Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Erritsø GIF Rugby tryout image
Book en gratis prøvetræning

Klubbens adresser og faciliteter

Om klubben

Klub alias: EGIF Rugby

Rugby er en kontaktsport med et markant socialt aspekt. Respekt for modstander og dommer er helt grundlæggende.

Rugby er en holdsport, der dyrkes over hele verden. Sporten stammer fra England, angiveligt med start i 1823, men det er usikkert.

Rugby spilles med en oval bold, der skal frem over banen. Banen svarer til en fodboldbane plus et scoringsfelt i hver ende. På hver mållinje er der opstillet et H-formet mål. For at bringe bolden frem må spillerne løbe med den, kaste den bagud eller sparke den fremad. Et hold scorer points ved enten at ligge bolden på eller bag modstandernes mållinje eller ved at sparke den over overliggeren i det H-formede mål. Modsat amerikansk fodbold spilles ikke med en hård hjelm eller kraftige puder under trøjen. I rugby må der anvendes en blød hjelm og en underliggende T-shirt med få stødpuder, men det er ikke et krav. Tandbestykker må også anvendes.

De første rugbyregler blev nedskrevet i 1845. Hovedsageligt findes to retninger af rugby. Rugby Union for amatører og Rugby League for professionelle. Denne skelnen mellem amatører og professionelle blev i nogen grad udvisket i 1995, da Rugby Union tillod betalt rugby. I Danmark spilles både Rugby Union og Rugby League. I Danmark findes 25 rugby union klubber, som samlet har 2.200 medlemmer.

For at erobre bolden fra modstanderne, må man fastholde boldbæreren med sine arme og hænder. I fastholdelsen kan man bringe modstanderen til fald, hvor efter boldbæreren hurtig skal frigive bolden bagud til sine medspillere eller overlade den til modstanderne. Bolden afleveres til en medspiller med at kaste den bagud eller sparke den fremad. Offside-reglerne i rugby er mere omfattende end i fodbold, men de er absolut til at lære.

I rugby for voksne spiller hvert hold med 15 spillere på banen ad gangen og op til 7 reserver. Der spilles to halvlege á 40 minutter. Der spilles også rugby med færre spillere på banen, fx 10-a-side eller det meget populære 7-a-side, kaldet Sevens. Sevens blev i 2016 olympisk sport. En sevens-kampen varer kun 2 x 7 eller 2 x 10 minutter, men spilles på en normal rugbybane. Rugby dyrkes i Danmark af børn og voksne, kvinder og mænd.

Erritsø GIF Rugby blev grundlagt i 1984. Pr. 1. februar 2022 har vi et U/16-drenge hold, der er Danmarksmestre, samt et herrehold i 2. division vest. Du er meget velkommen til at kontakte os for gratis prøvetræning.

Vores rugbyklub er beliggende i Erritsø i den sydlige del af Fredericia. 5 minutters kørsel fra motorvej E45 og Den Nye Lillebæltsbro. Vi har spillere fra lokalområdet, samt fra Fyn og Sydjylland, ja helt op til Horsens. Nærmeste rugbyklubber ligger i Esbjerg, Odder og Odense.

Klubbens sportsgren

Rugby

Rugby:
Rugby er en gentleman sport, det lyder måske lidt mærkeligt når man har set hvordan folk kæmper voldsomt om en bold. Rugby er en fysisk kontakt sportsgren, men bliver kaldt for en gentleman sport da man ikke har meget udstyr på og sikkerheden derfor ligger hos den enkelte udøvers sportslige opførsel på banen. 
Rugby er et verdensomspændende holdspil, som nok er mest kendt i England, men breder sig alligevel ud til resten af verden.
 
En holdsport med højt tempo, koordination og action!  
Rugby er en holdsport, der består af 15 spillere på et hold. Disse har hver især en specifik rolle som eksempelvis kunne være: Hooker, Flanker eller Right-winger. I Rugby er man meget afhængig af hinanden. Derfor kommer det ikke som den store overraskelse at Rugby er en sportsgren, der har meget fokus på teamwork. Ligesom alle andre sportsgrene, har rugby selvfølgelig også nogle regler. 
Rugby regler kan ved første øjekast virke en lille smule forvirrende, men bare rolig det er noget man lærer ret hurtigt. Under en typisk Rugby træning vil der være forskellige øvelser, som ikke bare er med til at gøre dig til en bedre rugbyspiller, men også lynhurtigt vil give dig et meget bedre overblik over reglerne.
Bolden i Rugby er oval og skal bæres i hænderne, du må både kaste eller sparke til bolden enten for at lave en aflevering til en af dine holdkammerater eller for at gå efter en scoring. Men pas på! Rugby er jo som nævnt en kontaktsport, og du skal derfor være opmærksom på dine modspillere, som vil prøve at tackle og stoppe dig.
 
Rugby er en sportsgren, der foregår i højt tempo, og er med til at aktivere hele kroppen. Men det er ikke det eneste. Rugby er nemlig også en sport hvor der virkelig skal være fokus på koordination alle spillere imellem. Derfor vil du under en Rugby træning eller kamp blive udfordret både fysisk men helt bestemt også psykisk. 
 
