Om Erritsø GIF Rugby

Klub alias: EGIF Rugby

Klub CVR: 33410271

Rugby er en kontaktsport med et markant socialt aspekt. Respekt for modstander og dommer er helt grundlæggende.

Rugby er en unik holdsport, der dyrkes over hele verden. Rugbysporten stammer fra England, angiveligt med start i 1823, men årstallet er usikkert.

Rugby er kendetegnet ved en helt særlig kultur, som indebærer stor respekt for dommer og modstander. Ved store, internationale kampe sidder klubbernes eller landenes fans derfor altid blandet, aldrig adskilt. Det samme gælder rugbykampe på alle niveauer. Man er sammen om at bevare denne unikke, gensidige respekt.

Udefra set kan rugby virke som en voldsom sport, men der er mange regler, som sikrer, at alt foregår korrekt. Det britiske gentlemanbegreb er også medvirkende til, at der gås hårdt til den på banen, indtil dommeren fløjter, hvorefter gemytterne dæmpes og spillet genoptages.

Rugby spilles med en oval bold, der skal frem over banen. Banen svarer til en fodboldbane plus et scoringsfelt i hver ende. På hver mållinje er der opstillet et H-formet mål. For at bringe bolden frem må spillerne løbe med den, kaste den bagud eller sparke den fremad.

Et hold scorer points ved enten at ligge bolden død på eller bag modstandernes mållinje eller ved at sparke den over overliggeren i det H-formede mål. Modsat amerikansk fodbold spilles ikke med en hård hjelm eller kraftige puder under trøjen. I rugby må der anvendes en blød hjelm og en underliggende T-shirt med få stødpuder, men det er ikke et krav. Tandbestykker anbefales kraftigt i rugby.

De første rugbyregler blev nedskrevet i 1845. Hovedsageligt findes to retninger af rugby. Rugby Union for amatører og Rugby League for professionelle. Denne skelnen mellem amatører og professionelle blev i nogen grad udvisket i 1995, da Rugby Union tillod betalt rugby.

I Danmark spilles udelukkende Rugby Union. Der findes 25 rugby union klubber i Danmark, som samlet har 2.200 medlemmer. Vest for Storebælt findes 7 rugbyklubber, imens de resterende findes øst for Storebælt. I Danmark er rugby organiseret under Dansk Rugby Union, som har eksisteret lige så længe som Danmarks ældste rugbyklub, Speed, beliggende i Kastrup-Tårnby.

Der findes et kvindelandshold, som spiller Sevens-varianten af rugby. På herre siden findes både et U19-landshold, et Sevens-landshold et A-landshold, der spiller med 15 mand på banen ad gangen. Danmark ligger et godt stykke fra verdenseliten i rugby. Kvinderne ligger omkring nr. 60 i verden, imens herrerne ligger omkring nr. 75 på verdensranglisten. Hvert fjerde år spiller både kvinderne og herrerne dog OL-kvalifikation, hvilket bliver fulgt med stor interesse.

For at erobre bolden fra modstanderne, må man fastholde boldbæreren med sine arme og hænder. I fastholdelsen kan man bringe modstanderen til fald, hvor efter boldbæreren hurtig skal frigive bolden bagud til sine medspillere eller overlade den til modstanderne. Bolden afleveres til en medspiller med at kaste den bagud eller sparke den fremad. Offside-reglerne i rugby er mere omfattende end i fodbold, men de er absolut til at lære.

I rugby for voksne spiller hvert hold med 15 spillere på banen ad gangen og op til 7 reserver. Der spilles to halvlege á 40 minutter. Der spilles også rugby med færre spillere på banen, fx 10-a-side eller det meget populære 7-a-side, kaldet Sevens. Sevens blev i 2016 olympisk sport. En Sevens-kampen varer kun 2 x 7 eller 2 x 10 minutter, men spilles på en normal rugbybane. Rugby dyrkes i Danmark af børn og voksne, kvinder og mænd.

Erritsø GIF Rugby blev grundlagt i 1984. Pr. 1. februar 2023 har vi U/8- og U/12-drenge samt et helt U/16-drenge hold, der er regerende Danmarksmestre. Desuden har vi et herrehold i 2. division vest.

Rugby for kvinder tilbydes af en række andre danske klubber end vores. Vi har dog ambition om at få rugby for kvinder genetableret i Erritsø GIF, som vi havde det i årene 2010 - 2012.

Vores rugbyklub er beliggende i Erritsø i den sydlige del af Fredericia. 5 minutters kørsel fra motorvej E45 og Den Nye Lillebæltsbro. Vi har spillere fra lokalområdet, samt fra Fyn og Sydjylland, ja helt op til Horsens. Nærmeste rugbyklubber ligger i Esbjerg, Odder og Odense.

Der er stor forskel på spillernes færdigheder og niveau, hvilket gælder de fleste andre rugbyklubber i Danmark. Nybegyndere har derfor altid let ved at blive en del af vores kultur og sport. Du er meget velkommen til at kontakte os for gratis prøvetræning.

Rugby i Fredericia

Erritsø GIF Rugby har aktive rugby hold her: (Snaremosevej 67) og Erritsø GIF Rugby (Snaremosevej 67, Erritsø). Holdene træner tirsdage og torsdage og er for piger/kvinder og drenge/mænd i alderen 5 - 69 årige.

Erritsø GIF Rugby har følgende rugby hold i Fredericia.

(Snaremosevej 67):
Rugby - en sjov kontaktsport med godt kammeratskab | Tirsdage, kl. 18:00 - 20:00
Rugby - en sjov kontaktsport med godt kammeratskab | Torsdage, kl. 12:00 - 14:00
Rugby - en sjov kontaktsport med godt kammeratskab | Torsdage, kl. 17:00 - 18:30
Rugby - en sjov kontaktsport med godt kammeratskab | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:15

Erritsø GIF Rugby (Snaremosevej 67, Erritsø):
Rugby-fitness for kvinder | Tirsdage, kl. 17:00 - 18:00

Erritsø GIF Rugby har træninger i følgende byer:

Klubben er en del af Fredericia kommune