Motivu DGI logo

Book en gratis prøvetræning

Om klubben

Foreningen ”/tri club denmark” er stiftet den 16. juli 2013 af Brian Overkær og en håndfuld ildsjæle, der alle kom fra Fitness.dk TRI og har hjemsted i Københavns kommune. Klubben udsprang af Fitness.dk TRI hold, som Brian Overkær og Anders Rørbæk drev succesfuldt fra 2010-2013. Fokus var primært at få gjort folk til Ironman, så træningsprogrammer m.m., var alt sammen lagt op til dette, som et stort fællesmål. Men DTriF har aldrig godkendt Fitness.dk TRI, som værende en klub, men en kommerciel virksomhed. Og sammen med andre årsager om friere mulighed for at definere sig, dannede Brian Overkær i sommeren 2013 /tri club denmark.

I løbet af 2014-2015 sæsonen nåede klubben op på lige godt 800 medlemmer, og blev dermed Danmarks største triatlonklub i løbet af bare et år. Mange af disse var T1 (Basic medlemmer), som kunne nøjes med en licenslignende abonnementstype, hvis man havde egen træner. Dansk Triathlon Forbund (DTriF) oplevede også det højeste antal medlemmer i 2015 med godt 15.000 medlemmer. Klubbens hurtige og kraftige vækst var svært at håndter i praksis, da der også skal meget mere administration og styring til. Som resultat var der flere der brød ud af klubben i 2015, og dannede TRI-X14, og klubben mistede godt 1/4 af sine medlemmer. Derudover faldt medlemstallet generelt i Dansk Triathlon Forbund fra 16.000 i 2015, til i dag omkring 10.000. Den samme nedgang og konsolidering har /tri club denmark også oplevet. Vi er gået fra de godt 800 i 2015, til godt 400 medlemmer her ved udgangen af 2018. Hypen om triatlon er på et andet leje, og man ser de små klubber lukke, eller konsolidere sig med de større klubber.

Siden 2016 har klubben derfor været igennem en reboot, hvor der er i første omgang er blevet fokuseret på at en re-organisering af klubbens ledelse og struktur. Ambitionerne er fortsat høje, men klubbens mål er ikke nødvendigvis at være de største. Derimod har der været lagt øget fokus på administration af klubben, uddelegering af opgaver i forskellige udvalg, samt at hjælpe triatleterne med at nå deres mål.

Sportsligt har /tri club denmark ikke en eliteafdeling. i 2016 havde vi alligevel 11 med til VM i Kona. Og samme år blev vi også nr. 1 over de største klubber i Ironman Triclub programmet i Europa, samt nr. 4 i verden. Og det ser vi også ud til at blive i 2017.

Ved udgangen af 2019, er /tri club denmark fortsat Danmarks største triatlonklub med lige under 400 medlemmer samlet set. Vi bestræber os fortsat på, at være en klub for alle.

Foreningen er tilsluttet Dansk Triatlon Forbund under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og er underlagt disses love og bestemmelser.

Medlem af
Dansk Idræts Forbund – DIF
Dansk Triatlon Forbund – DTRIF
Anti Doping Danmark – ADD
Dansk Gymnastik- og Idrætsforening – DGI
Ironman TriClub Program – IM TCP