Kom nemt og godt i gang med Rugby.
Hvis du efter at have læst dette, har mod på at starte til rugby, så er motivu.dk det helt rette sted for dig. Vi har sørget for at sætte det hele i system for dig, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over dine muligheder, og vælge den træning som passer bedst til din eller dit barns situation. Vi tilbyder altid en gratis prøvetræning, så du kvit og frit, kan prøve om lige præcis rugby er det rette valg for dig eller dit barn.
For at gøre det nemmere, foregår alt online. Slut med at skulle finde telefonnumre eller mailadresser, nu kan du melde dig til via hjemmesiden. Alt du skal gøre, er at vælge det tidspunkt og den dato som passer dig bedst, og derefter udfylde kontakt information:

  • Navn
  • Efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Eventuelt dit barns fulde navn samt fødselsår

Hos Motivu har vi gjort det nemt, hurtigt og overskueligt at melde sig til en prøvetræning i din lokale rugbyklub. På alle træninger kan du se hvor mange ledige pladser der er tilbage. Skulle du have spørgsmål om træningen eller om foreningen generelt, så kontakt den respektive forening. Har du spørgsmål til hvordan du booker din første prøvetræning, så tøv ikke med at kontakte os på: kontakt@motivu.dk

God fornøjelse!

Klubben er en del af

Fredericia kommune

Fredericia:

Fredericia er en kommune med stort fokus på foreningslivet og at få flere danskere ud til de lokale idrætsforeninger og få dyrket mere motion og sport. Fritidsaktiviteterne i Fredericia er mange og der findes alle typer af sportsgrene med mulighed for at komme til en gratis prøvetræning. Klubberne og foreninger i Fredericia står altid med åbne armene overfor nye ansigter efter et par hårde corona år med faldende medlemstal.

Alle byer i kommunen har med sikkerhed en facilitet som byens voksne borgere ofte besøger og dyrker sport eller hvis deres børn er til sin fritidsaktivitet. Det kan være byer som Fredericia som har et centralt mødested for byens borgere i Fredericia.

I Fredericia findes der også en masse gode faciliteter, som klubberne i kommunen benytter til deres sportsgren. Du kan blandt andet komme ned og dyrke motion i Bredstrup-Pjedsted Hallen, Brovad Ridecenter, Bøgeskovhallen, Egum Rideklub, Elbohallen, Erritsø Fællesskole, afd. Bygaden, Erritsø Fællesskole, afd. Højmose, Erritsø Fællesskole, afd. Krogsager, Erritsø Idrætscenter, EGIF Tennis, Erritsøgaard Ridecenter, Fitness World Nørre Voldgade Fredericia, Fitness World Vejlevej Fredericia, Fjordbakkeskolen, afd. Skærbæk, Fjordbakkeskolen, afd. Taulov, Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund, Fredericia Golf Club, Fredericia Idrætscenter, Fredericia Sportsrideklub, Fredericia Tennisklub, Frederiksodde Skole, Herslev Rideklub, Hyby Fælled skydebane, KFUM-Parken, Kirstinebjergskolen, afd. Bøgeskovvej, Kirstinebjergskolen, afd. Havepladsvej, Kirstinebjergskolen, afd. Høgevej, Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej, LOOP Fitness Bødkervej Fredericia, Madsby Enge, Olympia Gym, Ullerup Bæk Skolen, afd. Nørre Allé, Ullerup Bæk Skolen, afd. Skjoldborgsvej, Workout & Fitness, COVIA Arena, Bredstrup-Pjedsted IF Skydecenter, niverød tennis, Herslev Skole, Fredericia Gymnasium, iGym Sanddal Bakke Fredericia, FitnessX Prangervej, Madsbyparken, Hannerup-Fuglsang, Daily Choice Lifestyle & Fitness, Ungdommenshuset Skatepark, Fredericia Parkour Park, Fredericiaskolen, Center for Høretab som ligger i Fredericia.

I alle disse faciliteter dyrkes der en masse sport og motion for børn og voksne, men hvor der helt sikkert er plads til dig. Prøvetræninger er blevet en mere normal ting og at klubben inviterer til en gratis prøvetime før man beslutter sig om man bliver medlem. Fritidsaktiviteter er sundt, godt og et must for at sikre et øget helbred og sikre en højere livsglæde. Gennem de sociale fællesskaber i idrætsforeningerne og at få dyrket mere ugentlig motion kan være med til at du bliver gladere i din hverdag, samtidig med du sover bedre om natten. Find frem til et hold og aktivitet nær dig her på Motivu.

Sådan finder du hold som passer til dig

Du kan nøjes med at indtaste din (eller dit barns) alder, så vises alle de aktiviteter som matcher det ønskede alderstrin. Du kan også indtaste din adresse, hvorved du vil kunne se hvor langt der er til de respektive træninger. Vil du gerne nøjes med at se specifikke idrætsgrene, så kan du tilføje sportsgrene som kriterier. Endeligt har du også muligheden for at vælge specifikke ugedage eller tidsrum, hvor det passer bedst ind i din kalender. Hvis du eksempelvis har et barn på 4 år, så kan du hurtigt få et overblik over relevante træninger til en 4-årig indenfor 5 km. radius, som ligger på mandag og onsdag eftermiddage, som passer ind i din kalender.

Læs mere Luk