan spilles over alt, og af alle. Spillets mange tekniske finesser sætter det legende element i centrum, og skaber samtidig udfordring nok til uendelige timers træning. Fodtennis har endvidere en unik fleksibilitet i spillet, som gør det muligt at niveaudifferentiere på en måde, hvorpå man kan integrere køn, alder og niveau på samme bane. Der skabes således et stærkt og meget anderledes holdfællesskab i fodtennismiljøerne. Ingen skal føle sig begrænset af sin baggrund eller kompetencer – aktiviteten tilpasses blot så alle kan være med. For nogen handler det om at blive den bedste, mens andre deltager for at være en del af legen og det sociale fællesskab.

Fodtenniskulturen i Danmark er bygget op omkring en fleksibel foreningstanke, hvor den individuelle deltager selv bestemmer egen træningsmængde og -tidspunkt. Og det er således nemt for både børn, unge og voksne at passe træningen ind med øvrige interesser og gøremål – anden idræt, varierende aftenmøder, børnenes fritidsaktiviteter, travle eksamensperioder etc. Fodtennistræningen bliver for mange af deltagerne et fristed for den moderne hverdags konstante pres.

Parametre som ovenstående har i høj grad vist sig at appellere til flere grupper i befolkningen, som ellers ikke har kunne fastholdes i foreningslivet, og indtil introduktionen til fodtennis har levet en hverdag med begrænset fysisk aktivitet. Det gælder især:
• unge, der har stoppet sin foreningsaktivitet grundet en fravælgelse fra førsteholdet eller personligt interesseskift i de tidligere ungdomsår
• sportsskadede boldspillere, der ikke kan holde til kontaktsport
• småbørnsforældre, der ikke kan integrere en fast træningstid i hverdagen
• voksne begyndere, der ikke har haft held med at finde det rette begyndertilbud

Fodtennis har således stort potentiale for at øge fysisk aktivitet og bevægelsesglæde hos flere af landets mindre aktive befolkningsgrupper. Herunder grupper, der enten nu eller i fremtiden, skal agere rollemodeller for kommende generationers idrætsvaner. En udvikling af fodtennis i Danmark vil endvidere bidrage med at skabe et nyt forgangsbillede for et moderne, integrerende foreningsliv.

Klubbens sportsgren

Fodtennis

Fodtennis er en relativ ukendt sport i Danmark. Men med nogle fede projekter hos Fodtennis Danmark, stiger populariteten. Derfor forsøger Fodtennis Danmark lave en masse fede events, og lave sjov træning. 

Fodtennis er en sport hvor man kan være 1-3 spillere på hvert hold. Banen er forskellig størrelse afhængig af antal spillere. Typisk en badminton eller volleyball bane. Nettet er 1,10 m høj som et tennisnet. 

Det gode ved fodtennis er, at du ikke behøver at have en masse holdkammerater. Du kan komme alene, eller med dine venner og familie.
Lige nu er aldersgrupperne der er mellem 18 og 35 år. Men man må hellere end gerne have yngre eller ældre venner med. For uanset niveau og alder, kan der laves en træning der er tilpasset dig.

Fodtennis Danmarks medlemmer siger dette om fodtennis:" Det er super sjovt. Det kræver ikke det store når du starter, men du udvikler dig helt vildt hurtigt. Du behøver ikke være i god form eller teknisk god"

Udtalelse fra klubben FKF Fodtennis:
For nylig var vores bedste spiller til landsholdssamling i København, og her spillede han sig til en plads på U21 landsholdet. Det er vi meget stolte af, og ved at træne med os, kan du mærke fodtennis på top niveau.
Men elite er ikke alt. For vores medlemmer har også bredde niveau, og det er noget af det der gør det sjovt at spille fodtennis.

Fodtennis er for alle! Alle kan være med, og det er vigtigt for os at have det sjovt. Selvom du ikke er den mest boldtekniske, så har du mulighed for at komme til en prøvetræning.

Vi anbefaler alle at komme forbi en træning og prøve fodtennis. Når først du har prøvet det, kommer du helt sikkert igen.

Klubben er en del af

København kommune

Find din næste idræt i København! 
Klubberne i Københavns Kommune glæder sig til at tage imod nye medlemmer, der leder efter en mere aktiv hverdag og et nyt fællesskab. Både børn, unge, voksne og seniorer er velkomne i klubberne til en-to-tre gratis prøvetræning. Her på siden har vi samlet alle aktuelle ”prøvetræninger”, så du kan se hvilke muligheder for idræt, der er for dig eller dit barn.

Der er et hav af muligheder for, at være finde din næste prøvetræning i Københavns Kommune. Hvis du for eksempel har svært ved at stå stille og gerne vil frem i verden, så kan du melde dig ind i fægteklubben Trekanten. Fægteklubben Trekanten er en klub med stærke værdier, som brænder for at udvikle klubben og deres fægtere, både nye som gamle medlemmer. Det kan man blandt andet se igennem deres tilbud på Motivu, som blandt andet byder på: Fægtning for begyndere, Fægtning for øvede, Familiefægtning - Dyrk sport med dit barn, Fægtning for børn (7-12 år) og Fægtning for unge. Er man endnu ældre, men stadig frisk på en svingom og sved på panden, så kan man melde sig til Fægtning for seniorer. Dedikation er en af de vigtigste værdier og gennemsyrer, alt hvad de gør i klubben. De støtter alle deres fægtere i, at nå så langt som lysten rækker, og uddanner trænere, så de altid har den nyeste viden indenfor fægtesporten og de pædagogiske metoder.

Er du 60+ kan det være svært at komme i gang med en idræt, men sådan er det ikke i København. Her kan du melde dig ind i klubberne som Valby Badminton Club, Vanløse Floorball eller AFC Ørestaden Spartans, som tilbyder Badminton for børn, unge, voksne og seniorer, Floorball for damer, Amerikansk fodbold for seniorer. Fælles er det sociale samvær, men også det at være aktiv sammen med andre. Skulle man se mere frem til en kop kaffe eller øl/vand i tutten når strabadserne er overstået, betyder det næsten ligeså meget. Uagtet af hvilket humør du møder ind med, er du garanteret at gå fra en træning med sved på panden og et smil på læben, især hvis du har været til Karate for nybegyndere hos Østerbro Karate Skole.

Er det tid til at få styrket kondien, boldøjet og det sociale i tørrerammer? Tænker du at dine ben og arme godt kunne trænge til at komme i topform med en basketball i hænderne? I så fald kan det ske at du skal give dig i kast med basketball hos B3B Basket. Hos B3B Basket kan du melde dig til Herre 6 (Old Boys +40) på Bellahøj Skole. 

Udover de nævnte klubber og træninger kan du finde en masse andet godt som helt sikkert er noget for dig. Tag også et kig på Copenhagen Wolves RFC, Københavns Taido Dojo, Københavns Sport Stacking Klub, Amager Triatlon Klub, Ørestad IF eller Jokokan København Karateskole.

Sådan finder du hold som passer til dig
Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk